Καλωσορίσατε στο Masterclass Vol.3, μια νέα περιπέτεια γευστικής ανακάλυψης!
Αυτή τη φορά, θα εξερευνήσουμε 2 (δύο) σπουδαίες ποικιλίες λευκού κρασιού και θα τις συγκρίνουμε από κοντά. Καταρχάς, θα εστιάσουμε στον Ασύρτικο, την ελληνική ποικιλία που καταφέρνει να μαγνητίζει τους λάτρεις του κρασιού με την ιδιαίτερη γεύση και την αρωματική του πολυπλοκότητα. Απέναντι σε αυτήν, θα βρούμε το Riesling, μια παγκόσμια ντίβα που διακρίνεται για την εκλεπτυσμένη φύση και την εξαιρετική αρμονία του.
Κατά τη διάρκεια αυτού του Masterclass, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να συγκρίνετε 4 διαφορετικές ετικέτες Ασύρτικου, που προέρχονται από διάφορες περιοχές, καθώς και 4 ετικέτες Riesling από ποικίλες χώρες, ώστε να ανακαλύψετε τις αποχρώσεις, τις γευστικές πτυχές και τις ιδιαιτερότητες του terroir από το οποίο προέρχεται το κάθε κρασί.
Ετοιμαστείτε να ξυπνήσετε τις αισθήσεις σας και να εμβαθύνετε στον κόσμο της γευσιγνωσίας του κρασιού μέσα από αυτό το εκπληκτικό Masterclass! Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στον θαυμάσιο κόσμο του Riesling και του Ασύρτικου!
Σας περιμένουμε όλους, την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 20:00 στην έδρα της Winest: Δεκελίας 21, Μεταμόρφωση 14451.
Εισηγητής του Masterclass θα είναι ο έμπειρος οινοχόος και εκπαιδευτής, Φώτης Σταθόπουλος. Περισσότερες πληροφορίες στο βιογραφικό του που μπορείτε να δείτε εδώ.
Για επιπλέον πληροφορίες ή ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας mail στο ewinest.eshop@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 2111825427 και στο 6932829174 (Τζάκος Δημήτρης)
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ MASTERCLASS
August Kesseler The Daily August 2022 Λευκός
D’Arenberg
The Dry Dam
Riesling
2021
Λευκός Ξηρός
750ml
Κτήμα Αργυρού
Σαντορίνη 2021
Λευκός Ξηρός
Ασύρτικο
750ml
Ένα από τα κορυφαία κτήματα της Σαντορίνης με πολυβραβευμένα κρασιά που κατέχουν επάξια υψηλή θέση στον οινικό χάρτη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Η Σαντορίνη, η πιο σημαντική εμφιάλωση του κτήματος είναι και η καρδιά όσων αντιπροσωπεύει το Κτήμα Αργυρός. Προσεκτικά επιλεγμένα σταφύλια Ασύρτικου, ηλικίας που ξεπερνούν έναν αιώνα, από κορυφαίας ποιότητας περιοχές του νησιού, κυρίως από τη Μεσσαριά, τον Καρτεράδο, τον Πύργο, το Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι οινοποιούνται και παλαιώνουν για δύο μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε λεπτές οινολάσπες. Ένα κρασί με χρώμα ανοιχτό κίτρινο, απόλυτα ισορροπημένο, με εντυπωσιακή οξύτητα και πολύ μακρά επίγευση. Αρώματα τυπικά του Σαντορινιού Ασύρτικου, λεμονανθοί, κίτρο, μεταλλικότητα και ορυκτότητα, χωρίς υπερβολές, που το απολαμβάνεις τώρα αλλά μπορεί να εξελιχθεί για τουλάχιστον μια δεκαετία. Συνοδεύει ψάρια και θαλασσινά, όστρακα, ριζότο θαλασσινών, τηγανιτούς μεζέδες. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 10-12 °C.