Προβολή όλων των 5 αποτελεσμάτων

Terra Apeira No1
2023 Λευκός Ξηρός Μαλαγουζιά – Ασύρτικο – Μοσχάτο 750ml

13.60
Ο Δημήτρης Τζάκος (Winest) και ο Μιχάλης Παπατσίμπας (Materia Prima) συνεργάστηκαν με την οινολόγο και ιδιοκτήτρια της Akriotou Microwinery, Βασιλική

Terra Apeira No2
2023 Ροζέ Ξηρός Μαλαγουζιά – Grenache rouge 750ml

13.60
Ήπια αρωματικό με ανθικά και φρουτώδη αρώματα κόκκινων φρούτων. Μέτριο σώμα τραγανή οξύτητα που διατηρεί το φρούτο στην επίγευση.

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Λευκός Ξηρός Ασύρτικο Μαλαγουζιά 2023 750ml

15.30
Από τον συνδυασμό  δύο ελληνικών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου, το λευκό του κτήματος Γεροβασιλείου είναι ένα κρασί με λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Εκφραστική μύτη με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού. Στο στόμα αρμονικό και ζωντανό, αρωματικό με ευχάριστη οξύτητα και λεμονάτη επίγευση. Συνοδεύει θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα, μεσογειακή και ασιατική κουζίνα. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 8 έως 10 οC.

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 Λευκός Ξηρός
750ml

17.70
Η Μαλαγουζιά του κτήματος Γεροβασιλείου, ο οποίος συνείσφερε και ο ίδιος στην προσπάθεια διάσωσης της ποικιλίας, έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Ποσότητα της οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα. Συνοδεύει θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών, μεσογειακή και ασιατική κουζίνα. Σερβίρεται στους 8–10 °C.

Μικροοινοποιείο Ακριώτου The Blender 2023
Ασύρτικο – Μαλαγουζιά
Λευκός ξηρός
750ml

7.20
Χρώμα καθαρό, ανοιχτό λεμονί. Στη μύτη ανάλαφρα αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών. Το στόμα δροσερό, ισορροπημένο, αρωματικό με ευχάριστη, αρωματική επίγευση. Ταιριάζει με θαλασσινά και ψάρια, μακαρονάδες, φρέσκες σαλάτες και πουλερικα. Σερβίρεται στους 8-10οC.