Βλέπετε 1–24 από 46 αποτελέσματα

Boccantino Nero Di Troia Κόκκινο Ξηρό Primitivo 2019 750ml

Άμεσα διαθέσιμο

15.60
Απολαυστικό ερυθρό κρασί από τις ιταλικές ποικιλίες Nero di Troia και Primitivo που καλλιεργούνται στην περιοχή της Απουλίας στη Νότια Ιταλία. Στην όψη το χρώμα του έντονο κόκκινο με μωβ ανταύγειες. Στη μύτη φρέσκο μπουκέτο με πικάντικες και φρουτώδη νότες. Βατόμουρα, σμέουρα, δαμάσκηνα, σοκολάτα, βανίλια και καφές μαζί με γλυκά μπαχαρικά δημιουργούν ένα πολύπλοκο και εξαιρετικά νόστιμο σύνολο. Στο στόμα μέτριου σώματος, μέτριας οξύτητας με βελούδινες τανίνες και μακρά απολαυστική επίγευση. Συνοδεύει θαυμάσια ψητά κόκκινα κρέατα, μακαρόνια με κιμά ή με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού, τυριά ωρίμανσης και σαλάμι. Σερβίρεται στους 16-18 οC.

Bruna Grimaldi Badarina 2020 Barolo DOCG Eρυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

73.80

Η Badarina είναι το σύμβολο του οινοποιείο Βruna Grimaldi. Είναι η έκφραση της δύναμης και της ορυκτότητας που χαρακτηρίζουν το terroir του Serralunga d’Alba. Ένα μοναδικό μικροκλίμα και terroir απαιτούν περισσότερο χρόνο για να ωριμάσει το Nebbiolo. Το κρασί που προκύπτει είναι ένα Barolo εξαιρετικής πολυπλοκότητας που διακρίνεται από την ένταση των αρωμάτων και την υπέροχη δομή. Αιθέριο μπουκέτο, με κόκκινα φρούτα, βατόμουρα, βότανα, νότες βαλσάμικου που αναδύονται με την παλαίωση. Διακρίνεται από φρεσκάδα και ορυκτότητα, για ένα Barolo ενέργειας που βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Η ζύμωση γίνεται σε δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Πραγματοποιούνται επίσης διαβροχές μακράς επαφής που διαρκούν περίπου 25-35 ημέρες. Αυτό το Barolo παλαιώνεται σε μεγάλα Σλοβένικα δρύινα βαρέλια και εν μέρει σε Γαλλικά δρύινα tonneaux για περίπου 24-30 μήνες. Το κρασί περνάει επίσης χρόνο στο μπουκάλι πριν κυκλοφορήσει.

Bruna Grimaldi Bonurei 2022 Ερυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

31.40
Τα σταφύλια προέρχονται από τρία διαφορετικά χωριά, με αμπέλια ηλικίας κάτω των 25 ετών. Η συγκομιδή γίνεται χειρωνακτικά, εξασφαλίζοντας την επιλογή των καλύτερων σταφυλιών. Το κρασί ωριμάζει για περίπου 6 μήνες σε βαρέλια των 500 και 700 λίτρων (tonneaux) και σε μεγάλα βαρέλια (Botti).  Και σε αυτό το κρασί το οινοποιείο Bruna Grimaldi ακολουθεί την φιλοσοφία της παραδοσιακής απλότητας που οδηγεί στην καθαρή έκφραση της ποικιλίας. Είναι ένα απολαυστικό Nebbiolo, όχι τόσο αυστηρό όσο αυτά του Barolo και του Barbaresco, απολαυστικό και έτοιμο να το απολαύσετε. Στην παρούσα φάση κυριαρχούν τα φρουτώδη και ανθικά αρώματα. Αν επιλέξετε να το παλαιώσετε μετά από 3 χρόνια θα παρουσιάσει, νότες δέρματος, καπνού και καβουρδισμένου καφέ. Κάπου ανάμεσα στο 2028 και 2030 αναμένεται να βρίσκεται στο μάξιμουμ της πολυπλοκότητας του.

Bruna Grimaldi Bricco Ambrogio 2019 Ερυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

69.20
Ένα εντυπωσιακό κρασί που αναδεικνύει την κομψότητα και τη φινέτσα του Nebbiolo από την περιοχή του Roddi στο Barolo. To αμπελοτόπι "Bricco Ambrogio" είναι το μοναδικό της κοινότητας και τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς σε δημοτικότητα σε σχέση με άλλα διάσημα στις γειτονικές κοινότητες. Το θερμότερο μικροκλίμα και η τέλεια έκθεση, κάνουν το Nebbiolo να ωριμάζει νωρίτερα, δίνοντας του πλεονέκτημα ιδιαίτερα στις δύσκολες, βροχερές χρονιές. Τα κρασιά του Brico Ambrogio θεωρούνται πιο κομψά, πιο έτοιμα για κατανάλωση, χωρίς να χάνουν τη δυνατότητα παλαίωσης τους και πιο "ασφαλή" τις δύσκολες χρονιές. Η χρονιά του 19 ωστόσο θεωρείται "κλασικά καλή" για το Barolo. Για το Brico Ambrogio, το 19 από πολλούς θεωρείται εξαιρετική. Η νέα γενιά του οινοποιείου, η Martina και ο Simone, παρόλο που είναι και οι δυο νεότατοι, προσδιορίζουν το στυλ της οινοποίησής τους πιο κοντά σε αυτό των "tradizionalisti", που σημαίνει μεταξύ άλλων χρήση αποκλειστικά μεγάλων δρύινων δεξαμενών και  ελάχιστες παρεμβάσεις. Το κρασί είναι πολύπλοκο και συνδυάζει φινέτσα και δύναμη. Είναι απ' τα κρασιά που οι φαν του Barolo και οι κυνηγοί των μικρών οικογενειακών οινοποιείων, θα μπουν στον πειρασμό να φιλοξενήσουν μερικές φιάλες στα κελάρια τους.

Bruna Grimaldi Camilla 2020 Barolo DOCG Eρυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

54.00
Η Camilla παράγεται με σταφύλια από διαφορετικούς αμπελώνες των οποίων τα εδάφη είναι παρόμοια ως προς την ηλικία και τη σύσταση. Τα αμπελοτόπια στην περιοχή Barolo βρίσκονται σε υψόμετρο 250-450 μέτρα. Το Barolo Camilla είναι κομψό και αντιπροσωπεύει την αρμονία και την ισορροπία ενός παραδοσιακού Barolo. Τα αρώματα είναι άφθονα και λουλουδάτα με αποχρώσεις μπαχαρικών. Στο στόμα διακρίνονται οι λεπτές τανίνες που ισορροπούν με την τυπική δομή, η οποία μπορεί να εκτιμηθεί από τους λάτρεις των οίνων του Barolo που φτάνει στην καλύτερη έκφρασή της με λίγα χρόνια παραμονής στη φιάλης. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας και συνδυάζεται με μακρά διαβροχη που διαρκεί περίπου 20-30 ημέρες. Το κρασί παλαιώνει σε μεγάλα σλαβονικά δρύινα βαρέλια και γαλλικά δρύινα tonneaux για περίπου 24-30 μήνες.

Bruna Grimaldi Scassa 2022 Ερυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

29.70
Από αμπελώνες διαφόρων ποικιλιών στην περιοχή Barolo, συμπεριλαμβανομένων των δήμων Roddi, La Morra, Diano d'Alba, αλλά και από πιο μακριά, στο Sinio. Οι αμπελώνες είναι ως επί το πλείστον ασβεστολιθικοί και βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 250-240 μέτρων και έχουν προσανατολισμό προς τα νότια/νοτιοανατολικά/νοτιοδυτικά. Το κρασί ωριμάζει σε βαρέλια tonneaux και μεγάλα ξύλινα βαρέλια για τουλάχιστον 6 μήνες και παραμένει για άλλους 6 στη φιάλη. Αν σου αρέσουν τα κόκκινα κρασιά με ζωντάνια, έντονα αρώματα φρούτων και φρεσκάδα, τότε ήρθε η ώρα να γνωρίσεις την Barbera – μια αγαπημένη ποικιλία από το Πιεμόντε της Ιταλίας. Το κρασί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: γεμάτο χυμώδη φρούτα, κομψή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Ένα κρασί που πίνεται εύκολα, χωρίς να είναι απλοϊκό — και συνοδεύει τέλεια ζυμαρικά, μεσογειακά  ή και πιο μοντέρνα vegan πιάτα. Αν σας αρέσουν οι αυθεντικές, ανεπιτήδευτες γεύσεις, αυτό το κρασί έχει ακριβώς αυτό: χαρακτήρα χωρίς πόζα, φρεσκάδα χωρίς υπερβολή και φινέτσα χωρίς καμιά δυσκολία.

Ca’ Rugate
Winery Campo Bestiglia Valpolicella Ripasso Superiore Bio 2021 Eρυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

24.60
Το Valpolicella Ripasso Superiore DOC αποτελείται από: 45% Corvina, 15% Rondinella και 40% Corvinone. Τα επιλεγμένα σταφύλια για το Ripasso προέρχονται από τους αμπελώνες του Ca' Rugate στους λόφους γύρω από το Montecchia di Crosara, δίνοντας ένα όμορφο & πλούσιο Ripasso! Η συγκομιδή πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 2 εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Για την οινοποίηση του Ripasso χρησιμοποιείται η παραδοσιακή μέθοδος, συγκεκριμένα αξιοποιούνται τα αποξηραμένα σταφύλια της ίδιας χρονιάς, πάνω από τα οποία τρέχει ο μούστος. Οίνος με χαρακτηριστικό έντονο κόκκινο χρώμα με διακριτικές μωβ ανταύγειες. Συμπυκνωμένα αρώματα κερασιών, λουλουδιών και μια νότα μπαχαρικών. Εξαιρετικά συμπυκνωμένο φρούτο, γεμάτο στο στόμα με απαλές τανίνες και μακρά επίγευση. Το 50% της συνολικής ποσότητας του οίνου παλαιώνει σε tonneaux, δηλαδή σε δρύινα βαρέλια των 500 λίτρων για 8 μήνες, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα σε ανοξείδωτες δεξαμενές για τη διατήρηση των φρουτώδων αρωμάτων. Σερβίρεται ιδανικά σε θερμοκρασία 16ºC-18ºC.

Ca’Rugate La Perlara 2021 Επιδόρπιος Λευκός

Άμεσα διαθέσιμο

34.50
Προέρχεται από αμπελώνες στο Brognoligo di Monteforte d'Alpone στο Soave Classico. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε ηφαιστειακούς λόφους. Το όνομα “La Perlara” είναι το όνομα ενός συγκεκριμένου αμπελοτοπίου στον πυρήνα του αμπελώνα. Τα σταφύλια έχουν στη συνέχεια περάσει από τη διαδικασία του appasimento, σε καλά αεριζόμενους χώρους “fruttai” για 6 με 7 μήνες, γεγονός που συμπυκνώνει τις γεύσεις και εντείνει τα σάκχαρα και τα οξέα. Την άνοιξη, τα αποξηραμένα σταφύλια πιέζονται. Μετά τη ζύμωση με φυσικές ζύμες, το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 10-12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί επιδόρπιο με ένταση αλλά χωρίς υπερβολή, με σπάνια ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και τη φρεσκάδα. Το κρασί είναι πυκνό αλλά όχι βαρύ με τη γλύκα του να ισορροπεί εξαιρετικά με την οξύτητα και οι δυο μαζί απογειώνουν το φρούτο

Ca’Rugate Monte Alto Bio Veneto 2023 Λευκός

Άμεσα διαθέσιμο

23.40
Για αυτό το κρασί χρησιμοποιούνται τα καλύτερα σταφύλια από την κοινότητα Monteforte d'Alpone στο Soave Classico. Τα εδάφη είναι ηφαιστειακά και πλούσια σε ασβεστόλιθο και άργιλο.

Το κρασί ζυμώνει σε δύο τύπους δρύινων βαρελιών, 50% σεbarriques 225 λίτρων και 50% σε μεγάλα βαρέλια χωρητικότητας 20 hl. Στη συνέχεια παραμένει για 6 με 8 μήνες σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες με περιοδική ανάδευση. Η φίλτρανση και η σταθεροποίηση είναι ήπιες.

Αν αγαπάτε τα σοφιστικέ, αλλά προσιτά λευκά κρασιά με χαρακτήρα, terroir, και τη δυνατότητα να αναδειχθούν στο τραπέζι ή στη φιάλη με τον χρόνο, το Monte Alto είναι Soave σε άλλη κατηγορία.
Σκεφτείτε το σαν το "Premier Cru" των Soave — λιγότερο φρουτένιο, περισσότερο δομημένο και γευστικά "σοβαρό".

Ca’Rugate Rio Albo 2023 Ερυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

17.10
Τα σταφύλια προέρχονται από τους λόφους του Montecchia di Crosara, με ασβεστολιθικά και πετρώδη εδάφη. Ο τρύγος πραγματοποιείται στις αρχές Οκτωβρίου. Η ζύμωση διαρκεί 7-10 ημέρες με επαφή με τα στέμφυλα, και η ωρίμανση γίνεται σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον φρουτώδη χαρακτήρα του κρασιού. Ζουμερό φρουτώδες, σχετικά ελαφρύ, καλοκαιρινό ερυθρό. Ναι μπορείτε να το δροσίσετε, μέχρι και τους 14 βαθμούς κελσίου. Ναι μπορείτε να το σκεφτείτε σαν ένα κλικ πιο πληθωρικό και σκουρόχρωμο ροζέ. Είναι κομψό, είναι φιλικό, δύσκολα θα κάνετε λάθος στο ταίριασμα με το φαγητό ακόμη και με θαλασσινά πιάτα, αρκεί να μην είναι πολύ "ιωδιούχα". Η "ελαφρότητά" του δεν του στερεί χαρακτήρα και μεσογειακό ταπεραμέντο.

Ca’Rugate Winery ”Punta 470” AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG 2021 Eρυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

64.30
Το Punta 470 πήρε το όνομά του από το υψόμετρο του αμπελώνα του κτήματος Ca'Rugate στους λόφους γύρω από την Montecchia di Crosara, όπου τα σταφύλια καλλιεργούνται στα 470 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, επιτρέποντας στα σταφύλια να διατηρήσουν την ισορροπία μεταξύ των σακχάρων και της οξύτητας. Μετά την συγκομιδή τα σταφύλια παραμένουν για 4-5 μήνες σε καλά αεριζόμενους χώρους με σκοπό να συμπυκνώσουν τα αρώματα, την συγκέντρωση των σακχάρων και το χρώμα τους. Με αποτέλεσμα το Ca' Rugate να παράγει ένα κομψό και πολύπλοκο ερυθρό κρασί. Το Amarone Punta 470 2016, χαρακτηρίζεται από έντονο ανοιχτό κόκκινο και στη μύτη διακρίνονται αρώματα από βατόμουρο, κεράσι, σταφίδα, που εναλλάσσονται με πικάντικες αναφορές όπως αρώματα από κέδρο και μαύρο τσάι. Μια ετικέτα σημαντικού βάθους τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, που προέρχεται από μια σχολαστική διαδικασία παραγωγής, στην οποία κάθε φάση της παραγωγής παρακολουθείται προσεκτικά. Παλαιώνει σε tonneaux και μεγάλα βαρέλια μεταξύ 25-30 μηνών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του τρύγου, αποδίδοντας ερυθρό οίνο με γεμάτο σώμα με αρωματική ισορροπία και μακρά επίγευση. Η επίγευση θυμίζει τη γεύση των αποξηραμένων σταφυλιών από τα οποία γεννιέται η διαδικασία παραγωγής Amarone. Σερβίρεται στους 17°C.

Cantine Di Ora Amicone Κόκκινο Ξηρό Corvina Molinara Rondinella 2018 750ml

Άμεσα διαθέσιμο

18.60
Το Amicone είναι ένα μοναδικό μείγμα που λαμβάνεται από μια προσεκτική επιλογή των κόκκινων σταφυλιών που καλλιεργούνται στην περιοχή Veneto.  Για την δημιουργία αυτού του εξαιρετικού και βραβευμένου κρασιού επιλέγονται τα πιο ευγενή σταφύλια και στη συνέχεια ακολουθείται μια ιδιαίτερη διαδικασία οινοποίησης και γήρανσης όπου ένα μέρος των σταφυλιών υποβάλλεται σε μια διαδικασία υπερ-ωρίμανσης στο φυτό ακολουθούμενη από ζύμωση σε χαλύβδινες δεξαμενές. Μόλις ληφθεί το μίγμα, ένα μέρος του ωριμάζει σιγά-σιγά σε μεγάλα βαρέλια. Το Amicone είναι ένα κρασί μακράς διάρκειας, γεμάτο, μαλακό, βελούδινο, με ισορροπημένη οξύτητα, έντονα αρώματα βατόμουρου και μαύρου κερασιού και γλυκές νότες μπαχαρικών και σοκολάτας. Εξαιρετικό σε συνδυασμό με κρέας στη σχάρα, κυνήγια και πλατό τυριών. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-18 ° C, συνιστάται να μεταφερθεί και να αναπνεύσει  σε καράφα τουλάχιστον μία ώρα.

Cantine Di Ora Amicone Λευκό Ξηρό Chardonnay Gewürztraminer Pinot Blanc 2019 750ml

Άμεσα διαθέσιμο

17.40
Η περιοχή της Βερόνης διαθέτει εξαιρετική παραγωγή κρασιού, σε ορισμένες περιοχές πολύ αρχαία και ιδιαίτερα γνωστή διεθνώς. Η σειρά Amicone ανακαλύπτει εκ νέου τις γεύσεις και τα αρώματα της γης της Βερόνας, με κρασιά υψηλών προδιαγραφών. Τα σταφύλια που επιλέχθηκαν για την παραγωγή του Amicone Bianco, προέρχονται από αμπελώνες που βρίσκονται μεταξύ 300 και 500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ευνοώντας την ιδανική ακτινοβολία και τον καλό αερισμό για την ωρίμανση των εξαιρετικά ποιοτικών σταφυλιών. Το χρώμα είναι φωτεινό αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη έντονο μπουκέτο τροπικών φρούτων, βερίκοκου, νεκταρίνι και τριαντάφυλλου με νότες βανίλιας και γιασεμιού. Στο στόμα είναι γεμάτο με ισορροπημένη οξύτητα και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Ιδανικό σε συνδυασμό με ορεκτικά, θαλασσινά, ζυμαρικά, λευκά κρέατα, ώριμα και σκληρά τυριά. Σερβίρεται στους 8 ° -10°C  

Cantine Paradiso Nero di Troia Rosato 2024 Ροζέ

Άμεσα διαθέσιμο

13.50
Τα σταφύλια προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας Paradiso, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Cerignola, στο βόρειο τμήμα της Απουλίας (Puglia), στη νότια Ιταλία. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή ως Daunia και αποτελεί μέρος του Tavoliere delle Puglie, μιας εκτεταμένης πεδιάδας με ασβεστολιθικά εδάφη και εξαιρετική αποστράγγιση. Το κλίμα είναι θερμό και ξηρό.  Ένα ισορροπημένο, μεσογειακό ροζέ, μέτριου όγκου για αυτούς που αγαπούν τα ροζέ και θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, δοκιμάζοντας κρασιά από μη συνηθισμένες ποικιλίες τουλάχιστον για την Ελληνική αγορά.

Cantine Paradiso Posta Piana Nero di Troia 2022 Ερυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

13.50
Τα σταφύλια για προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του οινοποιείου Cantine Paradiso, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Cerignola, στην επαρχία Foggia, στο βόρειο τμήμα της Puglia στη νότια Ιταλία. Ένα μέρος του κρασιού ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και το υπόλοιπο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί με τον φρουτώδη και δομημένο χαρακτήρα του ταιριάζει απόλυτα με το Ελληνικό τραπέζι. Οι τανίνες του είναι καλοδουλεμένες και ζητούν πιάτα με πρωτεΐνη ή/και ωμό ελαιόλαδο. Αν δεν γνωρίζετε την ποικιλία, που είναι και το πιο πιθανό, θα σας δώσει μια αίσθηση οικείου και πρωτόγνωρου ταυτόχρονα. Το Nero di Troia κερδίζει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρων των "ταξιδευτών" του κρασιού και βγαίνει σιγά-σιγά από τη σκιά των άλλων ερυθρών αστέρων του Ιταλικού αμπελώνα.

Cantine Pirovano ‘Castelbert’ Prosecco Extra Dry

Άμεσα διαθέσιμο

10.50
Ένα ελαφρύ αφρώδες, ιδανικό για απεριτίφ αλλά και πλήθος ορεκτικών ή ελαφρών πιάτων.