Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων
Cantine Di Ora Amicone Κόκκινο Ξηρό Corvina Molinara Rondinella 2018 750ml
Το Amicone είναι ένα μοναδικό μείγμα που λαμβάνεται από μια προσεκτική επιλογή των κόκκινων σταφυλιών που καλλιεργούνται στην περιοχή Veneto. Για την δημιουργία αυτού του εξαιρετικού και βραβευμένου κρασιού επιλέγονται τα πιο ευγενή σταφύλια και στη συνέχεια ακολουθείται μια ιδιαίτερη διαδικασία οινοποίησης και γήρανσης όπου ένα μέρος των σταφυλιών υποβάλλεται σε μια διαδικασία υπερ-ωρίμανσης στο φυτό ακολουθούμενη από ζύμωση σε χαλύβδινες δεξαμενές. Μόλις ληφθεί το μίγμα, ένα μέρος του ωριμάζει σιγά-σιγά σε μεγάλα βαρέλια. Το Amicone είναι ένα κρασί μακράς διάρκειας, γεμάτο, μαλακό, βελούδινο, με ισορροπημένη οξύτητα, έντονα αρώματα βατόμουρου και μαύρου κερασιού και γλυκές νότες μπαχαρικών και σοκολάτας. Εξαιρετικό σε συνδυασμό με κρέας στη σχάρα, κυνήγια και πλατό τυριών. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-18 ° C, συνιστάται να μεταφερθεί και να αναπνεύσει σε καράφα τουλάχιστον μία ώρα.
Giacomo Montresor
Winery
Capitel della Crosara 2014
Corvina
Rondinella
Molinara & Oseleta
AMARONE Della Valpolicella DOCG Classico
Eρυθρός Ξηρός
750ml
Ένα υπέροχο ποτήρι κρασί από την περιοχή της Βερόνας. Τα παραδοσιακά σταφύλια Corvina (60%), Rondinelle (30%), Molinara (10%) και επικουρική είναι η συμβολή της ποικιλίας Oseleta. Όλες οι ποικιλίες συγκομίζονται τον Οκτώβριο. Μετά τη ζύμωση 15 ημερών, ακολουθούν 3 χρόνια παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια πριν την εμφιάλωση. Ένα κρασί με βαθύ κόκκινο χρώμα, μια νότα βανίλιας και μπαχαρικών, που συμπληρώνεται από αρώματα βιολέτας και ώριμων μαύρων φρούτων, αυτό είναι ένα υπέροχο ποτήρι κρασί για διάφορα είδη κρέατος, αλλά και για τις καλύτερες πιατέλες αλλαντικών. Σερβίρεται στους 18° C.
Giacomo Montresor
Winery
Fondatore 2016
Corvina
Rondinella & Molinara
AMARONE Della Valpolicella DOCG
Eρυθρός Ξηρός
750ml
Το Amarone ''Capitel della Crosara'' έχει φτιαχτεί από blend σταφυλιών των ποικιλιών: Corvina, Rondinella και Molinara, που καλλιεργούνται σε επιλεγμένους αμπελώνες στους λόφους του αρχαιότερου τμήματος της Valpolicella. Η συγκομιδή των σταφυλιών διεξάγεται στη βέλτιστη ωρίμανση προς τα τέλη Οκτωβρίου. Τα όψιμα σταφύλια ξηραίνονται στον αέρα μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους όπου και συνθλίβονται. Ο μούστος ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 4 μήνες. Το κρασί παλαιώνεται σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια για 3 χρόνια και στη συνέχεια περνά για άλλους 6 μήνες σε φιάλη πριν κυκλοφορήσει.
Χαρατηρίζεται ως πολύπλοκο στη μύτη με νότες από μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βιολέτες, καφέ και σταφίδες. Με μέτριο στόμα, πλούσια υφή και ένα μείγμα αρωμάτων από μπαχαρικά, χαρακτήρες αποξηραμένων φρούτων και μέτριες τανίνες. Το κρασί παραμένει κομψό και ισορροπημένο με μακρά επίγευση συνοδευόμενη από διακριτικά ανθικά αρώματα.