Βλέπετε 1–24 από 46 αποτελέσματα

August Kesseler
Winery
The Daily August 2020
Pinot Noir
Eρυθρός Ξηρός
750ml

22.70
To The Daily August τουAugust Kesseler διακρίνεται από ήπια αρώματα κόκκινων φρούτων σε συνδυασμό με αρώματα κόκκινου πιπεριού και cassis. Ερυθρός οίνος που εύκολο γίνεται μέρος της καθημερινότητας μας! O τρύγος διεξάγεται χειρωνακτικά και κάθε αμπελοτεμάχιο τρυγείται ξεχωριστά. Πριν την εμφιάλωση ο παραγόμενος οίνος παραμένει σε barriques που βρίσκονται στο κελάρι.

Baron Thénard Givry
Bois Chevaux 1er Cru 2019
Pinot Noir
Ερυθρός Ξηρός
750ml

30.00
Αυτό το υπέροχο κρασί από τη Βουργουνδία έχει αρώματα από κόκκινα φρούτα και μαύρα κεράσια, που συμπληρώνονται από νότες μπαχαρικών. Στο στόμα η οξύτητα του χαρακτηρίζεται ως ισορροπημένη με διακριτική ορυκτότητα στην επίγευση. Το 1er Cru Bois Chevaux είναι προϊόν αμπέλων ηλικίας εξήντα έως ογδόντα ετών. Ο τρύγος διεξάγεται χειρωνακτικά χέρι και τα σταφύλια ζυμώνονται σε ξύλινους ζυμωτήρες 100 ετών χρησιμοποιώντας μόνο φυσικές ζύμες. Η παλαίωση πραγματοποιείται επίσης σε παλιά δρύινα βαρέλια επιτρέποντας στο κρασί να αναπτύξει λεπτές γεύσεις και απαλές τανίνες. Η οικογένεια Thenard έχει γη στο Givry από το 1760, αλλά το κτήμα ιδρύθηκε επίσημα μέχρι το 1842. Με τα χρόνια το κτήμα επεκτάθηκε και έγινε ένα από τα πιο σημαντικά κτήματα στη Βουργουνδία. Η καρδιά του domaine παραμένει στο Givry. Η προσέγγισή τους στην οινοποίηση παραμένει παραδοσιακή, σεβόμενη της τεχνικές διαχείρισης της γης. Συνοδεύει εξαιρετικά κοκκινιστά κρέατα, όπως μοσχάρι και κοτόπουλο μαγειρεμένα, καθώς και παλαιωμένα τυριά

Baron Thénard Givry
Echezeaux Grand Cru 2018
Pinot Noir
Ερυθρός Ξηρός
750ml

234.80
Αρώματα cassis, κερασιών, γλυκόριζας και μπαχαρικών διακρίνουν το Grand Cru οίνο. Ένα πλούσιο και πολυεπίπεδο κρασί με γεμάτο σώμα που χαρακτηρίζει το σύγχρονο στυλ Remoissenet. Είναι ένα φιλόξενο και χαρακτηριστικό Echezeaux.

Bouchon
Family Winery
Granito 2018
Cabernet Sauvignon & Carménère
Eρυθρός Ξηρός
750ml

38.00

Προέρχεται από το κτήμα Mingre, στην περιοχή του Maule που δέχεται δροσερές αέριες μάζας από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι προϊόν παλαιών αμπελιών, που δεν αρδεύτηκαν. Ο τρύγος διεξάγεται χειρωνακτικά στα τέλη Μαρτίου και ζυμώνεται σε παλιές τσιμεντένιες δεξαμενές. Το Granito Cabernet Sauvignon & Carménère χαρακτηρίζεται από έντονο σκούρο ερυθρό χρώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων και πιπεριού. Παλαιώνει για 18 μήνες σε βαρέλια ή Foudre και 1 χρόνο στη φιάλη.

Αξιολογείται ως ένα κομψό κρασί με πλήρως ισορροπημένη οξύτητα και μακρά επίγευση. Το Granito προορίζεται για ειδικές περιστάσεις, μπορεί να καταναλωθεί μόνο του είτε με πιάτα κόκκινου ή λευκού κρέατος που συνοδεύεται από μανιτάρια, τυρί ή dressing βοτάνων. Συνοδεύει άψογα μαγειρεμένα λαγό και ελάφι. Σερβίρεται ιδανικά σε θερμοκρασία 16-18° C και συνίσταται η οξυγόνωση του μια ώρα πριν το σερβίρισμα.

Bouchon
Winery
Block Series 2020
Carménère
Eρυθρός Ξηρός
750ml

18.60

Η σειρά Carménère Block παράγεται από αμπελώνες, που βρίσκονται στη κοιλάδα Maule. Οι εν λόγω αμπελώνες δέχονται ελάχιστη άρδευση, τα εδάφη αξιολογούνται ως φτωχά και το κλίμα χαρακτηρίζεται από μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας - νύχτας, που προσδίδει δομή και πολυπλοκότητα στο παραγόμενο οίνο.

Ένα Carmenère από τη Χιλή με βαθύ κόκκινο χρώμα και αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα όπως κεράσι, blackberry που έρχεται να συμπληρώσει μια νότα μαύρου πιπεριού. Στο στόμα παρουσιάζει καλή δομή με απαλές και ζουμερές τανίνες. Από την ποσότητα του παραγόμενου οίνου, το 70% ωριμάζει σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μεγάλης χωρητικότητας, γνωστά ως Foudre και η χρήση τους είναι ευρέως διαδεδομένη στη Βουργουνδία, ενώ το υπόλοιπο 30% ωριμάζει στα ευρέως χρησιμοποιούμενα δρύινα Γαλλικά βαρέλια μικρής χωρητικότητας. Η ωρίμανση διαρκεί 12 μήνες.

Bruna Grimaldi
Badarina 2013
Nebbiolo
Barolo
DOCG
Eρυθρός Ξηρός
750ml

58.60

Η Badarina είναι το σύμβολο του οινοποιείο Βruna Grimaldi. Είναι η έκφραση της δύναμης και της ορυκτότητας που χαρακτηρίζουν το terroir του Serralunga d’Alba. Ένα μοναδικό μικροκλίμα και terroir απαιτούν περισσότερο χρόνο για να ωριμάσει το Nebbiolo. Το κρασί που προκύπτει είναι ένα Barolo εξαιρετικής πολυπλοκότητας που διακρίνεται από την ένταση των αρωμάτων και την υπέροχη δομή. Αιθέριο μπουκέτο, με κόκκινα φρούτα, βατόμουρα, βότανα, νότες βαλσάμικου που αναδύονται με την παλαίωση. Διακρίνεται από φρεσκάδα και ορυκτότητα, για ένα Barolo ενέργειας που βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Η ζύμωση γίνεται σε δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Πραγματοποιούνται επίσης διαβροχές μακράς επαφής που διαρκούν περίπου 25-35 ημέρες. Αυτό το Barolo παλαιώνεται σε μεγάλα Σλοβένικα δρύινα βαρέλια και εν μέρει σε Γαλλικά δρύινα tonneaux για περίπου 24-30 μήνες. Το κρασί περνάει επίσης χρόνο στο μπουκάλι πριν κυκλοφορήσει.

Bruna Grimaldi
Camilla 2017
Nebbiolo
Barolo DOCG
Eρυθρός Ξηρός
750ml

38.50
Η Camilla παράγεται με σταφύλια από διαφορετικούς αμπελώνες των οποίων τα εδάφη είναι παρόμοια ως προς την ηλικία και τη σύσταση. Τα αμπελοτόπια στην περιοχή Barolo βρίσκονται σε υψόμετρο 250-450 μέτρα. Το Barolo Camilla είναι κομψό και αντιπροσωπεύει την αρμονία και την ισορροπία ενός παραδοσιακού Barolo. Τα αρώματα είναι άφθονα και λουλουδάτα με αποχρώσεις μπαχαρικών. Στο στόμα διακρίνονται οι λεπτές τανίνες που ισορροπούν με την τυπική δομή, η οποία μπορεί να εκτιμηθεί από τους λάτρεις των οίνων του Barolo που φτάνει στην καλύτερη έκφρασή της με λίγα χρόνια παραμονής στη φιάλης. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας και συνδυάζεται με μακρά διαβροχη που διαρκεί περίπου 20-30 ημέρες. Το κρασί παλαιώνει σε μεγάλα σλαβονικά δρύινα βαρέλια και γαλλικά δρύινα tonneaux για περίπου 24-30 μήνες. 

Ca’ Rugate
Winery
”Punta 470” 2016
Corvina
Rondinella & Corvinone
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG
M Eρυθρός Ξηρός
750ml

58.50
Το Punta 470 πήρε το όνομά του από το υψόμετρο του αμπελώνα του κτήματος Ca'Rugate στους λόφους γύρω από την Montecchia di Crosara, όπου τα σταφύλια καλλιεργούνται στα 470 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, επιτρέποντας στα σταφύλια να διατηρήσουν την ισορροπία μεταξύ των σακχάρων και της οξύτητας. Μετά την συγκομιδή τα σταφύλια παραμένουν για 4-5 μήνες σε καλά αεριζόμενους χώρους με σκοπό να συμπυκνώσουν τα αρώματα, την συγκέντρωση των σακχάρων και το χρώμα τους. Με αποτέλεσμα το Ca' Rugate να παράγει ένα κομψό και πολύπλοκο ερυθρό κρασί. Το Amarone Punta 470 2016, χαρακτηρίζεται από έντονο ανοιχτό κόκκινο και στη μύτη διακρίνονται αρώματα από βατόμουρο, κεράσι, σταφίδα, που εναλλάσσονται με πικάντικες αναφορές όπως αρώματα από κέδρο και μαύρο τσάι. Μια ετικέτα σημαντικού βάθους τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, που προέρχεται από μια σχολαστική διαδικασία παραγωγής, στην οποία κάθε φάση της παραγωγής παρακολουθείται προσεκτικά. Παλαιώνει σε tonneaux και μεγάλα βαρέλια μεταξύ 25-30 μηνών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του τρύγου, αποδίδοντας ερυθρό οίνο με γεμάτο σώμα με αρωματική ισορροπία και μακρά επίγευση. Η επίγευση θυμίζει τη γεύση των αποξηραμένων σταφυλιών από τα οποία γεννιέται η διαδικασία παραγωγής Amarone. Σερβίρεται στους 17°C.

Ca’ Rugate
Winery
Campo Bestiglia 2020
Valpolicella Ripasso Superiore Bio
Corvina
Rondinella & Corvinone
Eρυθρός Ξηρός
750ml

24.20
Το Valpolicella Ripasso Superiore DOC αποτελείται από: 45% Corvina, 15% Rondinella και 40% Corvinone. Τα επιλεγμένα σταφύλια για το Ripasso προέρχονται από τους αμπελώνες του Ca' Rugate στους λόφους γύρω από το Montecchia di Crosara, δίνοντας ένα όμορφο & πλούσιο Ripasso! Η συγκομιδή πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 2 εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Για την οινοποίηση του Ripasso χρησιμοποιείται η παραδοσιακή μέθοδος, συγκεκριμένα αξιοποιούνται τα αποξηραμένα σταφύλια της ίδιας χρονιάς, πάνω από τα οποία τρέχει ο μούστος. Οίνος με χαρακτηριστικό έντονο κόκκινο χρώμα με διακριτικές μωβ ανταύγειες. Συμπυκνωμένα αρώματα κερασιών, λουλουδιών και μια νότα μπαχαρικών. Εξαιρετικά συμπυκνωμένο φρούτο, γεμάτο στο στόμα με απαλές τανίνες και μακρά επίγευση. Το 50% της συνολικής ποσότητας του οίνου παλαιώνει σε tonneaux, δηλαδή σε δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων για 8 μήνες, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα σε ανοξείδωτες δεξαμενές για τη διατήρηση των φρουτώδων αρωμάτων. Σερβίρεται ιδανικά σε θερμοκρασία 16ºC-18ºC.

Château Corbin
Saint-Emilion Grand Cru 2014
Cabernet Franc & Merlot
Ερυθρός Ξηρός
750ml

72.50
Ο αμπελώνας Montagne, του οποίου το όνομα αποδίδεται στο λοφώδες ανάγλυφο του, εκτείνεται μέχρι τα βορειοανατολικά όρια του Saint-Emilion, στη δεξιά όχθη του ποταμού Barbanne. Οι περισσότεροι αμπελώνες εντός της ονομασίας επωφελούνται από την εξαιρετική έκθεση. Το 60% της συνολικής ποσότητας ωριμάζει σε δεξαμενές, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Ένας οίνος με βαθύ, σκούρο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα με μερικές φυλλώδεις πινελιές. Στο στόμα διακρίνονται επίσης τα κόκκινα φρούτα και οι καλά δομημένος άφθονες τανίνες που μάλλον περιορίζουν το φρούτο δίνοντας γήινες νότες. Η οξύτητα αξιολογείται ως μέτρια και προσδίδει φρεσκάδα στο παραγόμενο οίνο. Ένας κομψός και ισορροπημένος οίνος με δυνατότητες παλαίωσης στο χρόνο.

Château Gazin
Cabernet Franc & Merlot 2015 AOC
Ερυθρός Ξηρός
750ml

145.20
Ο ερυθρός οίνος 2015 του Château Gazin παρασκευάζεται από 95% Merlot και 5% Cabernet Franc. Ο συγκεκριμένος οίνος προκύπτει από την συγκέντρωση υγιών και ώριμων σταφυλιών, από αμπελώνες με μέση ηλικία τα 35 έτη, κατά την περίοδο από τις 10 Σεπτεμβρίου (για το Merlot) έως τις 7 Οκτωβρίου για τα Cabernet. Το κρασί εκφράζει όλη την πεμπτουσία του τρύγου για τους αμπελουργούς. Το Gazin 2015 χαρακτηρίζεται ως δυναμικό και φινετσάτο λόγω της μεγάλης αρωματικής γκάμας. Η μύτη είναι πολύ εκφραστική με αρώματα έντονων μαύρων φρούτων που κυριαρχούν κυρίως οι νότες βατόμουρου και μαύρου κερασιού. Η ανάδευση επιβεβαιώνει το αρωματικό βάθος του κρασιού με αρώματα καπνού και δέρματος λόγω της παλαίωσης. Πιο συγκεκριμένα, το κρασί παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια, ανανεώνεται κατά το ήμισυ κάθε χρόνο, και έτσι ακολουθεί για 18 μήνες η διαδικασία παλαίωσης των σπουδαίων κρασιών του Bordeaux. Έτσι τα αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της παλαίωσης σε πολύπλοκες νότες, που παραπέμπουν σε δέρμα και μπαχαρικά. Στο στόμα, η τανική δομή είναι κομψή, με ακρίβεια στις πλούσιες τανίνες. Μακρά επίγευση με φρουτώδη χαρακτήρα. Ένα επιτυχημένο Gazin που εκμεταλλεύεται όλα τα οφέλη του Merlot και του Cabernet Franc δίνοντας έναν αρμονικό οίνο.

Château Μoulin Saint-Georges
Merlot & Cabernet Franc 2011
Ερυθρός Ξηρός
750ml

80.60
Το Château Moulin Saint-Georges είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του Saint-Émilion. Ανήκει και λειτουργεί από την οικογένεια Vauthier του Château Ausone, το Moulin Saint-Georges βρίσκεται δίπλα στο Ausone. Όλα όσα συμβαίνουν στο Ausone, από τους αμπελώνες έως και το κελάρι, είναι πανομοιότυπα στο Moulin Saint-Georges. Ουσιαστικά, το Moulin Saint-Georges είναι ένα μικρό «Ausone»! Τα αμπελοτόπια του Château Moulin Saint-Georges είναι φυτεμένα κυρίως με Merlot  και με μικρές ποσότητες Cabernet Franc σε αργιλικά ασβεστολιθικά εδάφη ακριβώς νότια της πόλης Saint-Emilion. Η συγκομιδή γίνεται χειρωνακτικά και κάθε αγροτεμάχιο ταξινομείται ξεχωριστά, στη συνέχεια όλα τα σταφύλια ζυμώνονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παλαιώνουν σε 100% νέα Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το Château Moulin Saint-Georges 2011 είναι blend από 85% Merlot και 15% Cabernet Franc. Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο εξαιρετικούς τρύγους του αιώνα  και προσφέρει μια τέλεια αναπαράσταση της ποιότητας της καλλιεργητικής περιόδου. Στο ποτήρι, το κρασί διακρίνεται για το λαμπερό και βαθύ ρουμπίνι χρώμα του με μωβ ανταύγειες. Η μύτη είναι υπέροχα εκφραστική με μια εκπληκτική καθαρότητα από ώριμα βατόμουρα, cassis, γαρύφαλλο, μπαχάρι, βανίλια και διακριτική νότα γραφίτη. Πλούσιο στόμα σε συνδυασμό με μεταξένιες τανίνες, δίνοντας έναν ισορροπημένο οίνο. Το ερυθρό  Saint-Émilion παλαιώνει εκπληκτικά για τα επόμενα 10-20 χρόνια.

Delheim
Family Winery
Grand Reserve 2017
Cabernet Sauvignon
Μerlot & Cabernet Franc
Ερυθρός Ξηρός
750ml

37.30

Σκούρο ρουμπινί χρώμα με σύνθετη μύτη από σκούρα φρούτα που κυριαρχούν τα βατόμουρα και το φραγκοστάφυλο, που συμπληρώνονται από νότες καπνού και φύλλου τομάτας, cassis και γραφίτη. Στο στόμα τα αρώματα σκούρων κόκκινων φρούτων και οι πλούσιες τανίνες είναι αντιπροσωπευτικές του terroir της Νότιας Αφρικής.

Tο Cabernet Sauvignon ''Grand Reserve'' ωριμάζει για χρονικό διάστημα 18 μηνών σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 300lt. Μόνο τα καλύτερα βαρέλια επιλέγονται για το Grand Reserve Blend. Οι ιδανικές συνθήκες φύλαξης επιτρέπουν στο Cabernet Sauvignon να παλαιώσει έως και 15 χρόνια δίνοντας του τη δυνατότητα για εξέλιξη των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.

Domaine Anita
Prestige Morgon 2021
Gamay
Ερυθρός Ξηρός
750ml

24.00
Το Margon συγκαταλέγεται στις πιο γνωστές περιοχές υψηλής ποιότητας παραγωγής σταφυλιών, αποδίδοντας τα μεγαλύτερα ηλικιακά Beaujolais κρασιά. Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου οινοποιείου έγκειται στη χρήση βιώσιμων τεχνικών διαχείρισης και στη εφαρμογή ελάχιστων επεμβάσεων.

Domaine Anita
Tres Vieille Vigne Les Caves 2020
Gamay
Ερυθρός Ξηρός
750ml

21.10
Φυτευμένο για σχεδόν έναν αιώνα στις περίφημες πλαγιές των «Σπηλιών», o πιο φημισμένος αμπελώνας του Domaine Anita σε υψόμετρο 2205 μέτρα. Ο τρύγος για την παραγωγή  του Tres Vieille Vigne Les Caves είναι χειρωνακτικός και χρησιμοποιούνται βιώσιμες πρακτικές αμπελουργίας. Οι αμπελώνας είναι 45 ετών με υψηλή  πυκνότητα φύτευσης  Το κρασί παλαιώνει 6 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές και τουλάχιστον 4 μήνες σε φιάλη πριν κυκλοφορήσει. Διακρίνεται για το μωβ χρώμα του που εξελίσσεται σε ερυθρό και κυριαρχούν αρώματα πολύ ώριμων μαύρων φρούτων και έντονες πικάντικες νότες. Ο αρωματικός πλούτος σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα τους, το απογειώνουν. Μέτριες τανίνες και μακρά δυνατότητα παλαίωσης με εξέλιξη των χαρακτηριστικών του.

Giacomo Montresor
Winery
Capitel della Crosara 2014
Corvina
Rondinella
Molinara & Oseleta
AMARONE Della Valpolicella DOCG Classico
Eρυθρός Ξηρός
750ml

65.80
Ένα υπέροχο ποτήρι κρασί από την περιοχή της Βερόνας. Τα παραδοσιακά σταφύλια Corvina (60%), Rondinelle (30%), Molinara (10%) και επικουρική είναι η συμβολή της ποικιλίας Oseleta. Όλες οι ποικιλίες συγκομίζονται τον Οκτώβριο. Μετά τη ζύμωση 15 ημερών, ακολουθούν 3 χρόνια παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια πριν την εμφιάλωση. Ένα κρασί με βαθύ κόκκινο χρώμα, μια νότα βανίλιας και μπαχαρικών, που συμπληρώνεται από αρώματα βιολέτας και ώριμων μαύρων φρούτων, αυτό είναι ένα υπέροχο ποτήρι κρασί για διάφορα είδη κρέατος, αλλά και για τις καλύτερες πιατέλες αλλαντικών. Σερβίρεται στους 18° C.

Giacomo Montresor
Winery
Fondatore 2016
Corvina
Rondinella & Molinara
AMARONE Della Valpolicella DOCG
Eρυθρός Ξηρός
750ml

41.60
Το Amarone ''Capitel della Crosara'' έχει φτιαχτεί από blend σταφυλιών των ποικιλιών: Corvina, Rondinella και Molinara, που καλλιεργούνται σε επιλεγμένους αμπελώνες στους λόφους του αρχαιότερου τμήματος της Valpolicella. Η συγκομιδή των σταφυλιών διεξάγεται στη βέλτιστη ωρίμανση προς τα τέλη Οκτωβρίου. Τα όψιμα σταφύλια ξηραίνονται στον αέρα μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους όπου και συνθλίβονται. Ο μούστος ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 4 μήνες. Το κρασί παλαιώνεται σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια για 3 χρόνια και στη συνέχεια περνά για άλλους 6 μήνες σε φιάλη πριν κυκλοφορήσει. Χαρατηρίζεται ως πολύπλοκο στη μύτη με νότες από μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βιολέτες, καφέ και σταφίδες. Με μέτριο στόμα, πλούσια υφή και ένα μείγμα  αρωμάτων από μπαχαρικά, χαρακτήρες αποξηραμένων φρούτων και μέτριες τανίνες. Το κρασί παραμένει κομψό και ισορροπημένο με μακρά επίγευση συνοδευόμενη από διακριτικά ανθικά αρώματα.

Kυρ-Γιάννη
Μπλε Τρακτέρ 2021
Cabernet Sauvignon
Merlot & Syrah
Ερυθρός Ξηρός Οίνος
750ml

10.90
Ένα μοντέρνο, φρουτώδες και πολύ καλά ισορροπημένο κρασί. Η ζύμωση διαρκεί 15 ημέρες σε απόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες από 20-24°C. Ύστερα εφαρμόζεται batonnage στις οινολάσπες δύο φορές την ημέρα ώστε να αυξηθεί ο όγκος του κρασιού. Ένα μέρος του χαρμανιού ζυμώνει σε δρύινα βαρέλια ενώ το τελικό χαρμάνι κάνει μηλογαλακιτκή ζύμωση. Το κρασί παραμένει στη φιάλη για δύο μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Matsu
El Picaro
Tinta de Toro
Ερυθρός Ξηρός
750ml

18.50
To El Picaro παράγεται αποκλειστικά από την ερυθρή ποικιλία Tinta de Toro. Ο τρύγος είναι χειρωνακτικός και διεξάγεται από 14 Σεπτεμβρίου - 6 Οκτωβρίου. Στο παραγόμενο οίνο, χαρακτηριστικά είναι τα φρουτώδη αρώματα, άρωμα των jelly beans, μαρμελάδα blackberry και γλυκόριζα, που προσδίδει πικάντικο χαρακτήρα και πολυπλοκότητα. Το άρωμα της γλυκόριζας αποδίδεται στην ωρίμανση του σταφυλιού, που χρησιμεύει ως πρώτη ύλη για την παραγωγή του οίνου. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε μικρές δεξαμενές από μπετόν με γηγενείς ζύμες, αποφεύγοντας την υπέρβαση των 24° C και ο οίνος παραμένει για επιπλέον 2 μήνες ωριμάζοντας με τις λεπτές οινολάσπες. Eφαρμόζεται ήπιο φιλτράρισμα και διαύγαση προκειμένου να διατηρηθούν τα αρωματικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Στο στόμα δίνει ένα έντονο και δυναμικό χαρακτήρα ξεκινώντας με τη γλυκιά απόδοση των αρωμάτων των φρούτων.

Meerlust
Wine Estate
Pinot Noir 2018
Ερυθρός Ξηρός
750ml

35.00
Προκύπτει από 3 κλώνους Pinot Noir με μέση ηλικία 21 ετών, οι αμπελώνες βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο (85-120 μέτρα) με νότια όψη για να επωφεληθούν από το δροσερό, θαλασσινό αεράκι από το False Bay. O τρύγος πραγματοποιείται χειρωνακτικά και τα τσαμπιά μεταφέρονται ολόκληρα στις δεξαμενές. Σε ορισμένη ποσότητα λαμβάνει χώρα αυθόρμητη ζύμωση και τα Γαλλικά δρύινα βαρέλια χρησιμεύουν για τη μηλογαλακτική ζύμωση. Ένα Pinot Noir με έντονο, ζωηρό μωβ-ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα κόκκινων φρούτων, άγριων μανιταριών, μπαχαρικών και ορυκτότητας. Χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και κομψότητα, που συμπληρώνεται από μέτρια οξύτητα προσδίδοντας αίσθηση φρεσκάδας στον οίνο. Το 25% του κρασιού παράγεται σε νέο Γαλλικό δρύινο foudre 2500 L, με το υπόλοιπο να ωριμάζει σε 60% νέα βαρέλια Allier και 40% σε βαρέλια 300 λίτρων δεύτερης χρήσης. Η ωρίμανση σε βαρέλια προσδίδει την πολυπλοκότητα στο παραγόμενο Pinot Noir. Σερβίρεται ιδανικά στους 16-18°C.