Masterclass

Δοκιμάζοντας το Cabernet

Το Cabernet Sauvignon είναι ο βασιλιάς των ερυθρών ποικιλιών παγκοσμίως.

Τα φώτα της δημοσιότητας ήταν και είναι πάντα  στραμμένα πάνω του και σχεδόν τα πάντα έχουν ειπωθεί.

Είτε μόνο του είτε σε blend με άλλες ποικιλίες αποτελεί τον κορμό σε αρκετά από τα σπουδαιότερα κρασιά.

Καλλιεργείται σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπως και στη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές για την σπουδαία αυτή ποικιλία.

Μαζί θα δοκιμάσουμε έξι διαφορετικά κρασιά. Ελλάδα, Χιλή, Καλιφόρνια και Αυστραλία θα σταθούν δίπλα στο Bordeaux, πρωτίστως για να απολαύσουμε αυτά τα σπουδαία κρασιά το ένα δίπλα στο άλλο και για να κρατήσουμε ζωντανή την αγάπη για την «σκοτεινή» γοητεία του Cabernet.

Σας περιμένουμε όλους, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 20:00 στην έδρα της Winest: Δεκελίας 21, Μεταμόρφωση 14451.

Εισηγητής θα είναι ο έμπειρος οινοχόος και εκπαιδευτής, Φώτης Σταθόπουλος. Περισσότερες πληροφορίες στο βιογραφικό του που μπορείτε να δείτε  εδώ.

Για επιπλέον πληροφορίες ή ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας mail στο ewinest.eshop@gmail.com ή τηλεφωνικά στο 2111825427 και στο 6932829174 (Τζάκος Δημήτρης)

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ

Chateau d’Issan Blason d’Issan Margaux 2020 Ερυθρός

47.40
Η δεύτερη ετικέτα του διάσημου Château d'Issan όπου συμμετέχουν κυρίως τα αμπέλια που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 20 έτη. Σε αυτή την ετικέτα η μέριμνα του επικεφαλής οινολόγου Eric Boissenot, που θεωρείται σπεσιαλίστας του Medoc, είναι να προσφέρει ένα κρασί αντιπροσωπευτικό της περιοχής του Margaux, με δυνατότητα παλαίωσης που δεν χρειάζεται να το περιμένει κανείς χρόνια για να το απολαύσει.

Meerlust Estate ‘Rubicon’ 2021 Ερυθρός

48.00
Το Rubicon 2017, εμβληματικό μείγμα της Meerlust με Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc και πολύ μικρή ποσότητα Petit Verdot. Ένα ξεχωριστό Rubicon που αποτυπώνει όλη τη γοητεία ενός τέλειου τρύγου από ώριμα αμπέλια. Πολύ παρόμοια διαδικασία με τη διάσημη εσοδεία του 2015, οι οινοποιητικές πρακτικές επικεντρώθηκαν στην αξιοποίηση των ιδανικών καιρικών συνθηκών. Σε συνδυασμό με αυτό, οι περισσότεροι από τους αμπελώνες ηλικίας άνω των 20 ετών, εξασφαλίζουν τέλεια ισορροπία μεταξύ ζωηρότητας και μεγέθους καλλιέργειας. Κάθε ποικιλία ζυμώθηκε ξεχωριστά πριν υποβληθεί σε μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια 300 L, 60% της συνολικής ποσότητας μεταγγίστηκε σε νέα γαλλικά Nevers και η υπόλοιπη ποσότητα σε βαρέλια 2ης χρήσης. Μετά από 8 μήνες σε βαρέλι, οι ποσότητες αναμίχθηκαν και παρέμειναν για ακόμη 10 μήνες για εναρμόνιση τους πριν από την εμφιάλωση. Στη μύτη προσφέρει ελκυστικά αρώματα βατόμουρου, βιολέτας, κέδρου  καθώς και μια νότα αλκοόλης. Μια τυπική νότα γλυκόριζας επίσης εμφανής στη μύτη. Στο στόμα είναι αρμονικό, μεσαίου σώματος με ελαστικές τανίνες, λεπτή οξύτητα και μακρά επίγευση.

RedHeads Wines Whip-Hand 2019 Ερυθρός

55.20
Το Whip-Hand είναι ο τίτλος μιας ιστορίας που έλαβε χώρα πριν από 17 χρόνια στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στο McLaren Vale. Είναι μια σύγχρονη τραγωδία που μοιάζει να έχει αίσιο τέλος... Είναι μια ιστορία για τον αγώνα ενός άντρα με τον αμπελώνα του, μια πραγματική σχέση αγάπης-μίσους. Το αγόρι με τα μπλε μάτια έχει μια διαφορετική ιστορία να πει. Η αναζήτησή του οδήγησε στο ένδοξο κλήμα. Όχι οποιοδήποτε αμπέλι, αλλά του κύριου εκπροσώπου των αμπελιών. Ναι, σωστά. Το αληθινό Whip-Hand of all things wine. Η ζωή είναι γλυκιά, ξεχάστε τα υπόλοιπα. Πλούσιος και τολμηρός οίνος με φρουτώδη αρώματα, μακριά από τις Ευρωπαϊκά standards και παρόμοιο με τις ώριμες νότες της Καλιφόρνια, αλλά με την πρωτοτυπία και το ύφος της Αυστραλίας. 

Sebastiani Vineyards Cabernet Sauvignon 2022 Ερυθρός

28.20

Το North Coast Cabernet Sauvignon 2018 ιντριγκάρει τις αισθήσεις από την πρώτη περιστροφή του ποτηριού. Τα αρώματα από μπαχαρικά και βατόμουρο εναρμονίζονται με αυτά των άγριων μούρων και των κερασιών στον ουρανίσκο και τονίζονται ελαφρά από τη μέντα & το κακάο. Ισορροπημένη οξύτητα και καλά ενσωματωμένες τανίνες, αφήνοντας στο τελείωμα αρωματικές νότες από δρυ. Την ποικιλιακή σύνθεση  του καταλαμβάνει στο μεγαλύτερο ποσοστό η ερυθρή ποικιλία Cabernet Sauvignon και ισόποσα οι ποικιλίες Merlot & Malbec. Χαρακτηρίζεται ως ένας κομψός οίνος με εξέλιξη των χαρακτηριστικών του στο πέρασμα του χρόνου.

Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Cabernet Sauvignon Single Vineyard 2015 Ερυθρός

18.00
Υπέροχο Cabernet Sauvignon με βαθύ μαύρο - κόκκινο χρώμα. Πολύπλοκα ποικιλιακά αρώματα μπερδεύονται με αρώματα παλαίωσης και δημιουργούν ένα εξαιρετικό μπουκέτο με χαρακτήρες πράσινης πιπεριάς, βύσσινου, καπνιστών αλλαντικών, μαύρης σοκολάτας και δάφνης. Γευστικά είναι πληθωρικό, γεμάτο με γενναιόδωρες ταννίνες και ικανή δόση οξύτητας, που του προσδίδει ικανότητα μακράς παλαίωσης. Στο τελείωμα ακολουθεί ευχάριστη επίγευση δάφνης και καβουρδισμένων καρπών. Συνοδεύει ψητά κόκκινα κρέατα, μοσχαρίσιες μπριζόλες, κυνήγι, κόκκινα μαγειρευτά κρέατα και ώριμα κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18 οC και προτείνεται προσεκτική μετάγγιση σε καράφα 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.    

Μ20 Οινοποιητική Cabernet Sauvignon 2020 Ερυθρός

14.00
Μονοποικιλιακός ερυθρός από σταφύλια Cabernet Sauvignon σε μία καταπληκτική οινοποίηση από την Μ20 Οινοποιητική. Στην όψη το χρώμα είναι βαθύ πορφυρό. Στη μύτη πλούσια αρώματα τυπικά της ποικιλίας με την πράσινη πιπεριά να εναλλάσσεται με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, βιολέτας, γλυκών μπαχαρικών και νότες βανίλιας από την 12 μηνη παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια. Στο στόμα γεμάτο, με εξαιρετική δομή και ισορροπία, καλοδουλεμένες τανίνες, όγκο και ιδιαίτερα νόστιμο. Ταιριάζει εξαιρετικά με κρεατικά μαγειρεμένα με κόκκινες σάλτσες, γιουβέτσι, στιφάδο, μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες, κιμάδες, ψητά κρέατα και πλατώ τυριών και αλλαντικών. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-18 οC.