Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων

Κτήμα Νόπερα | Roya 2021 | Μοσχάτο Σάμου | Λευκός Ξηρός 750ml

11.00
Ένα αυθεντικό ξηρό Μοσχάτο, από αμπέλια μέσης ηλικίας 30 ετών που βρίσκονται σε ορεινές πεζούλες με υψόμετρο από 300 έως 800 μέτρα. Χρώμα λαμπερό κίτρινο. Μύτη πλούσια ανθικά και φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών, ροδάκινου και τριαντάφυλλου. Πλούσιο σώμα με ισορροπημένη οξύτητά του, γεύσεις τροπικών φρούτων, πεπονιού, ανανά και γλυκολέμονου με απίστευτη φρεσκάδα και μακρά επίγευση. Συνδυάζεται με δροσερές σαλάτες, ψητά ψάρια, ζυμαρικά θαλασσινών και λευκά τυριά. Σερβίρεται στους 8-10ο C.  

ΚΤΗΜΑ ΝΟΠΕΡΑ
EPITOME
Λευκό φυσικώς γλυκύς Μοσχάτο
Επιλογή από διαφορετικές εσοδειές 500 Ml.

56.00
Ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο γλυκό κρασί από βιολογικά λιαστά σταφύλια Μοσχάτου που βάζει πλώρη για την κορυφή. Το blend των πιο ιδιαίτερων βαρελιών, από διαφορετικές χρονιές, είναι η επιτομή της σύνθεσης μοσχάτων με άλλο βαθμό ωρίμανσης, σε βαρέλι. Οι οινολόγοι της NOPERA επιλέγουν μεταξύ γλυκών κρασιών διαφορετικής εσοδείας και terroir, τις χρονιές που αυτό είναι εφικτό, με γνώμονα την πολυπλοκότητα και την υπέρτατη σύνθεση γλυκού μοσχάτου. Ένα κρασί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, το οποίο παράγεται για να μας δώσει ένα αποτέλεσμα κοντά στα αρχαία, πλούσια κρασιά της σαμιακής γης. Σκουρόχρωμο, κεχριμπαρένιο χρώμα, εξαιρετικά σύνθετο αρωματικά, με τόνους δαμάσκηνου, καφέ και καραμέλας. Στο στόμα αρώματα βερίκοκου, μελιού, κεράσι, πλούσιο σώμα,  με μια αισθητή αλλά ντελικάτη οξύτητα, έτσι ώστε να παραμένει ισορροπημένο και να μπορεί να αναδείξει τη φινέτσα των τριών διαφορετικών terroir, μέσα από μια ιδιαίτερα μακρά επίγευση.

Κτήμα ΝΟΠΕΡΑ
ROYA OAK
Λευκό Ξηρό Μοσχάτο Σάμου 2019 750ml

28.30
Για πρώτη φορά τα διακριτικά ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Μοσχάτου Σάμου συναντώνται με το βαρέλι από το κτήμα Νόπερα και το αποτέλεσμα είναι κρυμμένο στις μόλις 2500 αριθμημένες φιάλες! Τα πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοτόπια του κτήματος σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, αναδεικνύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας και του Σαμιώτικου terroir. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το κρασί παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, με την παρουσία των οινολασπών, πρακτική η οποία προσδίδει στο κρασί όγκο και ισορροπία. Μύτη πολύπλοκη και με μέση ένταση. Αρχικά διακρίνεται ελαφρώς το ξύλο, ενσωματωμένο με αρώματα φυτικά, που θυμίζουν εκχυλίσματα μεσογειακών βοτάνων. Το στόμα είναι αντίστοιχο αυτού που μας προδιαθέτει η μύτη. Φρουτώδες, με το φρέσκο αχλάδι να κυριαρχεί και να ακολουθεί το μανταρίνι και το φρέσκο βερίκοκο. Οξύτητα απόλυτα ισορροπημένη και φρουτένια επίγευση, με το ξύλο να "σβήνει" όμορφα και με μακρά διάρκεια. Συνοδεύει εξαιρετικά ψητά ψάρια, ριζότο και μακαρονάδες θαλασσινών, λευκά κρέατα και λαδερά πιάτα. Σερβίρεται στους 10-12 οC.

ΝΟΠΕΡΑ Μοσχάτο Λευκό φυσικώς γλυκύς 2014 375 Ml.

22.30
Ένα γλυκό μοσχάτο κρασί εσοδείας 2014 από τρία διαφορετικά αμπελοτόπια της Σάμου. Τα σταφύλια του μοσχάτου Σάμου, αφυδατώνονται κάτω από τον ελληνικό ήλιο στις ειδικές λιάστρες των αμπελώνων δίνοντας ένα κρασί με πλήρη ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και την οξύτητά του. Η 19μηνη παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, μέτριου και ελαφρού «ψησίματος», αναδεικνύουν την έκφραση των διαφορετικών terroir που το συνθέτουν. Χρυσαφί χρώμα, γλυκά ανθικά αρώματα στη μύτη, πλούσιο στόμα με γεύσεις φρούτων, βανίλιας, μελιού και περγαμόντου μας προσφέρουν ένα φρέσκο-παλαιωμένο, εξαιρετικό, γλυκό μοσχάτο. Σερβίρεται κρύο στους 8-10 οC συνοδεύοντας γλυκίσματα, φρούτα με μέλι και κανέλα ή απλά απολάυστε το μόνο του σαν απεριτίφ.