Προβολή όλων των 5 αποτελεσμάτων

ΚΛΩΝΑ Κόκκινο Ξηρό Merlot 750ml

12.00
Ένα πολύ καλό Merlot  δεξαμενής με βαθύ ρουμπινί χρώμα, ευχάριστο μπουκέτο κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου, βατόμουρου και βανίλιας. Η γεύση βελούδινη με απαλές τανίνες, μέτρια οξύτητα και με διάρκεια στην επίγευση. Σερβίρεται με ψητά κρέατα και τυριά μέτριας έντασης. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-18 οC.

ΚΛΩΝΑ Κόκκινο Ξηρό Syrah 2016 750ml

11.00
Από σταφύλια προερχόμενα από ιδιόκτητους αμπελώνες στην ανατολική πλευρά του Βερμίου και παλαίωμένο σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες το Syrah του οινοποιείου Κλώνα θα σας εντυπωσιάσει. Στην όψη έχει βαθύ πορφυρό χρώμα. Στην μύτη ξεδιπλώνεται η πολυπλοκότητα του με σύνθετα άρωμα μπαχαρικών και μαρμελάδας κόκκινων φρούτων σε συνδυασμό από νότες βανίλιας και καραμέλας. Ισορροπημένο, με καλή δομή, μαλακές τανίνες, νόστιμη και μακριά επίγευση. Συνοδεύει υπέροχα κρεατικά, μαγειρευτά πιάτα με κόκκινες σάλτσες και κίτρινα τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σεβιρίσματος στους 18-20 °C.

Κλώνας
Οινοποιείο
Χρυσές Σταγόνες
Ασύρτικο & Μαλαγουζιά 2022
Λευκός Ξηρός
750ml

12.50
Η ποικιλιακή σύνθεση της ετικέτας Χρυσές Σταγόνες, είναι 80% Ασύρτικο και 20% Μαλαγουζιά. Το Ασύρτικο πρόκειται για μια ιδιαίτερη ποικιλία λευκού σταφυλιού η οποία προσφέρει κρασιά με έντονο στυλ και τα οποία επιδέχονται παλαίωση. Συνήθως ξεχωρίζει για τον ορυκτώδη χαρακτήρα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση εντυπωσιάζει με λεπτά φρουτώδη αρώματα. Το Ασύρτικο ωριμάζει για δύο μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια αποκτώντας στρογγυλότητα. Από την άλλη η Μαλαγουζιά είναι μια πολυδυναμική γηγενής ποικιλία λευκού σταφυλιού έντονα αρωματική. Κυριαρχούν τα λευκά άνθη στον αρωματικό φόντο ενώ ξεχωρίζει η μελένια διάσταση που έχουν τα κρασιά αυτής της ποικιλίας. Εξισορροπεί την υψηλή οξύτητα του Ασύρτικου δημιουργώντας έναν άρτιο συνδυασμό. Στο παραγόμενο οίνο χαρακτηριστικά είναι τα αρώματα από λεμονανθούς, λευκόσαρκα φρούτα και νότες μελιού.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΛΩΝΑΣ
Κόκκινο Ξηρό Ξινόμαυρο 2016 750ml

12.80
Η  Νάουσα Κλώνας καλλιεργείται στο φυσικό χώρο της ποικιλίας ξινόμαυρο στην καρδιά της ζώνης ΠΟΠ.  Πρόκειται για ένα εξαιρετικό, κλασσικό Ξινόμαυρο, προερχόμενο από άριστη πρώτη ύλη από ιδιόκτητους αμπελώνες στην περιοχή του Παλιοκαλιά, και μία πολύ προσεκτική οινοποίηση. Ένα δυναμικό κρασί με έντονες τανίνες, που τιθασσεύεται για δώδεκα μήνες σε δρύινα βαρέλια. Στην όψη χρώμα βαθύ κόκκινο. Στη μύτη αρώματα λιαστής ντομάτας, πάστα ελιάς, κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών με νότες βανίλιας και δρυ. Ένα αυθεντικό γαστρονομικό κρασί για να το συνοδεύσετε με μυρωδάτα κυνήγια, μαγειρευτά κόκκινα κρέατα με πικάντικες σάλτσες, μοσχαρίσιες μπριζόλες, μουσακά, μελιτζάνες ιμάμ και πιάτα μανιταριών. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18 οC.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΛΩΝΑΣ
Λευκό Ξηρό
Πρεκνάδι 2021 750ml

13.90
Η ποικιλία Πρεκνάδι ή 'πρεκνιάρικο' είναι ντόπια της ζώνης Νάουσας, προσφέρει ένα λευκό κρασί με χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση. Το όνομα της προέρχεται από τις φακίδες ή “πρέκνες” που σημαδεύουν τον καρπό του φυτού. Στην όψη χρυσοκίτρινο χρώμα. Στην μύτη κυριαρχούν ανθικά αρώματα και αρώματα εσπεριδοειδών. Στόμα ντελικάτο και τρυφερό, με στρογγυλό και γενναιόδωρο χαρακτήρα και μέτριας έντασης επίγευση. Συνδυάζεται με θαλασσινά, λευκά κρεατικά, πικάντικα τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 10-12 °C.