Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

TEXNH OINOY Κόκκινο Ξηρό Touriga National 2014 750ml

34.00
Είναι η πρώτη επίσημη έκφραση της γνωστής πορτογαλικής ποικιλίας σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στον οικογεκνειακό αμπελώνα του κτήματος στο Μικροχώρι Δράμας και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Χρώμα σκούρο πορφυρό, εμπλουτισμένο με εντυπωσιακές ιώδεις ανταύγειες. Μύτη χαρακτηριστική της ποικιλίας με νότες μαύρου πιπεριού, βιολέτας, σοκολάτας και κόκκινων φρούτων να κυριαρχούν. Όμορφα δομημένο στόμα με βελούδινες τανίνες, με όγκο και επίγευση που διαρκεί. Συνοδεύει πλούσια πιάτα κρεατικών, κυνήγια, πικάντικες σάλτσες και τυριά ωρίμανσης. Σερβίρεται στους   15 – 17 οC.

ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Touriga Conquistamor 2015
Touriga National
Ερυθρός Ξηρός
750ml

13.90
Εξαιρετικός ερυθρός από το κτήμα Παπαϊωάννου από την ποικιλία Touriga National βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας. Στην όψη το χρώμα είναι βαθύ κόκκινο και ο αρωματικός του χαρακτήρας πλούσιος τόσο στην μύτη όσο και στη γεύση. Κυριαρχούν αρώματα ώριμων μούρων σε φόντο σοκολάτας, με νότες βιολέτας και μπαχαρικών. Σώμα πλούσιο με βελούδινες τανίνες και μακρά επίγευση. Κρασί που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 24 μήνες με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης που ξεπερνάει άνετα την δεκαετία. Συνδυάζεται με πλούσια πιάτα κρεάτων, BBQ, πλούσια τυριά, ή ψητά λαχανικά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 17-18 οC.    

ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ PINK BANG Ροζέ Ξηρό Touriga National 2021 750ml

18.60
Το Pink Bang είναι ένα μοντέρνο ροζέ, αποτέλεσμα οινοποίησης σταφυλιών της ποικιλίας Touriga National με εξαιρετικά περιορισμένη παρουσία στην Ελλάδα. Το Κτήμα Τέχνη Οίνου μας τη συστήνει στη ροζέ εκδοχή της σε μία εξαιρετική φιάλη, φρέσκο, δροσερό και νόστιμο. Στην όψη το χρώμα απαλό ροζέ φλοιού litchi με ιώδεις ανταύγειες. Μύτη πολύπλοκη και ιδιαίτερα κομψή όπου κυριαρχούν τα αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων με την φράουλα, το ρόδι, το κεράσι, το τριαντάφυλλο και την βιολετα να περιπλέκονται όμορφα και να ολοκληρώνουν το ανθικό και φρουτώδη προφίλ του κρασιού. Στόμα ζωηρό με ευχάριστη φρεσκάδα, αναζωογονιτική οξύτητα και μια πικάντικη αίσθηση στο τελέιωμα. Δοκιμάστε το με Ασιατική και Ιαπωνική κουζίνα, λαδερά, τηγανιτούς μεζέδες και θαλασσινά. Κατάλληλ θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 8-10οC.