Προβολή όλων των 9 αποτελεσμάτων

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ CUVEE Κόκκινο Ξηρό Cabermet Sauvignon
Αγιωργίτικο
Μαυροδάφνη 2019 750ml

11.50
Μαυροδάφνη, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικο ενώνονται και δίνούν ένα εξαιρετικό ερυθρό blend, αρωματικό και γευστικό, ένα κρασί με βαθύ ιώδες χρώμα και πολύπλοκη μύτη. Αρώματα μαύρων φρούτων με το βατόμουρο και το δαμάσκηνο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να ακολουθούν νότες γλυκών μπαχαρικών, βανίλιας, βουτύρου, καπνού και γραφίτη. Στόμα πληθωρικό και ζεστό, με μέτριες τανίνες και μακρύ τελείωμα που αφήνει μια γλυκιά αίσθηση. Συνοδεύει εξαιρετικά κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρευτά με πλούσιες κόκκινες σ΄λατσες, κυνήγι και κίτρινα τυριά ωρίμανσης. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-18 οC.

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ CUVEE Λευκό Ξηρό Chardonnay
Ασύρτικο
Μαλαγουζιά 2021 750ml

10.70
Υπέροχο λευκό από το Μέγα Σπήλαιο με τη Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο και το Chardonnay να συνυπάρχουν αρμονικά και  δημιουργούν ένα απολαυστικό αρωματικό κρασί. Χρώμα λαμπερό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη πολύπλοκη με εκφραστικά αρώματα λευκών λουλουδιών, βασιλικού, πυρηνόκαρπων φρούτων όπως ροδάκινο και νεκταρίνι σε φόντο βουτύρου καρύδας από την 4μηνη παραμονή του Chardonnay σε δρύινα βαρέλια. Στο στόμα δροσερό και φρέσκο, με  αναζωογονητική οξύτητακαι μακρύ απολαυστικό τελείωμα. Συνοδεύει εξαιρετικά ψάρια και θαλασσινά, λευκά μαλακά τυριά, πουλερικά και λευκά κρέατα. Σερβίρεται στους 8-10 οC.

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ Grand Cave Κόκκινο Ξηρό Μαύρο Καλαβρυτινό
Μαυροδάφνη 2014 750ml

19.20
Βαθυκόκκινο χρώμα με ζωηρές ερυθρές ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα δάφνης, λευκού πιπεριού, μαρμελάδας φραγκοστάφυλου, φρέσκο-κατεργασμένου δέρματος σε συνδυασμό με τα γλυκά αρώματα βανίλιας και σοκολάτας προερχόμενα από την ωρίμανση του κρασιού σε καινούργια, δρύινα, γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για περίπου 2 χρόνια! Στόμα γεμάτο και ισορροπημένο με λείες ταννίνες, καλή δομή και μακρά, ευχάριστη επίγευση.  Συνοδεύει μαγειρευτά κόκκινα κρέατα με πλούσιες σάλτσες, κυνήγι και ώριμα κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18 οC. Προτείνεται προσεκτική μετάγγιση σε καράφα 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.  

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ Κόκκινο Ξηρό Syrah 2014 750ml

13.60
Εξαιρετικό Syrah από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος με μεγάλη αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα. Χρώμα πυκνό κόκκινο. Αρώματα μπαχαρικών, μαύρου πιπεριού, ώριμων μαύρων φρούτων, καπνιστών αλλαντικών, μαύρης σοκολάτας και ξηρών καρπών. Στο στόμα πυκνό με πλούσιο σώμα, ευγενικές ταννίνες και ευχάριστη επίγευση βανίλιας και καβουρδισμένων καρπών. Η παραμονή του σε δρύινα βαρέλια για 2+ χρόνια κάνει το κρασί πιο σύνθετο και με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Συνδυάζεται με κόκκινα μαγειρευτά κρέατα με σάλτσες, ψητά, κυνήγι και κύτρινα τυριά ωρίμανσης. Σερβίρεται στους 16-18 οC. Προτείνεται προσεκτική μετάγγιση σε καράφα 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

Μέγα Σπήλαιο λευκό ξηρό Ασύρτικο
Λαγόρθι 2021 750ml

10.20
Λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Σύνθετος αρωματικός χαρακτήρας με το κίτρο, τα άγουρα κίτρινα φρούτα όπως ροδάκινο και ανανά και τα εσπεριδοειδή να κυριαρχούν. Στόμα με πλούσιο όγκο, νευρώδες, τραγανό με οξύτητα που δίνει φρεσκάδα και ζωντάνια. Το τελείωμα είναι φρουτώδες και δροσερό. Συνοδεύει εξαιρετικά πλήθος μαγειρευτών πιάτων μεσογειακής κουζίνας, ψητά ψάρια, θαλασσινά, κρέατα με λευκές σάλτσες και ζυμαρικά. Σερβίρεται στους 10-12 οC.

Μέγα Σπήλαιο
Grand Cave Cabernet Sauvignon 2014
Ερυθρός ξηρός
750ml

16.00
Υπέροχο Cabernet Sauvignon με βαθύ μαύρο - κόκκινο χρώμα. Πολύπλοκα ποικιλιακά αρώματα μπερδεύονται με αρώματα παλαίωσης και δημιουργούν ένα εξαιρετικό μπουκέτο με χαρακτήρες πράσινης πιπεριάς, βύσσινου, καπνιστών αλλαντικών, μαύρης σοκολάτας και δάφνης. Γευστικά είναι πληθωρικό, γεμάτο με γενναιόδωρες ταννίνες και ικανή δόση οξύτητας, που του προσδίδει ικανότητα μακράς παλαίωσης. Στο τελείωμα ακολουθεί ευχάριστη επίγευση δάφνης και καβουρδισμένων καρπών. Συνοδεύει ψητά κόκκινα κρέατα, μοσχαρίσιες μπριζόλες, κυνήγι, κόκκινα μαγειρευτά κρέατα και ώριμα κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18 οC και προτείνεται προσεκτική μετάγγιση σε καράφα 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.    

Μέγα Σπήλαιο
Κτήμα
Pinot Noir 2020
Eρυθρός Ξηρός
750ml

11.90
Το Pinot Noir προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες σε υψόμετρο 1100 μέτρα. Το σταφύλι συλλέγεται προσεκτικά και οδηγείται ελαφρά σπασμένο και εκραγισμένο σε καινούργια βαρέλια για αλκοολική ζύμωση παρουσία των στεμφύλων μέχρι το τέλος της ζύμωσης. Κατόπιν συλλέγεται ο οίνος εκροής και στέλνεται ξανά σε καινούρια βαρέλια των 228 λίτρων για μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση συνολικά 18-20 μήνες. Το χρώμα του χαρακτηρίζεται ως λαμπερό κόκκινο χρώμα με έντονες ιώδεις αποχρώσεις. Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, ήπια βοτανικότητα και νότες καφέ. Στο στόμα ευγενικές τανίνες σε αρμονία με δροσιστική οξύτητα, δίνουν ισορροπία στον ουρανίσκο. Η επίγευση παραμένει φρουτώδης με μακρά διάρκεια.

Μέγα Σπήλαιο
Κτήμα
Sauvignon Blanc 2022
Λευκός Ξηρός
750ml

10.20
Το Sauvignon Blanc Mega Spileo προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες στην επαρχία Καλαβρύτων σε υψόμετρο 935 μέτρα και ο τρύγος πραγματοποιείται στα μέσα Σεπτέμβρη. Όσον αφορά τις οινολογικές τεχνικές, εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση για 4 ώρες. Ακολουθεί στατική απολάσπωση μετά από 48 ώρες . Ένα μέρος του γλεύκους οδηγείται σε μεγάλα βαρέλια, ενώ το υπόλοιπο ζυμώνει σε μικρές δεξαμενές από επιλεγμένες ζύμες, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ακολουθεί ωρίμανση για 3 εβδομάδες με τις οινολάσπες της ζύμωσης.  Χαρακτηρίζεται από έντονο αρωματικό χαρακτήρα εξωτικών φρούτων, που δένουν αρμονικά με τις νότες του σπαραγγιού. Στο στόμα είναι γεμάτο και απολαυστικό με τονισμένη οξύτητα και με έντονη φρουτώδη επίγευση, στο τελείωμα.

Μέγα Σπήλαιο
Κτήμα
Ασύρτικο 2021
Λευκός Ξηρός
750ml

10.20
To Ασύρτικο του κτήματος Μέγα Σπήλαιο προέρχεται από τους ορεινούς αμπελώνες της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 700 μέτρα και ο τρύγος πραγματοποιείται τέλη Σεπτέμβρη. Όσον αφορά τις τεχνικές οινοποίησης, εφαρμόζεται στατική απολάσπωση του γλεύκους μετά από 48 ώρες. Αλκοολική ζύμωση από επιλεγμένες ζύμες σε χαμηλές θερμοκρασίες και ακολουθεί παραμονή για 3 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις λεπτές λάσπες του. Το 1/3 του οίνου ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 3 ακόμα μήνες. Χαρακτηρίζεται ως ένας οίνος γεμάτος, πληθωρικός με τραγανή οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.