Προβολή όλων των 5 αποτελεσμάτων

Meerlust
Wine Estate
Chardonnay 2021
Λευκός Ξηρός
750ml

35.30

Λευκό Chardonnay με πράσινη, ζωηρή απόχρωση. Πολύπλοκo μύτη, διακρίνοντας αρώματα αχλαδιού, εσπεριδοειδών και ανθικές νότες που εξελίσσονται σε άρωμα κρέμας λεμονιούς  και αμυγδαλωτού. Στο στόμα το κρασί είναι μεσαίου σώματος, αλλά διατηρεί γεύσεις εσπεριδοειδών με κομψή, ισορροπημένη και τραγανή οξύτητα. Το κρασί παραμένει ζωηρό και φρέσκο ​​στην επίγευση με έντονα εσπεριδοειδή και διακριτική ορυκτότητα. Αξιοσημείωτη είναι η μακρά και ευχάριστη επίγευση.

Το 56% της παραγόμενης ποσότητας οίνου μεταφέρεται σε καινούρια Γαλλικά δρύινα βαρέλια, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα μεταγγίζεται σε βαρέλια χωρητικότητας 300 λίτρων, δεύτερης χρήσης, για ζύμωση. Τα μισά από τα βαρέλια εμβολιάστηκαν με επιλεγμένη ζύμη, ενώ τα άλλα μισά υποβλήθηκαν σε αυθόρμητη ζύμωση. Μετά τη ζύμωση, αφαιρέθηκαν οι βαριές οινολάσπες και επέστρεψε στο βαρέλι για μηλογαλακτική ζύμωση. Το κρασί ωρίμασε σε βαρέλι για 9 μήνες πριν την εμφιάλωση. Η έκθεση του στον αέρα πριν τη δοκιμή έχει ως αποτέλεσμα την ένταση των αρωμάτων. Σερβίρεται ιδανικά σε θερμοκρασίες 12° - 14° C.

Meerlust
Wine Estate
Merlot 2019
Ερυθρός Ξηρός
750ml

35.40
Πρωτοπόροι των ποικιλιών του Bordeaux στο Ακρωτήρι, παράγοντας χαρμάνια τύπου Bordeaux με μοναδική νοτιοαφρικανική αίσθηση. Meerlust σημαίνει «απόλαυση της θάλασσας», καθώς οι αμπελώνες αναζωογονούνται από το αεράκι του ωκεανού και τη βραδινή ομίχλη που κυλάει από την ακτή. Αυτό επιτρέπει στα σταφύλια να ωριμάζουν αργά, αναπτύσσοντας περίπλοκες γεύσεις αλλά διατηρώντας επίσης τη φρεσκάδα τους. Το Merlot προκύπτει από 26 ετών αμπελώνες και η αμπελοκαλλιέργεια υπόκειται συνεχώς σε βελτίωση προκειμένου να παραχθούν οίνοι με πιο έντονα φρουτώδη αρώματα. Συγκεκριμένα, τα φύλλα γύρω από τα τσαμπιά αφαιρούνται 3 εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή για να διασφαλιστεί η φυσιολογική ωρίμανση των σταφυλιών. Στο Meerlust Merlot το σκούρο φρούτο και η κομψότητα του οίνου είναι αμέσως εμφανή. Στη μύτη διακρίνονται έντονα σκούρα φρούτα, γλυκόριζα και δαμάσκηνο με νότες μαύρης σοκολάτας και μπαχαρικών, που μετριάζονται από την ορυκτότητα. Στο στόμα εμφανίζει μεσαίο σώμα που συμπληρώνεται από το ώριμο φρούτο του Merlot με δροσιστική οξύτητα, απαλές τανίνες και έντονη επίγευση ορυκτότητας. Σε ιδανικές συνθήκες διατήρησης μπορεί να παλαιώσει έως και μια δεκαετία ή περισσότερο. Οι πλούσιες γεύσεις του το καθιστούν ιδανικό για κόκκινα κρέατα όπως αναφέρονται παρακάτω.

Meerlust
Wine Estate
Pinot Noir 2021
Ερυθρός Ξηρός
750ml

37.90
Προκύπτει από 3 κλώνους Pinot Noir με μέση ηλικία 21 ετών, οι αμπελώνες βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο (85-120 μέτρα) με νότια όψη για να επωφεληθούν από το δροσερό, θαλασσινό αεράκι από το False Bay. O τρύγος πραγματοποιείται χειρωνακτικά και τα τσαμπιά μεταφέρονται ολόκληρα στις δεξαμενές. Σε ορισμένη ποσότητα λαμβάνει χώρα αυθόρμητη ζύμωση και τα Γαλλικά δρύινα βαρέλια χρησιμεύουν για τη μηλογαλακτική ζύμωση. Ένα Pinot Noir με έντονο, ζωηρό μωβ-ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα κόκκινων φρούτων, άγριων μανιταριών, μπαχαρικών και ορυκτότητας. Χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και κομψότητα, που συμπληρώνεται από μέτρια οξύτητα προσδίδοντας αίσθηση φρεσκάδας στον οίνο. Το 25% του κρασιού παράγεται σε νέο Γαλλικό δρύινο foudre 2500 L, με το υπόλοιπο να ωριμάζει σε 60% νέα βαρέλια Allier και 40% σε βαρέλια 300 λίτρων δεύτερης χρήσης. Η ωρίμανση σε βαρέλια προσδίδει την πολυπλοκότητα στο παραγόμενο Pinot Noir. Σερβίρεται ιδανικά στους 16-18°C.

Meerlust
Wine Estate
Red 2020
Cabernet Sauvignon
Merlot & Cabernet Franc
Ερυθρός Ξηρός
750ml

21.30
Το κρασί έχει έντονο, σκούρο μωβ χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Φωτεινό και ζωηρό στο ποτήρι, πολύ νεανικό. Η βασική ποικιλία είναι το Cabernet Sauvignon και επικουρικές οι: Cabernet Franc & Merlot. Η μύτη είναι εκφραστική με ισχυρά αρώματα από cassis, δαμάσκηνο, μπαχαρικά και νότες αρωμάτων λουλουδιών. Στο στόμα το κρασί έχει μέτριο σώμα με έντονες γεύσεις από θρυμματισμένα μαύρα φρούτα, βανίλια και μαύρη σοκολάτα. Οι τανίνες είναι πολύ απαλές και η οξύτητα μέτρια, προσδίδοντας φρεσκάδα στον ερυθρό οίνο. Χαρακτηρίζεται από έντονη επίγευση μεγάλης διάρκειας. Στους αμπελώνες εφαρμόστηκε πράσινος τρύγος προκειμένου να μειωθεί η απόδοση και να αυξηθεί η συγκέντρωση & η ωριμότητα των τανινών, δίνοντας έναν ισορροπημένο οίνο. Τα σταφύλια, των διαφορετικών ερυθρών ποικιλιών, ζυμώθηκαν χωριστά πριν υποβληθούν σε μηλογαλακτική ζύμωση σε νέα Γαλλικά δρύινα βαρέλια, πριν από την ανάμειξη και την εμφιάλωση. Το 2019 Meerlust Red παλαίωσε σε δρύινα βαρέλια για 17 μήνες.

Meerlust
Wine Estate
Rubicon 2020
Cabernet Sauvignon & Merlot
Ερυθρός Ξηρός
750ml

45.20
Το Rubicon 2017, εμβληματικό μείγμα της Meerlust με Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc και πολύ μικρή ποσότητα Petit Verdot. Ένα ξεχωριστό Rubicon που αποτυπώνει όλη τη γοητεία ενός τέλειου τρύγου από ώριμα αμπέλια. Πολύ παρόμοια διαδικασία με τη διάσημη εσοδεία του 2015, οι οινοποιητικές πρακτικές επικεντρώθηκαν στην αξιοποίηση των ιδανικών καιρικών συνθηκών. Σε συνδυασμό με αυτό, οι περισσότεροι από τους αμπελώνες ηλικίας άνω των 20 ετών, εξασφαλίζουν τέλεια ισορροπία μεταξύ ζωηρότητας και μεγέθους καλλιέργειας. Κάθε ποικιλία ζυμώθηκε ξεχωριστά πριν υποβληθεί σε μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια 300 L, 60% της συνολικής ποσότητας μεταγγίστηκε σε νέα γαλλικά Nevers και η υπόλοιπη ποσότητα σε βαρέλια 2ης χρήσης. Μετά από 8 μήνες σε βαρέλι, οι ποσότητες αναμίχθηκαν και παρέμειναν για ακόμη 10 μήνες για εναρμόνιση τους πριν από την εμφιάλωση. Στη μύτη προσφέρει ελκυστικά αρώματα βατόμουρου, βιολέτας, κέδρου  καθώς και μια νότα αλκοόλης. Μια τυπική νότα γλυκόριζας επίσης εμφανής στη μύτη. Στο στόμα είναι αρμονικό, μεσαίου σώματος με ελαστικές τανίνες, λεπτή οξύτητα και μακρά επίγευση.