La Gravette de Certan 2018 Ερυθρός Κασετίνα 6 φιαλών

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

520.80
Το La Gravette de Certan είναι το δεύτερο κρασί του Château Certan de May, δημιουργημένο για να αξιοποιεί τους νεότερους αμπελώνες που δεν κρίνονται κατάλληλοι για το grand vin. Παρότι έχει πιο προσιτό χαρακτήρα, παραμένει αντιπροσωπευτικό της ταυτότητας του terroir και της φινέτσας του κτήματος. To Merlot παραμένει κυρίαρχο σε σχέση με τις άλλες δυο ποικιλίες σε ποσοστό γύρω στο 70%. Η εσοδεία 2018 χαρακτηρίζεται από πλούτο και δύναμη, και μία από τις καλύτερες εσοδείες για το συγκεκριμένο κρασί, με εντυπωσιακή ισορροπία. Η ομοιογενής ωρίμανση των σταφυλιών και η διατήρηση της φρεσκάδας από τη μία και η συνετή χρήση του βαρελιού από την άλλη, αναδεικνύουν το terroir του Pomerol και του προσθέτουν επίπεδα βάθους και έκφρασης, χωρίς κραυγές αλλά και χωρίς υποχωρήσεις. Η έκφραση της χρονιάς προσθέτει τόνους πληθωρικότητας στο κρασί, χωρίς να θυσιάζεται η φινέτσα που είναι και το βασικό προσδιοριστικό στοιχείο του στυλ. Η κυκλοφορία του είναι περιορισμένη και απευθύνεται στους φανατικούς του Pomerol. To κρασί έχει ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας σήμερα και θα συνεχίσει να εξελίσσεται, αναπτύσσοντας μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, χωρίς να χάσει ίχνος φινέτσας για πολλά χρόνια ακόμη.

Mas De Daumas Gassac Κόκκινο Ξηρό Cabermet Sauvignon Cabernet Franc Malbec Merlot Petit Verdot Pinot Noir Rare Grape Varieties 2016 750ml

Άμεσα διαθέσιμο

56.00
Πρόκειται ίσως για το πιο εμβληματικό κρασί της περιοχής του Languedoc. Παράγεται από παλιά μη κλωνοποιημένα αμπέλια με χαμηλές αποδόσεις. Παραμένει στο βαρέλι για 12-15 μήνες και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Στα πρώτα 3 χρόνια θα εκτιμήσετε τον έντονα φρουτώδη χαρακτήρα του, ο οποίος εξελίσσεται για διάστημα που ξεπερνά τις 2 δεκαετίες!Μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά, γήινες νότες και αυτή η μαγευτική μυρωδιά του κελαριού.. Συνοδεύει εξαιρετικά κόκκινα κρέατα, κυνήγια, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, τυριά ωρίμανσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει το μπουκάλι μερικές ώρες νωρίτερα, αλλά πάντα αντικαταστήστε το φελλό. Ακόμη καλύτερα, μεταγγίστε το κρασί ώστε να αναδείξετε την πολυπλοκότητά του. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-17ο C. Rare Grape varieties (Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Armigne, Arenie, Bastardo, Saperavie, Tchkaveri, Montepulciano, Areni Noir, Tchekavesi, Souzon, Brancalleo, Carmenere, Abouriou et Plavac Mali).

Mas De Daumas Gassac Κόκκινο Ξηρό Cabermet Sauvignon Cabernet Franc Malbec Merlot Petit Verdot Pinot Noir Rare Grape Varieties 2017 750ml

Άμεσα διαθέσιμο

56.00
Πρόκειται ίσως για το πιο εμβληματικό κρασί της περιοχής του Languedoc. Παράγεται από παλιά μη κλωνοποιημένα αμπέλια με χαμηλές αποδόσεις. Παραμένει στο βαρέλι για 12-15 μήνες και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Στα πρώτα 3 χρόνια θα εκτιμήσετε τον έντονα φρουτώδη χαρακτήρα του, ο οποίος εξελίσσεται για διάστημα που ξεπερνά τις 2 δεκαετίες!Μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά, γήινες νότες και αυτή η μαγευτική μυρωδιά του κελαριού.. Συνοδεύει εξαιρετικά κόκκινα κρέατα, κυνήγια, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, τυριά ωρίμανσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει το μπουκάλι μερικές ώρες νωρίτερα, αλλά πάντα αντικαταστήστε το φελλό. Ακόμη καλύτερα, μεταγγίστε το κρασί ώστε να αναδείξετε την πολυπλοκότητά του. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-17ο C. Rare Grape varieties (Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Armigne, Arenie, Bastardo, Saperavie, Tchkaveri, Montepulciano, Areni Noir, Tchekavesi, Souzon, Brancalleo, Carmenere, Abouriou et Plavac Mali).

Mas De Daumas Gassac Κόκκινο Ξηρό Cabermet Sauvignon Cabernet Franc Malbec Merlot Pinot Noir Rare Grape Varieties Tannat 2012 750ml

Άμεσα διαθέσιμο

69.00
Πρόκειται ίσως για το πιο εμβληματικό κρασί της περιοχής του Languedoc. Παράγεται από παλιά μη κλωνοποιημένα αμπέλια με χαμηλές αποδόσεις. Παραμένει στο βαρέλι για 12-15 μήνες και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Φινετσάτο, δυνατό, με διάρκεια και στρογγυλό, αυτό το 2012 όταν δοκιμάζεται σήμερα καθώς ωριμάζει, είναι απόλυτα ευχάριστο και σαγηνευτικό. Τα αρώματα απλώς εκρήγνυνται, κόκκινα μούρα, υπερώριμα φθινοπωρινά σύκα μαζί με λεπτές τανίνες και νύξεις σοκολάτας και τρούφας κατακλύζουν τις αισθήσεις. Απλά υπέροχο! Ιδανικό με κόκκινο κρέας, κυνήγι αλλά και τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 18-19 ° C.  Μεταγγίστε το κρασί  αφήνοντας το αναπνέυσει πριν το καταναλώσετε για να αναδείξετε την πολυπλοκότητά του. 7% rare grape varieties : Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Armigne, Arenie, Bastardo, Saperavie, Tchkaveri, Montepulciano, Areni Noir, Tchekavesi, Souzon, Brancalleo, Petit Verdot, Carmenere, Abouriou and Plavac Mali.

Meerlust Estate ‘Rubicon’ Magnum 2016 Ερυθρός 1500ml

Άμεσα διαθέσιμο

96.20
Η διέλευση του Ρουβίκωνα οδηγεί στη σφοδρή σύγκριση με τα κρασιά της δεξιάς όχθης του Bordaux. Το ιστορικό οινοποιείο της Νοτίου Αφρικής κερδίζει τη μάχη με αυτή την εμβληματική ετικέτα και απευθύνεται στους απανταχού φίλους των πολύπλοκων, πληθωρικών, bordeaux blends.  Τα 4 ξεχωριστά αμπελοτόπια Kompagniesdrift, River Terraces, Quarry, Lowlands, συμμετέχουν στο χαρμάνι. Οι κάθε ποικιλία οινοποιείτε ξεχωριστά και αφού ωριμάσει για 16 μήνες σε γαλλικά βαρέλια 300λτ, 55% νέα  από δρυ Nevers, 25% βαρέλια δεύτερης χρήσης, 20% παλαιότερα βαρέλια. Εδώ το απολαμβάνουμε σε magnum φιάλη από την τυπική για την περιοχή του Stellenbosch χρονιά του 2016. Το κρασί έχει μείνει τουλάχιστον για άλλα 2 χρόνια στη φιάλη πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. Είναι ένα σπουδαίο και εμβληματικό για τον αμπελώνα της Νοτίου Αφρικής ερυθρό κρασί. Η πολυπλοκότητα του απαιτεί αερισμό για 1 ώρα και το ανάλογο ποτήρι της μεγάλης τουλίπας. Αν επιλέξετε να το απολαύσετε σήμερα θα το βρείτε ένα βήμα πριν την είδοδό του στο peak της πολυπλοκότητάς του και θα σας προσφέρει απλόχερα εξαιρετικό βάθος και ισορροπία μεταξύ φρούτου, δρυός και γήινων στοιχείων. Αν επιλέξετε να το παλαιώσετε στο κελάρι σας και το δοκιμάσετε σε 3-4 χρόνια να αναμένεται το φρούτο να μετακινηθεί από το φρέσκο cassis και τα μούρα προς πιο ώριμες, αποξηραμένες νότες και την αλληλοδιαδοχή με τα δευτερογενή και τριτογενή στοιχεία να θυμίζουν concerto του Μπαχ. Αν πάλι είστε από εκείνους που θα το περιμένουν για πάνω από 10 χρόνια να αναμένετε τα ώριμα πια φρούτα να εκφράζονται κυρίως μέσω της απόλυτα λείας υφής και τα τριτογενή αρώματα να έχουν αγκαλιάσει κάθε πτυχή του κρασιού δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.  

Meerlust Wine Estate Cabernet Sauvignon-Merlot-Cabernet Franc 2020 Ερυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

21.30
Το κρασί έχει έντονο, σκούρο μωβ χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Φωτεινό και ζωηρό στο ποτήρι, πολύ νεανικό. Η βασική ποικιλία είναι το Cabernet Sauvignon και επικουρικές οι: Cabernet Franc & Merlot. Η μύτη είναι εκφραστική με ισχυρά αρώματα από cassis, δαμάσκηνο, μπαχαρικά και νότες αρωμάτων λουλουδιών. Στο στόμα το κρασί έχει μέτριο σώμα με έντονες γεύσεις από θρυμματισμένα μαύρα φρούτα, βανίλια και μαύρη σοκολάτα. Οι τανίνες είναι πολύ απαλές και η οξύτητα μέτρια, προσδίδοντας φρεσκάδα στον ερυθρό οίνο. Χαρακτηρίζεται από έντονη επίγευση μεγάλης διάρκειας. Στους αμπελώνες εφαρμόστηκε πράσινος τρύγος προκειμένου να μειωθεί η απόδοση και να αυξηθεί η συγκέντρωση & η ωριμότητα των τανινών, δίνοντας έναν ισορροπημένο οίνο. Τα σταφύλια, των διαφορετικών ερυθρών ποικιλιών, ζυμώθηκαν χωριστά πριν υποβληθούν σε μηλογαλακτική ζύμωση σε νέα Γαλλικά δρύινα βαρέλια, πριν από την ανάμειξη και την εμφιάλωση. Το 2019 Meerlust Red παλαίωσε σε δρύινα βαρέλια για 17 μήνες.

Pavillon Rouge du Chateau Margaux 2019 Ερυθρός

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

271.30
Αυστηρά περιορισμένος αριθμός φιαλών
Το Pavillon Rouge θεωρείται από τους επαγγελματίες του χώρου ως ένα από τα πιο συνεπή και υψηλής ποιότητας second wines του Bordeaux. Το γεγονός ότι παράγεται στο ίδιο terroir και υπό την ίδια τεχνική καθοδήγηση με το Grand Vin το καθιστά ιδανική εναλλακτική με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, ενώ έχει αποκτήσει δικό του φανατικό κοινό. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1908 με το όνομα «2e vin du Château Margaux» και πήρε τη σημερινή του ονομασία «Pavillon Rouge du Château Margaux» τη δεκαετία του 1920. Από τις αρχές του 21ου αιώνα, υπό την καθοδήγηση του Paul Pontallier (μέχρι το 2016), το Pavillon Rouge απέκτησε πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Η χρονιά του 2019 θεωρείται από τις καλές και έχει αποσπάσει υψηλές κριτικές. Η οινοποίηση πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονο οινοποιείο που σχεδίασε ο Norman Foster, με απόλυτο έλεγχο θερμοκρασίας και διαχωρισμένες δεξαμενές για κάθε parcel. Η ζύμωση γίνεται σε inox δεξαμενές με φυσικές ή επιλεγμένες ζύμες. Η μηλογαλακτική ζύμωση ολοκληρώνεται σε βαρέλια. Όλη η οινοποίηση διέπεται από ελάχιστες παρεμβάσεις και αυστηρή διαλογή. Η ωρίμαση διαρκεί 18 μήνες σε γαλλική δρυ, 50% νέα.