Βιδιανό. Η ποικιλία που τόνωσε την εξωστρέφεια της αμπελοοινικής Κρήτης.

Γράφει ο Οινολόγος Παναγιώτης Κορνιώτης Η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοποίηση στη Κρήτη είναι κάτι πανάρχαιο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Ο τουρισμός στη μεγαλόνησο δεν είναι πανάρχαιος αλλ...

Continue reading

Σεμινάρια Οινογνωσίας για Οινόφιλους

H e-Winest με χαρά ανακοινώνει την έναρξη σειράς σεμιναρίων οινογνωσίας για καταναλωτές και ανθρώπους που μοιράζονται την αγάπη για το κρασί, με στόχο να δώσει την δυνατότητα να γνωρίσουν θεωρητικά ...

Continue reading

prosecco

PROSECCO από το VENETO

Ξέρουν και οι Ιταλοί από αφρώδη. Εκεί στο Βένετο, ανάμεσα στη σκιά των Άλπεων και στο τέλος της Ανδριατικής. Γράφει ο Παναγιώτης Κορνιώτης Η Περιφέρεια του Βένετο (ιταλικά: Veneto) είναι μία από τ...

Continue reading

Λαγόρθι: Ποικιλία πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα της ανακάλυψης του κρυμμένου ελληνικού αμπελοοινικού θησαυρού

Λαγόρθι. Ποικιλία πρωταγωνιστής στο ξεκίνημα της ανακάλυψης του κρυμμένου ελληνικού αμπελοοινικού θησαυρού. Γράφει ο Παναγιώτης Κορνιώτης Κατά την κυρία Σταυρούλα Κουράκου, επίτιμη πρόεδρο του O.I...

Continue reading

karavanas mosxato amvourgou2

Η Ποικιλία της επιλογής μας, Μοσχάτο Αμβούργου. Ένα παιδί μεταναστών.

Η Ποικιλία της επιλογής μας Μοσχάτο Αμβούργου. Ένα παιδί μεταναστών. Γράφει ο Παναγιώτης Κορνιώτης Το Μοσχάτο Αμβούργου ή Μαύρο Μοσχάτο είναι μια ερυθρωπή ποικιλία σταφυλιού με πολλούς φανατικού...

Continue reading