Ποιοί είμαστε

Οι άνθρωποι της winest από το χώρο του κρασιού και του Πέπερι από το χώρο της εστίασης, ένωσαμε δυνάμεις, ιδέες, αξίες και γνώσεις για να δημιουργήσουμε μαζί το Winest & Πέπερι.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα δοκιμάζοντας διάφορες οινοποιήσεις από τις γνωστές ποικιλίες αλλά και ανακαλύπτοντας τις σπάνιες από γνωστούς και όχι τόσο παραγωγούς. Κάποια βιολογικά, κάποια παλαιωμένα, γηγενείς ποικιλίες,  Π.Ο.Π, blend  ή με ιδιαίτερη οινοποίηση. Και με πολλές, πολλές άλλες ιδιότητες που προσδίδουν στο κρασί χρώμα, άρωμα, γεύση και χαρακτήρα, ανάλογα με το κάθε γούστο.

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έμφαση στα πολλά boutique οινοποιεία της χώρας μας, σε ετικέτες από μικρούς παραγωγούς, σε ποικιλίες άγνωστες αλλά με μακρά παράδοση στον τόπο καταγωγής τους, οι οποίες αποτελούν και τα μικρά διαμάντια του ελληνικού αμπελώνα. Πίσω από κάθε ποικιλία, πίσω από κάθε παραγωγό και στο τέλος πίσω από κάθε ετικέτα υπάρχουν και οι πιο όμορφες ιστορίες, τις οποίες θα μας τις διηγηθούνε οι ίδιοι οι παραγωγοί μέσα από το blog μας, είτε με την φυσική τους παρουσία στην ιδιαίτερη κάβα μας. Θα επιδιώξουμε να γίνουμε το σπίτι πολλών boutique οινοποιείων έτσι ώστε να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μας.

Το e-shop μας συμπληρώνουν επίσης ιδιαίτερες επιλογές κρασιών από τον διεθνή αμπελώνα, τόσο από τις χώρες του Παλαιού όσο και του Νέου κόσμου, ταξιδεύοντας μας σε μοναδικά terroir, ανακαλύπτοντας διαφορές και ομοιότητες στα αμπελοτόπια ανά τον κόσμο. Πέραν της μεγάλης και ιδιαίτερης γκάμας των κρασιών μας, θα βρείτε κάποιες ακόμα ξεχωριστές επιλογές σε ποτά γνωστά και άγνωστα στο ευρύ κοινό,  μπύρες από μικρές ζυθοποιίες Ελλήνων και ξένων παραγωγών, γνωστά  αποστάγματα παλαιωμένα και μη παλαιωμένα. Ακόμη κάποια delicatessen όπως χειροποίητες σοκολάτες και αποξηραμένα  φρούτα,  όμορφα και ιδιαίτερα καλάθια και κουτιά δώρων που αρμόζουν σε κάθε περίσταση.

Αφεθείτε να σας ταξιδέψουμε…