Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Αργυρός
Κτήμα
Cuvee Νυχτέρι 2020
Ασύρτικο
Λευκός Ξηρός Οίνος
750ml

52.00
Το Κτήμα Αργυρού συγκαταλέγεται στα παλαιότερα οινοποιεία του νησιού και ιδρύθηκε το 1903. Η εκπληκτική σειρά ‘Cuvee Σαντορίνη’ του Κτήματος Αργυρού, πλαισιώνεται από ένα ακόμα σπουδαίο κρασί, το Cuvee Νυχτέρι, ένα Ασύρτικο που δίνει μία άλλη διάσταση στο παραδοσιακό στυλ κρασιού του νησιού. Τα σταφύλια για την παραγωγή του Cuvee Νυχτέρι προέρχονται από αμπελοτόπια που χρονολογούνται 150-200 ετών. Ο τρύγος γίνεται 20 μέρες αργότερα ώστε τα σταφύλια να έχουν υπερωριμάσει. Έπειτα το κρασί ζυμώνει σε βαρέλια 500 λίτρων barriques και δρύινα γαλλικά βαρέλια. Στην συνέχεια ωριμάζει για ένα ακόμα χρόνο σε ανοξείδωτες δεξαμενές παρουσία των οινολασπών με περιοδικό batonnage. Με την παλαίωση αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η μοναδικότητα του και ενδείκνυται αν αναζητάτε ένα μεγάλης κλάσης Ελληνικό κρασί.

Κτήμα Αργυρού
Μαυροτράγανο 2019
Ερυθρός Ξηρός
750ml

35.70
Το Μαυροτράγανο είναι μια σπάνια και γηγενής ποικιλία της Σαντορίνης που τείνει να ακολουθήσει τον αντίστοιχο δρόμο του Ασύρτικου σε ερυθρή ποικιλία. Ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί καλλιεργούν και οινοποιούν την ιδιαίτερη αυτή νησιώτικη ποικιλία με το κτήμα Αργυρού να μας δίνει ένα από τα καλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της δυναμικής του. Στην όψη το χρώμα του είναι έντονο κόκκινο. Αρώματα κόκκινων φρούτων με το βύσσινο, το κεράσι και το φραγκοστάφυλο να εμφανίζονται δυναμικά και να ακολουθούν τα μπαχαρικά μαρτυρώντας την 18μηνη παραμονή του κρασιού σε δρύινα βαρέλια. Στόμα μαλακό, με μέτριο σώμα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας, στρογγυλές τανίνες και ιδιαίτερα μακρά επίγευση. Ένα ερυθρό κρασί με μεγάλη δυνατότητα παλaίωσης που συνοδεύει αρμονικά κυνήγια, κόκκινα κρέατα, μανιτάρια και πιάτα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες όπως μοσχάρι κοκκινιστό ή κόκκορα με χυλοπίτες. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16 οC.

Κτήμα Αργυρού
Σαντορίνη 2022
Λευκός Ξηρός
Ασύρτικο
750ml

28.50

Ένα από τα κορυφαία κτήματα της Σαντορίνης με πολυβραβευμένα κρασιά που κατέχουν επάξια υψηλή θέση στον οινικό χάρτη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Η Σαντορίνη,  η πιο σημαντική εμφιάλωση του κτήματος είναι και η καρδιά όσων αντιπροσωπεύει το Κτήμα Αργυρός. Προσεκτικά επιλεγμένα σταφύλια Ασύρτικου, ηλικίας που ξεπερνούν έναν αιώνα, από κορυφαίας ποιότητας περιοχές του νησιού, κυρίως από τη Μεσσαριά, τον Καρτεράδο, τον Πύργο, το Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι οινοποιούνται και παλαιώνουν για δύο μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε λεπτές οινολάσπες. Ένα κρασί με χρώμα ανοιχτό κίτρινο, απόλυτα ισορροπημένο, με εντυπωσιακή οξύτητα και πολύ μακρά επίγευση. Αρώματα τυπικά του Σαντορινιού Ασύρτικου, λεμονανθοί, κίτρο, μεταλλικότητα και ορυκτότητα, χωρίς υπερβολές, που το απολαμβάνεις τώρα αλλά μπορεί να εξελιχθεί για τουλάχιστον μια δεκαετία. Συνοδεύει ψάρια και θαλασσινά, όστρακα, ριζότο θαλασσινών, τηγανιτούς μεζέδες. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 10-12 °C.