Δοκιμάζοντας τα Αφρώδη
Τα αφρώδη με την παιχνιδιάρικη εκρηκτικότητά τους έχουν ταυτιστεί με τις στιγμές χαράς και γιορτής.
Στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι κρασιά που συνδυάζονται εύκολα και με επιτυχία με πολλά διαφορετικά πιάτα, από πολλές διαφορετικές παραδόσεις και κουζίνες.
Μαζί θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση του «κόσμου των φυσαλίδων» δοκιμάζοντας κρασιά από δύο διαφορετικές χώρες (Ελλάδα-Γαλλία), τριών διαφορετικών αποχρώσεων (λευκά, ροζέ, orange), φτιαγμένα με τρεις διαφορετικές μεθόδους (παραδοσιακή, κλειστής δεξαμενής, ancestral).
Όσον αφορά τις χώρες προέλευσης, η Γαλλία έχει τον κύριο λόγο στα κρασιά φτιαγμένα με την παραδοσιακή μέθοδο, όπου σκεφτήκαμε πως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δοκιμάσουμε δίπλα στις σαμπάνιες ενός boutique οίκου, ένα Blanc de noir αφρώδες από την Αλσατία, από ένα επίσης boutique οινοποιείο της περιοχής. Από την Ελλάδα θα δοκιμάσουμε κρασιά φτιαγμένα με τις μεθόδους κλειστής δεξαμενής και ancestral.
Δοκιμάζοντας τα κρασιά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά τις διαφορές κάθε μεθόδου παρασκευής και να τις αναζητήσουμε στα ποτήρια μας.
Σας περιμένουμε όλους, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην έδρα της Winest: Δεκελίας 21, Μεταμόρφωση 14451.
Εισηγητής θα είναι ο έμπειρος οινοχόος και εκπαιδευτής, Φώτης Σταθόπουλος. Περισσότερες πληροφορίες στο βιογραφικό του που μπορείτε να δείτε εδώ.
Για επιπλέον πληροφορίες ή ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας mail στο ewinest.eshop@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 2111825427 και στο 6932829174 (Τζάκος Δημήτρης)