Προβολή όλων των 10 αποτελεσμάτων

ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Terroir Κόκκινο Ξηρό Αγιωργίτικο 2014 750ml

53.50
Από επιλεγμένα παλαιά κλήματα Αγιωργίτικου μία Νεμέα από τον αξεπέραστο Θανάση Παπαϊωάννου, η οποία χαρακτηρίζεται από συμπυκνωμένα και πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων ενισχυμένα από αρώματα σοκολάτας, μοσχοκάρυδου και βανίλιας. Με πολύ γεμάτο σώμα, βελούδινες γλυκές τανίνες και επίγευση που διαρκεί. Συνδυάζεται με όλα τα πλούσια πιάτα κρεάτων και κυνηγιού. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 18ο C.

Κτήμα Παπαϊωάννου Λυρικός κόκκινο ξηρό Petit Verdot ΒΙΟ 2005 750ml

42.40
Μονοποικιλιακός ερυθρός από σταφύλια της ποικιλίας Petit Verdot βιολογικής καλλιέργειας στους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος στη Νεμέα. Βαθύ ερυθρό χρώμα με σύνθετο άρωμα κερασιού, βατόμουρου, βιολέτας , δαμάσκηνου και σοκολάτας. Ισορροπημένο, με πολύ γεμάτο σώμα και μακρά επίγευση. Συνδυάζεται εξαιρετικά με όλα τα πλούσια πιάτα κρεάτων και κυνηγιού. Σερβίρεται στους 17- 18 οC.

ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Touriga Conquistamor 2021
Touriga National
Ερυθρός Ξηρός
750ml

14.90
Εξαιρετικός ερυθρός από το κτήμα Παπαϊωάννου από την ποικιλία Touriga National βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας. Στην όψη το χρώμα είναι βαθύ κόκκινο και ο αρωματικός του χαρακτήρας πλούσιος τόσο στην μύτη όσο και στη γεύση. Κυριαρχούν αρώματα ώριμων μούρων σε φόντο σοκολάτας, με νότες βιολέτας και μπαχαρικών. Σώμα πλούσιο με βελούδινες τανίνες και μακρά επίγευση. Κρασί που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 24 μήνες με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης που ξεπερνάει άνετα την δεκαετία. Συνδυάζεται με πλούσια πιάτα κρεάτων, BBQ, πλούσια τυριά, ή ψητά λαχανικά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 17-18 οC.    

ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Λευκό Ξηρό Chardonnay 2021 750ml

9.90
Φρέσκο Chardonnay από τον βιολογικό αμπελώνα Παπαϊωάννου στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, εξαιρετικά οινοποιημένο όπως μας έχει συνηθίσει το κτήμα με όλες του τις ετικέτες. Στην όψη το χρώμα είναι απαλό λευκοκίτρινο. Μύτη πλούσια με φρουτώδη και ανθικά αρώματα λευκόσαρκων φρούτων όπως αχλάδι, ροδάκινο και πράσινο μήλο, άγουρων τροπικών φρούτων και εσπεριδοειδών. Στόμα δροσερό, μέτριου+ σώματος, με έντονη οξύτητα και λεμονάτη επίγευση. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψητά ψάρια, οστρακοειδή, ριζότο και μακαρονάδες θαλασσινών, πουλερικά με λευκές σάλτσες και σαλάτες εποχής. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 8-10 οC.  

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Cava Κόκκινο Ξηρό Cabernet Sauvignon 2016 750ml

14.00
Από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας της ποικιλίας Cabernet Sauvignon, στους ιδιόκτητους αμπελώνες  του κτήματος στη Νεμέα, ένα κρασί πληθωρικό που εκφράζει απόλυτα την τυπικότητα της ποικιλίας. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων , ενώ στο στόμα είναι μαλακό με ισορροπημένη γεύση και μακράς διάρκειας επίγευση. Συνδυάζεται με πιάτα κόκκινων κρεατικών, αρνί στο φούρνο, κυνήγια και τυριά ωρίμανσης. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στου 17-18ο C.    

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Δρυόφιλος Κόκκινο Ξηρό Cabernet Sauvignon 2017 750ml

11.30
Ο Δρυόφιλος του Κτήματος Παπαϊωάννου είναι ένα 100% Cabernet Sauvignon από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας το οποίο έχει παλαιώσει σε βαρέλια βελανιδιάς για διάστημα οχτώ μηνών, αναπτύσσοντας αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, κέδρου, κακάο και βανίλιας. Στο στόμα είναι πλούσιο με βελούδινες τανίνες εξελίξιμες στον χρόνο. Συνοδεύει θαυμάσια κρέατα στη σχάρα, πουλερικά και μαλακά τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 20ο C.  

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Κόκκινο Ξηρό Merlot 2015 750ml

13.90
Εξαιρετικός μονοποικιλιακός ερυθρός από βιολογικά αμπέλια Μerlot του κτήματος Παπαϊωάννου. Χρώμα βαθύ ερυθρό και πλούσια αρώματα γλυκών μούρων, κερασιού, βατόμουρων, γλυκών μπαχαρικών και σοκολάτας. Παλαιωμένο για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια, είναι ένα κρασί με γεμάτο σώμα, βελούδινες τανίνες και μακρά επίγευση. Συνδυάζεται άριστα με κρέατα, πουλερικά ή κυνήγι. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβίρισματος στους 17 -18 οC.

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Κόκκινο Ξηρό Pinot Noir 2021 750ml

14.00
Ένα ιδιαίτερο και νόστιμο Pinot Noir από αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας, ελαφρύ και πικάντικο τυπικό της ποικιλίας. Χρώμα απαλό κόκκινο με αρώματα κόκκινων φρούτων, κέδρου και φραγκοστάφυλου σε φόντο βανίλιας και βιολέτας. Στο στόμα είναι τυπικό της ποικιλίας, φίνο και πλούσιο με ωραία οξύτητα και πικάντικη επίγευση. Παλαιώνει σε δρύινο βαρέλι για έξι έως οκτώ μήνες και δώδεκα στη φιάλη. Συνδυάζεται με κόκκινα κρέατα μαγειρευτά ή ψητά, πλούσιες πικάντικες σάλτσες, κιμάδες και αλλαντικά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 17 - 18 οC.  

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Κόκκινο Ξηρό Syrah 2016 750ml

13.00
Το Syrah του κτήματος Παπαϊωάννου είναι ένα εξαιρετικό κρασί από αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο παλαιώνει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.  Βαθύ πορφυρό χρώμα, σώμα γεμάτο, με  έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, βατόμουρου, βανίλιας. Συνοδεύει αρμονικά πλούσια κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρεμένα, τυριά ωρίμανσης, κυνήγι. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους  17 – 18ο C.  

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Παλαιά Κλήματα Κόκκινο Ξηρό Αγιωργίτικο 2015 750ml

20.50
Κορυφαίο πολυβραβευμένο ερυθρό κρασί Νεμέα ΟΠΑΠ, από τον Θανάση Παπαιωάννου. Χαρακτηρίζεται από συμπυκνωμένα και πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων ενισχυμένων από αρώματα μπαχαρικών όπως μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Στο στόμα ξεκινάει με γλύκα και σύντομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι έντονες ακόμα τανίνες του.  Συνδυάζεται με όλα τα πλούσια πιάτα κρεάτων, ιδιαίτερα όταν έχουν δεχτεί τη συμμετοχή μπαχαρικών. Σερβίρεται τους 18 βαθμούς.