Le Petit Cheval Blanc 2020 Ερυθρός

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

213.90
Αυστηρά περιορισμένος αριθμός φιαλών
Το κρασί προέρχεται από επιλεγμένα parcel του διάσημου terroir του Château Cheval Blanc που δεν εντάσσονται στο Grand Vin. Δεν ανακοινώνεται επίσημα το χαρμάνι, αλλά πρόκειται για Bordeaux Blend Red, με κυριαρχία Merlot και Cabernet Franc. Η οινοποίηση πραγματοποιείται parcel‑by‑parcel, με επιλογή γηγενών ζημών με ήπια πίεση και μακρά εκχύλιση. Η ωρίμαση γίνεται για 16 μήνες σε γαλλική δρύινα βαρέλια, 50% νέα και 50% 2ης χρήσης. Η χρονιά του 2020 έχει βαθμολογηθεί με υψηλά σκορ, χαρακτηρίζοντας το κρασί ως  “Mini Cheval Blanc” με εντυπωσιακή καθαρότητα, ενέργεια, φινέτσα. Αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο σοβαρά second wines του Bordeaux, με ανερχόμενη θέση σε fine dining και συλλογές. Στην παρούσα φάση του το κρασί έχει εισέλθει απλά στην περίοδο που μπορεί κανείς να το απολαύσει στο πρώτο του μεγαλείο, χωρίς να κατηγορηθεί για υπέρμετρη ανυπομονησία. Οι εκτιμήσεις πάντως λένε ότι τόσο η συλλεκτική, όσο και η απολαυστική του αξία θα ανέβουν με τον χρόνο.

Mas De Daumas Gassac 2012 Ερυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

69.00
Πρόκειται ίσως για το πιο εμβληματικό κρασί της περιοχής του Languedoc. Παράγεται από παλιά μη κλωνοποιημένα αμπέλια με χαμηλές αποδόσεις. Παραμένει στο βαρέλι για 12-15 μήνες και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Φινετσάτο, δυνατό, με διάρκεια και στρογγυλό, αυτό το 2012 όταν δοκιμάζεται σήμερα καθώς ωριμάζει, είναι απόλυτα ευχάριστο και σαγηνευτικό. Τα αρώματα απλώς εκρήγνυνται, κόκκινα μούρα, υπερώριμα φθινοπωρινά σύκα μαζί με λεπτές τανίνες και νύξεις σοκολάτας και τρούφας κατακλύζουν τις αισθήσεις. Απλά υπέροχο! Ιδανικό με κόκκινο κρέας, κυνήγι αλλά και τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 18-19 ° C.  Μεταγγίστε το κρασί  αφήνοντας το αναπνέυσει πριν το καταναλώσετε για να αναδείξετε την πολυπλοκότητά του. 7% rare grape varieties : Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Armigne, Arenie, Bastardo, Saperavie, Tchkaveri, Montepulciano, Areni Noir, Tchekavesi, Souzon, Brancalleo, Petit Verdot, Carmenere, Abouriou and Plavac Mali.

Mas De Daumas Gassac 2016 Ερυθρό

Άμεσα διαθέσιμο

56.00
Πρόκειται ίσως για το πιο εμβληματικό κρασί της περιοχής του Languedoc. Παράγεται από παλιά μη κλωνοποιημένα αμπέλια με χαμηλές αποδόσεις. Παραμένει στο βαρέλι για 12-15 μήνες και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Στα πρώτα 3 χρόνια θα εκτιμήσετε τον έντονα φρουτώδη χαρακτήρα του, ο οποίος εξελίσσεται για διάστημα που ξεπερνά τις 2 δεκαετίες!Μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά, γήινες νότες και αυτή η μαγευτική μυρωδιά του κελαριού.. Συνοδεύει εξαιρετικά κόκκινα κρέατα, κυνήγια, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, τυριά ωρίμανσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει το μπουκάλι μερικές ώρες νωρίτερα, αλλά πάντα αντικαταστήστε το φελλό. Ακόμη καλύτερα, μεταγγίστε το κρασί ώστε να αναδείξετε την πολυπλοκότητά του. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-17ο C. Rare Grape varieties (Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Armigne, Arenie, Bastardo, Saperavie, Tchkaveri, Montepulciano, Areni Noir, Tchekavesi, Souzon, Brancalleo, Carmenere, Abouriou et Plavac Mali).

Mas De Daumas Gassac Κόκκινο Ξηρό Cabermet Sauvignon Cabernet Franc Malbec Merlot Petit Verdot Pinot Noir Rare Grape Varieties 2017 750ml

Άμεσα διαθέσιμο

56.00
Πρόκειται ίσως για το πιο εμβληματικό κρασί της περιοχής του Languedoc. Παράγεται από παλιά μη κλωνοποιημένα αμπέλια με χαμηλές αποδόσεις. Παραμένει στο βαρέλι για 12-15 μήνες και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα μεγάλο δυναμικό παλαίωσης. Στα πρώτα 3 χρόνια θα εκτιμήσετε τον έντονα φρουτώδη χαρακτήρα του, ο οποίος εξελίσσεται για διάστημα που ξεπερνά τις 2 δεκαετίες!Μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά, γήινες νότες και αυτή η μαγευτική μυρωδιά του κελαριού.. Συνοδεύει εξαιρετικά κόκκινα κρέατα, κυνήγια, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, τυριά ωρίμανσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει το μπουκάλι μερικές ώρες νωρίτερα, αλλά πάντα αντικαταστήστε το φελλό. Ακόμη καλύτερα, μεταγγίστε το κρασί ώστε να αναδείξετε την πολυπλοκότητά του. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-17ο C. Rare Grape varieties (Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Armigne, Arenie, Bastardo, Saperavie, Tchkaveri, Montepulciano, Areni Noir, Tchekavesi, Souzon, Brancalleo, Carmenere, Abouriou et Plavac Mali).

Pavillon Rouge du Chateau Margaux 2019 Ερυθρός

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

271.30
Αυστηρά περιορισμένος αριθμός φιαλών
Το Pavillon Rouge θεωρείται από τους επαγγελματίες του χώρου ως ένα από τα πιο συνεπή και υψηλής ποιότητας second wines του Bordeaux. Το γεγονός ότι παράγεται στο ίδιο terroir και υπό την ίδια τεχνική καθοδήγηση με το Grand Vin το καθιστά ιδανική εναλλακτική με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, ενώ έχει αποκτήσει δικό του φανατικό κοινό. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1908 με το όνομα «2e vin du Château Margaux» και πήρε τη σημερινή του ονομασία «Pavillon Rouge du Château Margaux» τη δεκαετία του 1920. Από τις αρχές του 21ου αιώνα, υπό την καθοδήγηση του Paul Pontallier (μέχρι το 2016), το Pavillon Rouge απέκτησε πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Η χρονιά του 2019 θεωρείται από τις καλές και έχει αποσπάσει υψηλές κριτικές. Η οινοποίηση πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονο οινοποιείο που σχεδίασε ο Norman Foster, με απόλυτο έλεγχο θερμοκρασίας και διαχωρισμένες δεξαμενές για κάθε parcel. Η ζύμωση γίνεται σε inox δεξαμενές με φυσικές ή επιλεγμένες ζύμες. Η μηλογαλακτική ζύμωση ολοκληρώνεται σε βαρέλια. Όλη η οινοποίηση διέπεται από ελάχιστες παρεμβάσεις και αυστηρή διαλογή. Η ωρίμαση διαρκεί 18 μήνες σε γαλλική δρυ, 50% νέα.

Valérie Courreges Zinzolin 2020 Ερυθρός

Άμεσα διαθέσιμο

25.50
Η Valérie Courrèges εγκαταστάθηκε το 2019 μόνιμα στο Chaors, όταν της δόθηκε η δυνατότητα να αναλάβει 220 στρέμματα αμπελώνα μέσης ηλικίας από 55 έως 65 έτη που είχαν φυτευτεί με την διαδικασία της επιλογής Massale, πράγμα πολύ σπάνιο για την περιοχή. Αντλώντας έμπνευση από τους Lalou Bize-Leroy, Jean-François Ganevat, και Olivier Horiot το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αλλάξει τον τρόπο καλλιέργειας σε βιοδυναμική.