Προβολή όλων των 8 αποτελεσμάτων

Kυρ-Γιάννη
Μπλε Τρακτέρ 2021
Cabernet Sauvignon
Merlot & Syrah
Ερυθρός Ξηρός Οίνος
750ml

10.90
Ένα μοντέρνο, φρουτώδες και πολύ καλά ισορροπημένο κρασί. Η ζύμωση διαρκεί 15 ημέρες σε απόλυτα ελεγχόμενες θερμοκρασίες από 20-24°C. Ύστερα εφαρμόζεται batonnage στις οινολάσπες δύο φορές την ημέρα ώστε να αυξηθεί ο όγκος του κρασιού. Ένα μέρος του χαρμανιού ζυμώνει σε δρύινα βαρέλια ενώ το τελικό χαρμάνι κάνει μηλογαλακιτκή ζύμωση. Το κρασί παραμένει στη φιάλη για δύο μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ Δύο Ελιές Κόκκινο Ξηρό Merlot Syrah 2018 750ml

17.30
Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 120-280μ., στους πρόποδες του ανατολικού Βερμίου. Οι Δύο Ελιές είναι ένα blend από τις ποικιλίες Syrah (70%) και Merlot (30%) από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του Κτήματος στο Γιανακοχώρι. Το κρασί παλαιώνει για 14 μήνες σε βαρέλια και ακολουθεί περαιτέρω αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για 12 μήνες δίνοντας του δυνατότητα μακράς παλαίωσης που φτάνει και 15 έτη! Στην όψη το χρώμα του είναι βαθύ κόκκινο, με έναν πληθωρικό αρωματικό χαρακτήρα, συνδυασμό από νότες καπνού, βανίλιας και καραμέλας, που ξεχωρίζουν επάνω σε ένα φόντο από ώριμα κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Το γεμάτο στόμα διαθέτει όγκο, πλούσια δομή, αλλά και μια νόστιμη οξύτητα, που καταλήγει σε μια παρατεταμένη, πικάντικη επίγευση. Συνοδεύει εξαιρετικά αρνάκι στο φούρνο, μοσχάρι κοκκινιστό, κόκκινα κυνήγια, χοιρινό ψητό στη σχάρα, κρεατόπιτες και γενικά αυτό που χρειάζεται είναι φαγητό έντονο σε γεύση και πλούσιο σε υφή. Σερβίρεται σε θερμορασία 16 έως 18 οC.

ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ L’ESPRIT DU LAC Ροζέ Ξηρό Ξινόμαυρο 2021 750ml

16.10
Το φινετσάτο αυτό ροζέ προέρχεται από σταφύλια ξινόμαυρου από παλαιά κλήματα 60-80 ετών στη ζώνη ΠΟΠ Αμύνταιο.  Στη μύτη διακρίνεται αρχικά ο ανθικός χαρακτήρας του κρασιού που στη συνέχεια συμπληρώνεται από αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, μικρών βερίκοκων και άγουρης φράουλας. Το στόμα ακολουθεί αρωματικά τη μύτη ενώ χαρακτηρίζεται από ελαφριά αίσθηση τανινών και ώριμη φυτικότητα (φύλλα ντομάτας, μανιτάρια). Δροσιστική οξύτητα, μέτριο σε όγκο σώμα και αίσθηση λιπαρότητας από την 4 μηνών ωρίμανση του κρασιού στη δεξαμενή με τακτικό battonage. Συνοδεύει εξαιρετικά πιάτα της καλοκαιρινής μεσογειακής κουζίνας, τηγανητούς μεζέδες, σαλάτες καθώς και ψάρια. Σερβίρεται κρύο στους 8 έως 10 oC.

ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ Διάπορος Κόκκινο Ξηρό Syrah Ξινόμαυρο 2018 750ml

40.90
Στο ποτήρι βαθύ κόκκινο με πορφυρές ανταύγειες. Πολύπλοκη αρωματική παλέτα με αρώματα σοκολάτας, βανίλιας και καπνού, τα οποία εναλλάσσονται με τα αρώματα ώριμης φράουλας, δαμάσκηνου κα βιολέτας. Νότες γλυκών μπαχαρικών και πιπεριού προδίδουν την παρουσία του Syrah, συμπληρώνοντας αρμονικά το σύνολο. To στόμα, πλούσιο και συμπυκνωμένο με στιβαρές τανίνες, μακρά διάρκεια και ισορροπημένη οξύτητα. Ένα δυναμικό κρασί με μεγάλη δυνατότητα εξέλιξης στο χρόνο σε μια εξαιρετική χρονιά και για τις δυο ποικιλίες. Συνοδεύει εξαιρετικά κυνήγι, αρνί φούρνου, κόκκινα κρέατα μαγειρευτά με έντονες σάλτσες, τυριά ωρίμανσης και φίνα αλλαντικά. Σερβίρεται στους 16-18 οC.  Συνιστάται η μετάγγιση του, μια ώρα νωρίτερα για να αναπτύξει την πλήρη πολυπλοκότητα του

Κυρ-Γιάννη Καλή Ρίζα
Ερυθρός Ξηρός
Ξινόμαυρο 2018 750ml

16.70
Τα σταφύλια Ξινόμαυρου της Καλής Ρίζας του Κυρ Γιάννη προέρχονται από κλήματα 40 ετών και άνω (‘παλιά κούτσουρα’), των οποίων η απόδοση δεν ξεπερνά τα 600-800 κιλά ανά στρέμμα. Η γοητεία αυτών των παλιών κλημάτων και του terroir είναι εμφανής στο κρασί. Στην όψη το χρώμα ρουμπινί χρώμα με χάλκινες ανταύγειες όπως ένα τυπικό Ξινόμαυρο Αμυνταίου.  Στη μύτη έντονα αρώματα άγριας φράουλας και κερασιού μπλέκονται με λεπτές νότες βοτάνων και τριαντάφυλλου. Το στόμα ακολουθεί τα αρωματικά χαρακτηριστικά ενώ οι εξευγενισμένες τανίνες και η έντονη οξύτητα, ισορροπούν με τον όγκο και το χαμηλό αλκοόλ του κρασιού. Ένα κρασί με μακρά επίγευση που χαρακτηρίζεται από φινέτσα και κομψότητα με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στο χρόνο. Ιδανικό για κρέατα με πικάντικες κόκκινες σάλτσες, ριζότο με άγρια μανιτάρια, πιπεριές γεμιστές με κιμά, κεφαλοτύρι σαγανάκι, κρεατόπιτες. Σερβίρεται στους 16-18 οC.

Κυρ-Γιάννη Μπλε Τρακτέρ
Ερυθρός Ξηρός
Syrah
Cabernet Sauvignon
Merlot 2020
750ml

10.40
Το Μπλε Τρακτέρ έχει πλούσιο, βαθύ ρουμπινί χρώμα με μπλε ανταύγειες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα από δαμάσκηνα, πιπεριά και βανίλια. Στο στόμα είναι ξηρό με ισορροπημένη οξύτητα και απαλές τανίνες, γεμάτο σώμα και χαρακτηριστικά από μαύρα φρούτα, πικάντικα και γλυκά μπαχαρικά και κάποια βοτανικά στοιχεία. Συνοδεύει πιάτα κρεατικών, ζυμαρικά, μεσογειακή κουζίνα ενώ απολαμβάνεται και μόνο του. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-18 oC.

Κυρ-Γιάννη Ράμνιστα
Ερυθρός Ξηρός
Ξινόμαυρο 2018 750ml

18.80
Από 100% σταφύλια Ξινόμαυρου, η Ράμνιστα 2017 του Κυρ Γιάννη είναι ένα κρασί με χαρακτήρα και μεγάλο δυναμικό παλαίωσης, προϊόν μιας μεγάλης χρονιάς. Αρωματική πολυπλοκότητα που συνδυάζει δυναμικά φρέσκα κόκκινα φρούτα, φράουλα, κεράσι και νότες τριαντάφυλλο. Ευγενικές τανίνες και στρογγυλό στόμα που ακολουθεί τα αρωματικά χαρακτηριστικά , με φινετσάτες νότες βανίλιας από το βαρέλι. Το σώμα γεμάτο με χαρακτηριστική οξύτητα και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης έως και 15 χρόνια. Συνδυάζεται εξαιρετικά με κόκκινο κρέας και κυνήγι. Σερβίρεται στους 16-18 oC.

Κυρ-Γιάννη Τέσσερις Λίμνες
λευκό ξηρό
Chardonnay
Gewürztraminer 2021 750ml

16.00
Αρμονικό πάντρεμα των γνωρισμάτων των δύο ποικιλιών, με ιδιαίτερη τυπικότητα χάρη στην ορεινή προέλευση. Νότες τριαντάφυλλου, ώριμου ροδάκινου, βερίκοκου, λεμονιού, ανανά και κόλιανδρου. Το στόμα ακολουθεί πιστά τον παραπάνω χαρακτήρα, ενώ αρωματική παρουσία έχει η βανίλια και ο καπνός. Στρογγυλό, με πλούσιο σώμα και δροσερό αρωματικό χαρακτήρα. Η ζύμωση και ωρίμανση του 50% της συνολικής ποσότητας του Chardonnay γίνεται σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση των οινολασπών, διαδικασία που προσδίδει όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα. Συνοδεύει υπέροχα δροσερές σαλάτες με σως εσπεριδοειδών, ψητά ψάρια, κοτόπουλο σχάρας και κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 9-11 οC.