Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ Kαπνίας Λευκό Ξηρό Chardonnay 2021 750ml

28.00

Προερχόμενο από τον αμπελώνα του Ζύγου, στα 350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ο  Καπνίας είναι η λευκή ποικιλία του κτήματος με τη χαμηλότερη απόδοση. Λόγω της έλλειψης άρδευσης σε αυτόν τον αμπελώνα, αυξάνεται η συγκέντρωση σε κάθε ράγα, εξ ού και η ποιότητα της. Μετά την ζύμωση και την ωρίμανση για 8 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, με την μέθοδο batonnage, το κρασί παραμένει για 12+ μήνες στη φιάλη πριν την διάθεσή του στην αγορά. Το καπνιστό αυτό Chardonnay διαθέτει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης που μπορεί να φτάσει και τα 8-10 έτη. Χρώμα λαμπερό χρυσοκίτρινο. Πολυεπίπεδη αρωματική παλέτα που κυριαρχείται από την παρουσία του ξύλου. Αρώματα εξωτικών φρούτων, ροδάκινου και νεκταρινιού δένουν αρμονικά με τα αρώματα του βαρελιού, βανίλιας, μελιού, καραμέλας βουτύρου και φρυγανισμένου ψωμιού. Στο στόμα πλούσιο και λιπαρό με γεμάτο σώμα, βουτυράτο και με κρεμώδη υφή, με εξαιρετική δομή και ισορροπία. Τα πολύπλοκα αρώματα του αναδεικνύονται όταν συνοδεύεται με φαγητό. Γευτείτε το με αστακό μαγειρεμένο με βούτυρο, λιπαρά ή ψητά ψάρια, λευκά κρέατα και πουλερικά με πλούσιες λευκές σάλτσες και ημίσκληρα κίτρινα τυριά. Απολαύστε το δροσερό, στους 12-13 °C.

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ Καπνίας Κόκκινο Ξηρό Cabermet Sauvignon 2019 750ml

32.80

O Ερυθρός Καπνίας του κτήματος Χατζημιχάλη προέρχεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του Ζύγου στην κοοιλάδα της Αταλάντης, στα 400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και στο οποίο δεν υπάρχει σύστημα άρδευσης. Μετά την ολοκλήρωση της ζύμωσης και της ωρίμανσης για 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, αυτό το κρασί μένει 12+ μήνες μέσα στη φιάλη, προσφέροντας ένα απολαυστικό, ισορροπημένο, γεμάτο πολυπλοκότητα, καπνιστό ερυθρό κρασί ικανό να παλαιώσει για 20 και πλέον χρόνια.

Στην όψη βαθύ κόκκινο χρώμα. 'Εντονο και σύνθετο σύνολο αρωμάτων από ώριμα φρούτα όπως φραγκοστάφυλλο, δαμάσκηνο, σύκο, μαύρα μούρα σε συνδυασμό με αρώματα καπνού, βρεγμένου ξύλου, βιολέτας, κέδρου και βανίλιας. Με την παλαίωση διακρίνουμε μανιτάρια, tobacco,και καφέ. Απόλυτα ισορροπημένο με την έντονη παρουσία του ξύλου να αντισταθμίζεται από τον πυκνό φρούτο, ενώ οι υψηλές τανίνες ντύνονται με την πολυπλοκότητα των πρωτογενών και δευτερογενών αρωμάτων προσφέροντας μια απολαυστική και μακρά επίγευση. Συνδυάζεται εξαιρετιkά με κόκκινα κρέατα όπως rib-eye steak, μοσχαρίσιο φιλέτο, μοσχάρι με σάλτσα μανιταριών, αρνάκι στο φούρνο, ψητά κρέατα, κυνήγι και ημίσκληρα τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 15-18 °C.