Προβολή όλων των 9 αποτελεσμάτων

TEXNH OINOY Τέχνη Αλυπίας Ροζέ Ξηρό Cabernet Sauvignon
Merlot
Nebbiolo
Sangiovese
Syrah 2021 750ml

13.80
Δροσερό και φρουτώδες ροζέ από ένα ιδιαίτερο συνδυασμο ποικιλιών που κατάφεραν να δέσουν μεταξύ τους και να δώσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Στην όψη λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα. Απολαυστικά φρέσκια μύτη όπου ξεχωρίζουν τα αρώματα των κόκκινων φρούτων, της ώριμης φράουλας, του βατόμουρου και του βύσινου. Στο στόμα πλούσια δομή και δροσιστική οξύτητα. Δοκιμάστε το με ζυμαρικά, λευκά κρέατα με σάλτσες φρέσκιας ντομάτας, λαδερά και κρύα πιάτα φρέσκων αλλαντικών ή τυριών. Σερβίρεται στους 8-10ºC.

ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ Ηδυσμα Δρυός
Λευκό Ξηρό Chardonnay 2021 750ml

18.60
Κλασσικό βαρελάτο Chardonnay το οποίο μετά από την προζυμωτική εκχύλιση το κρασί οινοποιήθηκε σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου παρέμεινε για διάστημα περίπου 5 μηνών σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και αρωματική πολυπλοκότητα. Χρώμα λαμπερό χρυσοκίτρινο. Μύτη γεμάτη από αρώματα εξωτικών φρούτων που συνοδεύονται από νότες βανίλιας και μελιού. Στόμα πλούσιο, λιπαρό και ισορροπημένο, με ευχάριστη οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Συνοδεύει εξαιρετικά θαλασσινά, λιπαρά ψάρια ψημένα στη σχάρα, μαγειρευτά κρέατα με άσπρες σάλτσες και καπνιστά τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 10-12ºC.

ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ PINK BANG Ροζέ Ξηρό Touriga National 2022 750ml

18.60
Το Pink Bang είναι ένα μοντέρνο ροζέ, αποτέλεσμα οινοποίησης σταφυλιών της ποικιλίας Touriga National με εξαιρετικά περιορισμένη παρουσία στην Ελλάδα. Το Κτήμα Τέχνη Οίνου μας τη συστήνει στη ροζέ εκδοχή της σε μία εξαιρετική φιάλη, φρέσκο, δροσερό και νόστιμο. Στην όψη το χρώμα απαλό ροζέ φλοιού litchi με ιώδεις ανταύγειες. Μύτη πολύπλοκη και ιδιαίτερα κομψή όπου κυριαρχούν τα αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων με την φράουλα, το ρόδι, το κεράσι, το τριαντάφυλλο και την βιολετα να περιπλέκονται όμορφα και να ολοκληρώνουν το ανθικό και φρουτώδη προφίλ του κρασιού. Στόμα ζωηρό με ευχάριστη φρεσκάδα, αναζωογονιτική οξύτητα και μια πικάντικη αίσθηση στο τελέιωμα. Δοκιμάστε το με Ασιατική και Ιαπωνική κουζίνα, λαδερά, τηγανιτούς μεζέδες και θαλασσινά. Κατάλληλ θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 8-10οC.

ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ Tέχνη Αλυπίας Λευκό Ξηρό Sauvignon Blanc
Ασύρτικο 2021 750ml

14.50
Εξαιρετικό λευκό κρασί με το συνδυασμό του Sauvignon Blanc και Ασύρτικο να δημιουργεί μια φυσική φρεσκάδα και ένα υπεροχο αρωματικό σύνολο. Χρώμα λαμπερό, υποκίτρινο με πράσινες ανταύγειες και μύτη που χαρακτηρίζεται από επίμονο, όλο φρεσκάδα άρωμα εσπεριδοειδών, μάνγκο και λουλουδένιες νότες.  Στο στόμα δροσερό και φρουτώδες, με ζωντανή οξύτητα, διακριτική λιπαρότητα και μακρά επίγευση. Συνοδεύει εξαιρετικά θαλασσινά, ψητά ψάρια, κρέατα με λευκές σάλτσες και δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 8-10ºC.

ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ Ήδυσμα Δρυός Κόκκινο Ξηρό Merlot 2019 750ml

19.50
Τυπικότατο, πεντακάθαρο στο χαρακτήρα Merlot από τους οικογενειακούς αμπελώνες του Κτήματος Τέχνη Οίνου στο Μικροχώρι Δράμας, όπου οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις του κτήματος βοήθησαν τα σταφύλια να προσεγγίσουν την βέλτιστη φαινολική ωριμότητα. Στην όψη λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα. Στη μύτη αναδύεται ένα σύνθετο μπουκέτο γλυκών μπαχαρικών από την 12μηνη παλαίωση του σε δρύινα βαρέλιασε συνδυασμο με ώριμα μαύρα φρούτα ,αγριοφράουλας και βατόμουρου. Ο υψηλός αλκοολικός βαθμός υποστηρίζεται σωστά από την οξύτητα και τις ευγενικές τανίνες, με αποτέλεσμα το κρασί να είναι μεστό και με διάρκεια στην επίγευση. Συνοδεύει κυνήγι, κόκκινα κρέατα με μυρωδικά, ώριμα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.

ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ Ήδυσμα Δρυός Λευκό Ξηρό Ασύρτικο 2021 750ml

18.60
Στο Ασύρτικο ταιριάζει πολύ το βαρέλι κι εδώ έχουμε ένα εξαίρετο δείγμα της καλής τους σχέσης. Μετά από την προζυμωτική εκχύλιση το κρασί οινοποιήθηκε σε ένα μπλέντ καινούριων και μιάς χρήσης δρύινων γαλλικών βαρελιών, όπου παρέμεινε για διάστημα περίπου 5 μηνών σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και αρωματική πολυπλοκότητα. Χρώμα χρυσοκίτρινο. Σύνθετο αρωματικά με χαρακτήρα που συνδυάζει τα καραμελωμένα εσπεριδοειδή, τις βοτανικές νότες  με την επίμονη δρύινη ανάσα. Στο στόμα η αίσθηση του όγκου ισορροπεί εξαίρετα με το νεύρο και τη φρεσκάδα. Συνοδεύει εξαιρετικά οστρακοειδή, λιπαρά ψάρια, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες και αρωματικά τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 10-12ºC.

ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ Τέχνη Αλυπίας Κόκκινο Ξηρό Cabernet Sauvignon Αγιωργίτικο 2020 750ml

18.80
Ένα γοητευτικό ερυθρό κρασί που προτείνεται για μακρόχρονη παλαίωση από σταφύλια Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικου τα οποία οινοποιούνται ξεχωριστά και το χαρμάνι ωριμάζει τουλάχιστον έναν χρόνο σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης. Στην όψη το χρώμα είναι σκούρο πορφυρό. Στη μύτη κυριαρχούν τα μαυρα και κόκκινα φρούτα με κυρίαρχα αυτά του κερασιού και του δαμάσκηνου, μετά εμφανίζεται η βανίλια και το πιπέρι. Το στόμα πλούσιο, μεστό και σαρκώδες, με τανίνες μαλακωμένες και καλή δομή. Συνοδεύεται από κυνήγια, κόκκινα κρέατα και πουλερικά με έντονες σάλτσες. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-18°C.

Τέχνη Οίνου
Ήδυσμα Δρυός Xi
Ξινόμαυρο 2018
Ερυθρός Ξηρός
750ml

32.00
Το Κτήμα «Τέχνη Οίνου» ξεκίνησε πειραματικά την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου στην Δράμα πριν από μερικά χρόνια θέλοντας να μελετήσει την έκφραση της ποικιλίας στο terroir της περιοχής.  Το Ξινόμαυρο συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ερυθρές ποικιλίες της Β. Ελλάδας. Η αυστηρή καλλιέργεια και η προσεκτική οινοποίηση έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία ενός κρασιού με φινέτσα, λεπτότητα που επιδέχεται βαθιά παλαίωση διατηρώντας τη φρεσκάδα του. Όσον αφορά τη διαδικασία της οινοποίησης, εφαρμόζεται προζυμωτική κρυοεκχύλιση λίγων ημερών ώστε να μεταφερθούν ευγενείς φαινόλες και δομή από το σταφύλι στο μούστο, πριν την επικράτηση της αλκοόλης. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τακτικές ανακυκλώσεις για την εκχύλιση χρώματος και τανινών. Ακολουθεί ωρίμανση και ελαφρύ φιλτράρισμα πριν την εμφιάλωση. Ιδανικό για τους λάτρεις του Ξινόμαυρου παλαίωσης.

Τέχνη Οίνου
Τέχνη Αλυπίας
Cabernet Sauvignon
Merlot
Nebbiolo
Sangiovese & Syrah 2021
Ροζέ Ξηρός
750ml

15.60
Το ροζέ Τέχνη Αλυπίας οφείλει το όνομα του στην ελληνική μυθολογία, σύμφωνα με την οποία ο Διόνυσος, ο γιος του Δία και της Σεμέλης, χάρισε το κρασί στους ανθρώπους για να λησμονούν τη λύπη τους. ο συγκεκριμένος οίνος προσφέρει ένα γοητευτικό ανοιχτό χρώμα και φινετσάτο χαρακτήρα. Δροσερό, ευέλικτο και ελαφρύ, είναι ιδανικό τόσο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όσο και ως κρασί Apéritif όλο το χρόνο. Το ροζέ Τέχνη Αλυπίας μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά από την αρχή έως το τέλος ένα γεύμα, με κάθε λογής πιάτα. Όσον αφορά τις τεχνικές οινοποίησης, εφαρμόζεται αφαίμαξη του χυμού από τη δεξαμενή του Syrah αμέσως μετά το σπάσιμο του σταφυλιού και οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενα χαμηλές θερμοκρασίες.