Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων

Κτήμα Σκούρα
Αρμύρα 2021
Λευκός Ξηρός
Chardonnay Μαλαγουζιά
750ml

12.20
Η Άρμύρα του κτήματος Σκούρα είναι ένα λευκό νόστιμο κρασί κατά βάση από Chardonnay με την προσθήκη ενός 5% Μαλαγουζιάς.  Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, πεπονιού, πράσινου μήλου, τροπικών φρούτων όπως ανανάς καθώς και με νύξεις λεμονιού. Η ζύμωση και ωρίμανση ενός μέρους του Chardonnay για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια προσθέτει στο κρασί αρώματα βουτύρου και ψωμιού δίνοντάς του επιπλέον πολυπλοκότητα. Το στόμα είναι πλούσιο, δροσερό και ισορροπημένο, με τονισμένη οξύτητα και φρουτώδη και βουτυράτη επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα ψάρια ψητά και τηγανιτά, θαλασσινά, ψητά λαχανικά, λευκά τυριά όπως μανούρι, ζυμαρικά και πουλερικά με λιπαρές λευκές σάλτσες. Σερβίρεται στους 10-12 °C.

Κτήμα Σκούρας
Μέγας Οίνος 2019
Ερυθρός Ξηρός
Αγιωργίτικο
Cabernet Sauvignon
750ml

26.00
Ο τίτλος της ετικέτας σε προδιαθέτει για ένα μεγάλο κόκκινο κρασί και δεν είναι ψέματα. Ο Μέγας Οίνος είναι το εμβληματικό κρασί του Κτήματος Σκούρα. Το κρασί αυτό σηματοδοτεί την αρχή της οινοποιητικής πορείας του Γιώργου Σκούρα. Ήταν το πρώτο κρασί που εμπνεύστηκε ταυτόχρονα με την ίδρυση του οινοποιείου το 1986! Προέρχεται από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignion από αμπέλια ηλικίας 35 έως και 70 ετών σε υψόμετρο 700 μέτρων. Χρώμα βαθύ κόκκινο. Μύτη πολύπλοκη με αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα, βατόμουρο, κεράσι, βύσσινο, γαρίφαλο, γλυκά μπαχάρια και καπνός. Στο στόμα είναι μεταξένιο και δυνατό ταυτόχρονα, με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, γεμάτο σώμα με γεύσεις κόκκινων και μαύρων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Συνοδεύει εξαιρετικά ψητά κρέατα όπως μπριζόλες, μοσχάρι γιουβέτσι, κοκκινιστά μαγειρευτά, τυριά ωρίμανσης. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-18° C.

Σκούρα
Κτήμα
Salto Wild Yeast 2021
Μαυροφίλερο
Λευκός Ξηρός
750ml

12.90
Η ποικιλιακή σύνθεση του Salto Wild Yeast είναι αποκλειστικά Μαυροφίλερο.  Το κτήμα Σκούρα παρατηρώντας με τα χρόνια και πειραματιζόμενοι με τους κλώνους του Μοσχοφίλερου – Μαυροφίλερο, Κοκκινοφίλερο, Ασπροφίλερο – καλλιέργησαν ένα αμπέλι μόνο με Μαυροφίλερο στην Μαντινεία. Το συγκεκριμένο Μαυροφίλερο χαρακτηρίζεται από μοναδική οξύτητα, μεταλλικότητα και αλατότητα, που το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα μοσχοφίλερα, έτσι αποδόθηκε η ονομασία Salto. Για τη σύνθεση του οίνου εφαρμόζεται  με σειρά σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σύντομη παλαίωση πάνω σε φίνες οινολάσπες. Η επίγευση χαρακτηρίζεται μεσαίας διάρκειας με πολυπλοκότητα.

Σκούρα
Κτήμα
Viognier Eclectique 2021
Λευκός Ξηρός
750ml

31.00
Το Viognier Eclectique Κτήμα Σκούρα όπως υποδηλώνει το όνομα του, είναι ένα εκλεκτό και πληθωρικό κρασί που συνδυάζει με μαεστρία την τραγανή οξύτητα, το βαρέλι και τον αρωματικό χαρακτήρα του Viognier. Το αμπελοτόπι του Viognier είναι 7 στρέμματα και τρυγείται υπερώριμο με προσεκτική διαλογή, ζυμώνει σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων (50% πρώτης χρήσης και 50% δεύτερης). Ωριμάζει εκεί για 12 μήνες με περιοδικό batonnage και μετά την εμφιάλωσή του ωριμάζει για 3 μήνες στο κελάρι του οινοποιείου, ώστε να αποδωθούν όλα τα αρώματα.