Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Lithos Winery
Merlot Μαυρομπούμπουκο Μαυροθήρικο 2021
Ερυθρός Ξηρός
750ml

18.00
Από το νέο οινοποιείο Λίθος στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Τσεκούρι Σουλίου ένα εντυπωσιακό κόκκινο κρασί από τις ποικιλίες Merlot μαζί με τις  σπάνιες Μαυρομπούμπουκο από Ζάκυνθο και Μαυροθήρικο ή Μαυροθήλυκο από τα Δωδεκάνησα, σε μία εξίσου εντυπωσιακή ετικέτα ζωγραφισμένη από το εικαστικό εργαστήρι M20 art studio. Τα αμπέλια του οινοποιείου βρίσκονται σε ύψόμετρο 600 μέτρων μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο με μεγάλη φυσική ποικιλομορφία πάνω από τις πηγές του ποταμού Αχέρωντα. Η πειραματική καλλιέργεια και οινοποίηση των σπάνιων ερυθρών ποικιλιών ήταν ένα προσωπικό στοίχημα τόσο του οινολόγου ερευνητή Τσούτσουρα Επαμεινώνδα όσο και του οινολόγου Τζάκου Δημήτρη που δικαιώθηκαν δίνοντας μας αυτό το υπέροχο ερυθρό κρασί με βαθύ μαυροκόκκινο χρώμα. Στη μύτη σύνθετο αρωματικό μπουκέτο από κόκκινα και μαύρα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά και μαύρη σοκολάτα. Γεμάτο σώμα με καλοδουλεμένες τανίνες, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο στη γέυση και μακρά επίμονη επίγευση.  Γαστρονομικό κρασί που αγαπά το κόκκινο κρέας ψητό ή μαγειρευτό, τις πλούσιες κόκκινες σάλτσες, τα κυνήγια, τα πικάντικα τυριά και τα τυριά ωρίμανσης. Σερβίρεται στους 16-18 °C.

Lithos Winery
Μακρυποδιά 2022
Λευκός Ξηρός
750ml

19.00
Η Μακρυποδιά είναι μια σπάνια γηγενής λευκή ποικιλία της οποίας η καταγωγή προέρχεται από το Ιόνιο και συγκεκριμένα από το νησί της Ζακύνθου. Το όνομά της φαίνεται να προέρχεται από το ιδιαίτερο σχήμα του τσαμπιού της που είναι μακρύ και λεπτό. Μελετήθηκε οινολογικά και αμπελουργικά από το Ινστιτούτο Αμπέλου και τα μοναδικά της χαρακτηριστικά ήταν αυτά που έκαναν τον ερευνητή-οινολόγο Τσούτσουρα Επαμεινώνδα και τον οινοποιό-οινολόγο Τζάκο Δημήτρη να πιστέψουν και να δημιουργήσουν έναν πρότυπο πειραματικό αμπελώνα στην περιοχή της Ηπείρου και συγκεκριμένα στο χωριό Τσεκούρι σε υψόμετρο 600 μέτρων μέσα σε ένα ξεχωριστό οικοσύστημα με μεγάλη φυσική ποικιλομορφία πάνω από τις πηγές του ποταμού Αχέρωντα. Η μοναδικότητα της σπάνια αυτής λευκής ποικιλίας είναι η ιδιότητα της να δίνει πολύ μεγάλες οξύτητες με φυσικό επακόλουθο και την δυνατότητά του κρασιού να αντέχει σε μακρόχρονη παλαίωση χωρίς την παρουσία βαρελιού. Στην όψη το χρώμα είναι λαμπερό, ανοιχτό λεμονί. Στη μύτη φίνα και λεπτά αρώματα λουλουδιών με χαρακτηριστικά τα άνθη τζιτζιφιάς και εσπεριδοειδών όπως κίτρο και λεμόνι. Στο στόμα μια ιδιαίτερη αίσθηση αφρισμού δίνει φρεσκάδα ενώ η τραγανή της οξύτητα ισορροπεί με το πολύ λιπαρό της σώμα. Ιδιαίτερο και μοναδικό κρασί με υπέροχη μακριά επίγευση. Γαστρονομικό λευκό κρασί που έχει την ικανότητα να αλλάζει και να ταιριάζει εξαιρετικά τόσο με μεγάλα λιπαρά ψάρια όσο και με κρέατα λευκά η κόκκινα όπως ένα φρικασέ ή μια μαγειρίτσα, ένα κοτόπουλο με λευκή σάλτσα ή και ένα αρνί στο φούρνο. Σερβίρεται στους 10-13 °C.

Lithos Winery
Μαλαγουζιά 2022
Λευκός Ξηρός
750ml

14.50
Τη Μαλαγουζιά την έχουμε γευτεί και έχουμε αγαπήσει τις εκφάνσεις της από διάφορα σημεία του Ελληνικού αμπελώνα, στα Μεσόγεια, στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα. Εδώ ανακαλύπτουμε την μοναδική της έκφραση στη περιοχή της Ηπείρου, στο ακραίο Σουλιοτοχώρι Τσεκούρι από αμπελώνες  που εκτείνονται σε ύψος 600 μέτρων πάνω από τα νερά του ποταμού Αχέρωντα.  Στο ιδιαίτερο μικροκλίμα της ορεινής αυτής ζώνης, η σταχτοπούτα του Ελληνικού αμπελώνα αποκαλύπτει σε όλη τη διάσταση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Στην όψη χρώμα λαμπερό λευκοκίτρινο. Φίνα αρώματα λουλουδιών και βοτάνων, δυόσμου, μέντας και εσπεριδοειδών, κίτρου, lime και περγαμόντο. Σώμα μέτριο+, μέτρια+ οξύτητα απόλυτα ισορροπημένη με την γεμάτη πλούσια γεύση και υπέροχη μακρά επίγευση. Συνοδεύει εξαιρετικά ψητά και τηγανιτά ψάρια, θαλασσινούς μεζέδες, γαριδομακαρονάδες, χορτόπιτες, πουλερικά και λευκά κρέατα μαγειρεμένα σε λευκές σάλτσες. Σερβίρεται στους 8-10 °C.