Προβολή όλων των 8 αποτελεσμάτων

Κτήμα Μερκούρη Cava 2017
Refosco
Μαυροδάφνη Ερυθρός Ξηρός 750ml

27.00
Ο ερυθρός Cava του Κτήματος Μερκούρη είναι ένα εξαιρετικό blend από τις ποικιλίες  Refosco dal peduncolo rosso 80% και  Μαυροδάφνη 20% που προέρχονται από τα καλύτερα αμπελοτόπια του κτήματος. Παλαιωμένο για 18 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, διακρίνεται για το βαθύ κόκκινο χρώμα του, τα αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες σοκολάτας, ώριμου δαμάσκηνου, καπνού και δέρματος αρμονικά δεμένα με τα αρώματα βανίλιας και κανέλλας του βαρελιού. Συνοδεύει ψητά κρέατα, λευκά και κόκκινα, κυνήγι και σκληρά τυριά. Σερβίρεται στους 18-20ο C.

Κτήμα Μερκούρη Coma Berenices 2021
Viognier
Λευκός Ξηρός
750ml

14.90
Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι Ηλείας, το «Coma Berenices» είναι ένα εξαιρετικό βαρελάτο Viognier με κρυστάλλινο ανοιχτό χρυσοκίτρινο χρώμα και πλούσια αρώματα ροδάκινου, ψωμιού με πικάντικες νότες σε φόντο βανίλιας από την 4 μηνη παραμονή του σε καινούργια γαλλικά βαρέλια Berthomieu. Έχει πλούσια γεύση, όμορφη οξύτητα και στιβαρή επίγευση που διαρκεί. Συνοδεύει εξαιρετικά ψάρια και θαλασσινά, λευκά αλλά και κόκκινα κρέατα σερβιρισμένα με γλυκές ή λευκές σάλτσες, ριζότο και τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σεβιρίσματος στους 10-12ο C.

Κτήμα Μερκούρη Daphne Nera 2020
Κόκκινο Ξηρό Μαυροδάφνη
750ml

20.30
Το “Daphne Nera” παράγεται από σταφύλια της σπουδαίας ελληνικής ποικιλίας Μαυροδάφνη, από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του Κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι. Είναι ένα εντυπωσιακό κρασί με λαμπερό πορφυρό χρώμα, έντονα αρώματα πράσινου πιπεριού, καπνού και δέρματος, μαλακές τανίνες και επίγευση που διαρκεί. Συνδυάζεται με ψητά κρέατα, κόκκινα και λευκά, πουλερικά, κυνήγι και σκληρά τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 18-20o C.

Κτήμα Μερκούρη Αντάρης2018 Ερυθρός Ξηρός Mourvedre
Αυγουστιάτης 750ml

14.60
Ο «Αντάρης» είναι ένα blend από τις ερυθρές ποικιλίες Αυγουστιάτης και Mourverde, με ένα βαθύ βελούδινο ερυθρό χρώμα στην όψη και ένα εξαιρετικό μπουκέτο αρωμάτων μπαχαρικών, πιπεριού και βιολέτας συνδυασμένα αρμονικά με την βανίλια του δρύινου βαρελιού μέσα στο οποίο ωριμάζει για 6 μήνες. Στο στόμα ξεκινάει με μια ελαφρά γλυκύτητα, ισορροπημένο κρασί, μεσσαίου σώματος, με βελούδινες  «Γλυκό» στο ξεκίνημα, με ευλύγιστες ταννίνες και επίμονο τελείωμα. Συνοδεύει αρμονικά κόκκινα και λευκά ψητά κρέατα, κυνήγι, πουλερικά, σκληρά τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-18ο C.

Κτήμα Μερκουρη Ερυθρός 2021
Refosco
Μαυροδάφνη
Ερυθρός ξηρός
750ml

14.90
Αποτελεί το βασικό κρασί του κτήματος, ένα καταπληκτικό χαρμάνι από σταφύλια των ποικιλιών Refosco και Μαυροδάφνη. Πρόκειται για ένα πληθωρικό, γαστρονομικό ερυθρό κρασί με  βαθύ κόκκινο χρώμα και έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες σοκολάτας και καφέ, αρμονικά δεμένα με τα αρώματα βανίλιας και κανέλλας από την 12μηνη παραμονή του σε δρύινα βαρέλια. Μέτριο+ στο σώμα, πικάντικο και ισορροπημένο, με γεμάτες αλλά μαλακές ταννίνες συνοδεύει εξαιρετικά ψητά κρέατα, λευκά και κόκκινα, μαγειρευτά κοκκινιστά και σκληρά τυριά. Σερβίρεται στους 16-18ο C.

Κτήμα Μερκούρη Κόκκινο Ξηρό Αυγουστιάτης 2017 750ml

19.90
Ο “Αυγουστιάτης” παράγεται από σταφύλια της τοπικής ομώνυμης ποικιλίας της Ζακύνθου και η ετήσια παραγωγή του ανέρχεται σε περίπου 900 φιάλες. Πρόκειται για ένα πλούσιο κρασί με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, βαθύ κόκκινο χρώμα και φίνα αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες κακάου και ώριμου καρυδιού. Στο στόμα νόστιμο με γεύσεις από ώριμα κόκκινα φρούτα με κυρίαρχο το βύσσινο και μακρά επίγευση. Συνδυάζεται με κόκκινα και λευκά ψητά κρέατα, πουλερικά, σκληρά τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 18-20ο C.

Κτήμα Μερκούρη
Refoscο Kλώνος 2019
Ερυθρός ξηρός
750ml

22.40
Το “Refosco - κλώνος Μερκούρη” είναι προϊόν του ιστορικού αυτόριζου αμπελώνα του κτήματος στο Κορακοχώρι, φυτεμένου τη δεκαετία του 1870 με μοσχεύματα της ποικιλίας Refosco, η οποία για πρώτη φόρα εισήχθη τότε στην Ελλάδα από την Ιταλία. Από τον αμπελώνα αυτό ένα τμήμα εκτάσεως 5 στρεμμάτων περίπου παραμένει ενεργό μέχρι σήμερα. Το χρώμα του είναι βαθύ πορφυρό, έχει έντονα φρουτώδη αρώματα με νότες ώριμου βύσσινου και βανίλιας, πλούσια γεύση και μαλακό τελείωμα. Συνδυάζεται με ψητά κρέατα κόκκινα και λευκά, εντράδες, πουλερικά, σκληρά τυριά. Σερβίρεται στους 18-20 οC.

ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΦΟΛΟΗ 2021
Λευκός Ξηρός
Ροδίτης 750ml

9.00
Η «Φολόη Fumé» παράγεται από 100% σταφύλια ορεινού κόκκινου Ροδίτη στην περιοχή του όρους Φολόη στην Ηλεία και ολοκληρώνει την αλκοολική της ζύμωση μαζί με τις λεπτές λάσπες μέσα σε καινούργια δρύϊνα γαλλικά βαρέλια τ. Allier, όπου και παραμένει συνολικά για 4 μήνες. Στην όψη το χρώμα της είναι κρυστάλλινο κιτρινοπράσινο χρώμα και διαθέτει ευδιάκριτα αρώματα ροδάκινου, τροπικών φρούτων ανανά και πεπονιού αρμονικά δεμένα με τα αρώματα του ξύλου. Μέτριο+ στο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Συνοδεύει με επιτυχία οστρακοειδή και ψάρια, λευκά κρέατα και κρέατα με γλυκές ή λευκές σάλτσες, ζυμαρικά, τυριά και φρούτα. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 10-12ο C.