Προβολή όλων των 8 αποτελεσμάτων

Ακριώτου
Μικροοινοποιείο
Ορειβάτης Wild yeast 2020
Σαββατιανό
Λευκός Ξηρός
750ml

14.50
Για τον Ορειβάτη Wild, τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια ηλικίας 40-60 ετών, σε υψόμετρα 280 έως 380 μέτρων. Οι αποδόσεις, όπως θα ήταν αναμενόμενο, είναι περίπου 500 κιλά ανά στρέμμα σε μια συνολική καλλιέργεια 50 μόνο στρεμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα αμπέλια καλλιεργούνται εντελώς άνυδρα. Η ζύμωση πραγματοποιείται με άγριες ζύμες, υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες, μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μετά τη ζύμωση, παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 18 μήνες. Εκεί οφείλεται ο αρωματικός χαρακτήρας, η φοβερή συμπύκνωση και ισορροπία του, συνδυαστικά με τη μακρά επίγευση.

Μικρόοινοποιειο Ακριώτου Ερημίτης Λευκό Ξηρό Αηδάνι
Ασύρτικο
Σαββατιανό 2021 750ml

14.00
Σπάνιος συνδυασμός από Σαββατιανό με Ασύρτικο και Αηδάνι συνθέτουν την λευκή εκδοχή της premium σειράς του Μικροοινοποιείου Ακριώτου δημιουργώντας ένα απολαυστικό κρασί. Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Ντροπαλή μύτη που ξεδιπλώνει σταδιακά τον ζουμερό και φρουτώδη χαρακτήρα της με αρώματα ροδάκινου, περγαμόντου, λεμονιού, κίτρου, αχλαδιού και αρώματα λευκών λουλουδιών να μπλέκονται όμορφα με νότες βουτύρου και ζύμης. Στο στόμα είναι μέτριου σώματος, λιπαρό με ισορροπημένη οξύτητα. Aρώματα πεπονιού, ροδάκινου, περγαμόντου, αχλαδιού, βουτύρου και λεμονιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Επίγευση εσπεριδοειδών που διαρκεί. Aπολαύστε το με τηγανητά μικρά ψάρια, γαρίδες με λεμόνι και μύδια αχνιστά. Ιδανική απόλαυση στους 9-11 οC.

Μικροοινοποιείο Ακριώτου Ορειβάτης Λευκό Ξηρό Σαββατιανό 2022 750ml

9.30
Ο Ορειβάτης είναι ένα εξαιρετικό λευκό κρασί προερχόμενο από επιλεγμένα σταφύλια από παλιά κλήματα Σαββατιανού (40 έως 60 έτη) περιμετρικά του γεωγραφικού διαμερίσματος Πλαταιών σε υψόμετρο 280 έως 380 μέτρων. Κρυστάλλινο, λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα και με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη, τυπική της ποικιλίας, με αρώματα λευκών λουλουδιών, εσπεριδοειδών και διακριτικών αρωματικών βοτάνων. Στο στόμα είναι γεμάτο με εξαιρετική ισορροπία, δροσιά και φινέτσα. Τραγανή οξύτητα, ζωηρή και μακράς διάρκειας επίγευση. Συνοδεύει πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, αφρόψαρα τηγανιτά, θαλασσινούς μεζέδες και πολύ μεγάλη ποικιλία ψαριών στη σχάρα. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 11-12ο C

Οινοποιείο Λιέπουρη Λευκό Ξηρό Σαββατιανό 2021 750ml

8.80
Η ιστορική λευκή ποικιλία Σαββατιανό συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον πολυφυτεμένες του ελληνικού αμπελώνα και δει του Αττικού αμπελώνα όπου όσο κι αν οι συνθήκες δεν είναι και τόσο φιλικές, η ποικιλία έχει καταφέρει να προσαρμοστεί απόλυτα μεσα από τα χρόνια τόσο στα εδάφη όσο και στο κλίμα της Αττικής. Το νέο και σύχγρονο πρόσωπο της ποικιλίας κερδίζει ακόμα και τον πλέον απαιτητικό οινόφιλο που θα τη δοκιμάσει και δίνει στο 'αδικημένο' μας Σαββατιανό την θέση που πάντα του άξιζε! Στην όψη το χρώμα του είναι λαμπερό ξανθό με βαθυπράσινες ανταύγειες. Δροσερό και αυχάριστο, με  έντονα αρώματα λευκών και κίτρινων φρούτων όπως ροδάκινο, αχλάδι, πεπόνι, μπανάνας και λεμονιού, φρεσκοσπαρμμένων σπαρτών, στρογγυλό στόμα και ισορροπημένη οξύτητα. Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψάρια και θαλασσινά, πιάτα ζυμαρικών, μαλακά τυριά, σαλάτες και φρέσκα φρούτα. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 8-10°C.

Οινοποιείο Νικολού
Βotanic Brut Sparkling
Σαββατιανό
Αφρώδης Ξηρός Οίνος
750ml

16.10
Για το κρασί βάσης χρησιμοποιείται ο πρόρογο, δηλαδή ποσότητα γλεύκους που αντιστοιχεί μόλις στο 30% των σταφυλιών που οινοποιούνται. Ακολουθεί στατική απολάσπωση στους 10℃ και ελεγχόμενη ζύμωση στους 17℃. Μετά τη διαύγαση του κρασιού ακολουθεί δεύτερη ζύμωση στη φιάλη με τη κλασσική μέθοδο παραγωγής αφρωδών. Το αφρώδες κρασί ωριμάζει για 6 μήνες στις φιάλες. Η παρουσία της εξαιρετικής ποιότητας ρητίνη που χρησιμοποιείται είναι διακριτική χωρίς να καλύπτει τον φρουτώδη χαρακτήρα του Σαββατιανού, αποδίδοντας ένα ντελικάτο αφρώδη οίνο. Τέλος, αξιοσημείωτες είναι οι επίμονες φυσαλίδες που είναι ορατές κατά το σερβίρισμα. Σερβίρεται ιδανικά σε θερμοκρασία 8 ℃.

ΦΡΑΓΚΟΥ Λευκό Ξηρό Σαββατιανό 2021 750ml

9.60
Το Σαββατιανό της Αναστασίας Φράγκου είναι ένας ακόμη λόγος να επανεκτιμήσουμε το Σαββατιανό, αυτή την εξαιρετική ποικιλία του Αττικού αμπελώνα, που αν και για χρόνια χρησιμοποιούνταν κυρίως για την παραγωγή ρετσίνας, έφτασε η στιγμή να αποκαλύψει τον πλούτο και τον ποιοτικό του χαρακτήρα. Στην όψη ξανθοπράσινο χρώμα, με ζωηρές πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη αρώματα με φινέτσα που παραπέμπουν σε άνθη λεμονιάς, λίτσι, μάνγκο και λάιμ. Στο στόμα δροσερό, με τραγανή οξύτητα  και γευστικό πλούτο. Στο στόμα μαλακό και νόστιμο, με ανθικά αρώματα, νύξεις μέντας και μοσχολέμονου και μακράς διάρκειας επίγευση. ταιριάζει εξαιρετικά με σαλάτες, χορτόπιτες, πουλερικά, ζυμαρικά, ψάρια και θαλασσινά. Σερβίρεται στους 8-10°C.