Inzolia Zibibbo Grecanico | Ποικιλίες της Σικελικής γης που μας φέρνουν άρωμα Μεσογείου στο ποτήρι

Γράφει ο Παναγιώτης Κορνιώτης Η Σικελία είναι ένα μεγάλο νησί. Είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου και κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μια χώρα μόνη της. Στην Ελλάδα ένα νησί μπορεί ως ιδιομορφία εδάφους...

Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπώσεις από την FOOD EXPO 2023

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε αυτή την έκθεση η Winest είχε τη δυναμικότερη παρουσία από κάθε άλλη φορά με δύο περίπτερα. Στο πρώτο μπορούσε κανείς να δοκιμάσει τα κρασιά της οικογένειας Παπαθανασίου α...

Διαβάστε περισσότερα...

Αμάσσι | Μια ποικιλία που το όνομά της θυμίζει την ιστορία ενός λαμπρού παρελθόντος.

Γράφει ο Οινολόγος Παναγιώτης Κορνιώτης Το Αμάσσι είναι μια ποικιλία λευκού σταφυλιού που ευδοκιμεί στη περιοχή της Έδεσσας. Το όνομα με το οποίο είναι επίσημα γνωστό, είναι Όψιμο Εδέσσης . Μέχρι το ...

Διαβάστε περισσότερα...

Βιδιανό | Η ποικιλία που τόνωσε την εξωστρέφεια της αμπελοοινικής Κρήτης.

Γράφει ο Οινολόγος Παναγιώτης Κορνιώτης Η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοποίηση στη Κρήτη είναι κάτι πανάρχαιο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Ο τουρισμός στη μεγαλόνησο δεν είναι πανάρχαιος αλλά ...

Διαβάστε περισσότερα...

prosecco

PROSECCO από το VENETO

Ξέρουν και οι Ιταλοί από αφρώδη. Εκεί στο Βένετο, ανάμεσα στη σκιά των Άλπεων και στο τέλος της Ανδριατικής. Γράφει ο Παναγιώτης Κορνιώτης Η Περιφέρεια του Βένετο (ιταλικά: Veneto) είναι μία από τις...

Διαβάστε περισσότερα...