Προβολή όλων των 7 αποτελεσμάτων

Kτήμα Γεροβασιλείου 2021 Ερυθρός Ξηρός
Syrah
Merlot
Λημνιό 750ml

18.50
Το ερυθρό του κτήματος Γεροβασιλείου παράγεται από τις ποικιλίες Syrah, Μerlot και Λημνιό, είναι ένα εξαιρετικό κρασί το οποίο παλαιώνει για ένα περίπου χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και έχει μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Στην όψη το χρώμα του είναι λαμπερό πορφυρό με σύνθετα αρώματα μπαχαρικών, ώριμων μαύρων φρούτων, δαμάσκηνο, κεράσι και καπνό. Στο στόμα οι τανίνες ακόμα πλούσιες, εξαιρετική ισορροπία, άφθονο φρούτο και μακρά μπαχαρένια επίγευση. Συνοδεύει εξαιρετικά χοιρινό, ψητά κόκκινα κρέατα, διάφορα πουλερικά στο φούρνο, κυνήγι με κόκκινες σάλτσες, ώριμα τυριά. Σερβίρεται στους 16–18 °C.

Kτήμα Γεροβασιλείου
EVANGELO 2020
Ερυθρός Ξηρός
Syrah
Viognier
750ml

36.60
Το Evangelo είναι ένα μεγάλο κόκκινο κρασί, προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Γεροβασιλείου πάντρεμα της ερυθρής ποικιλίας Syrah και της λευκής Viognier, παραδοσιακή συνταγή του Ροδανού. Η συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών πραγματοποιείται σε δρύινες δεξαμενές Βουργουνδίας, χαρίζοντας στο κρασί σταθερό χρώμα, μαλακή γεύση και πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα ενώ στη συνέχεια ωριμάζει για 12-18 μήνες σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια. Είναι ένα φινετσάτο κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα που συνδυάζει έντονα ποικιλιακά αρώματα αλλά συγχρόνως και το γευστικό πλούτο κρασιών παλαίωσης. Μαύρα φρούτα, πικάντικα και μπαχαρένια αρώματα, νότες λουλουδιών και ξηρών καρπών. Συνδυάζεται εξαιρετικά με κυνήγι, πουλερικά μαγειρεμένα με σάλτσα από κρασί, κόκκινα και λευκά κρεατικά στη σχάρα.  Σερβίρεται στους 16-18 °C.

Κτήμα Γεροβασιλείου SYRAH 2022
Ερυθρός Ξηρός
750ml

22.50
Παράγεται από τα πιο παλιά κλήματα του Κτήματος, με μικρές αποδόσεις και θεωρείται ένα από τα καλύτερα Syrah του ελληνικού αμπελώνα. Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις και σύνθετη «μύτη», όπου κυριαρχούν τα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μούρου, μόκας και κόκκινου πιπεριού. Στο στόμα είναι πολύ πλούσιο, με στιβαρές τανίνες, γεροδεμένο και με μεγάλη επίγευση. Ιδανικό για τους λάτρεις που επιζητούν να παλαιώσουν στην κάβα τους κόκκινα κρασιά για 20—25 χρόνια. Συνοδεύει εξαιρετικά κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, σκληρά τυριά. Σερβίρεται στους 16–18 °C.  

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Λευκός Ξηρός Ασύρτικο Μαλαγουζιά 2023 750ml

15.30
Από τον συνδυασμό  δύο ελληνικών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου, το λευκό του κτήματος Γεροβασιλείου είναι ένα κρασί με λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Εκφραστική μύτη με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού. Στο στόμα αρμονικό και ζωντανό, αρωματικό με ευχάριστη οξύτητα και λεμονάτη επίγευση. Συνοδεύει θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα, μεσογειακή και ασιατική κουζίνα. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 8 έως 10 οC.

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 Λευκός Ξηρός
750ml

17.70
Η Μαλαγουζιά του κτήματος Γεροβασιλείου, ο οποίος συνείσφερε και ο ίδιος στην προσπάθεια διάσωσης της ποικιλίας, έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Ποσότητα της οινοποιείται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού, που δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα. Συνοδεύει θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών, μεσογειακή και ασιατική κουζίνα. Σερβίρεται στους 8–10 °C.

Κτήμα Γεροβασιλείου
Chardonnay 2022
Λευκός ξηρός
750ml

22.20
Ένα ακόμα βαρελάτο λευκό του κτήματος Γεροβασιλείου από αμπέλια της ποικιλίας Chardonnay, που καλλιεργείται στο κτήμα από το 1983. Το κρασί το οποίο ζυμώνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και παραμένει για περίπου 5-6  σε επαφή με τις οινολάσπες του εκπλήσσει ευχάριστα στέκοντας πραγματικά ισάξιο δίπλα σε πολλές Βουργουνδίες. Στην όψη το χρώμα του είναι λαμπερό χρυσοκίτρινο και χαρακτηρίζεται από αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, ροδάκινου, βερίκοκου, πεπονιού σε φόντο μελιού, βανίλιας και ξηρών καρπών. Σύνθετο αρωματικό στόμα, λιπαρό και γεμάτο με πολύ μακριά βανιλάτη επίγευση. Συνοδεύει εξαιρετικά λιπαρά ψάρια, όστρακα, πουλερικά και χοιρινό με λευκές σάλτσες, καρμπονάρα, καπνιστά ψάρια, τυριά ωρίμανσης. Σερβίρεται στους 10–12 °C.

Κτήμα Γεροβασιλείου
ΑΒΑΤΟΝ 2021
Ερυθρός Ξηρός
Λημνιό
Μαρούδι
Μαυροτράγανο
750ml

24.80
Το Άβατον του κτήματος Γεροβασιλείου παράγεται από τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο, η ζύμωση των οποίων πραγματοποιείται σε ειδικές δρύινες δεξαμενές Βουργουνδίας και στη συνέχεια το κρασί παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12-18 μήνες. Διαθέτει λαμπερό βαθύ πορφυρό χρώμα και ένα σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα, βατόμουρο, δαμάσκηνο, σταφίδα και μόκα. Στο στόμα πυκνό με τις ευγενικές τανίνες να υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο. Μεγάλης διάρκειας μπαχαρένια επίγευση . Ένα γαστρονομικό κρασί με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης που αγαπάει το κόκκινο κρέας και το κυνήγι, ψητό ή μαγειρεμένο σε πλούσιες κόκκινες πικάντικες σάλτσες. Σερβίρεται στους 16–18 °C.