Προβολή όλων των 6 αποτελεσμάτων

Αμπελώνες Αντωνόπουλου
Ιδιωτική Συλλογή 2017
Ερυθρός Ξηρός
Merlot
Μαυροδάφνη
750ml

13.90
Χαρακτηρίζεται από κόκκινο χρώμα με καστανές ανταύγειες, με αρώματα μαρμελάδας κερασιού, δαμάσκηνου, βανίλιας, κανέλλας. Στο στόμα είναι εύγευστο, μεσαίου όγκου, με καλοδομημένες ταννίνες.

Κτήμα Μερκούρη Daphne Nera 2020
Κόκκινο Ξηρό Μαυροδάφνη
750ml

20.30
Το “Daphne Nera” παράγεται από σταφύλια της σπουδαίας ελληνικής ποικιλίας Μαυροδάφνη, από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του Κτήματος Μερκούρη στο Κορακοχώρι. Είναι ένα εντυπωσιακό κρασί με λαμπερό πορφυρό χρώμα, έντονα αρώματα πράσινου πιπεριού, καπνού και δέρματος, μαλακές τανίνες και επίγευση που διαρκεί. Συνδυάζεται με ψητά κρέατα, κόκκινα και λευκά, πουλερικά, κυνήγι και σκληρά τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 18-20o C.

Κτήμα Μερκουρη Ερυθρός 2021
Refosco
Μαυροδάφνη
Ερυθρός ξηρός
750ml

14.90
Αποτελεί το βασικό κρασί του κτήματος, ένα καταπληκτικό χαρμάνι από σταφύλια των ποικιλιών Refosco και Μαυροδάφνη. Πρόκειται για ένα πληθωρικό, γαστρονομικό ερυθρό κρασί με  βαθύ κόκκινο χρώμα και έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες σοκολάτας και καφέ, αρμονικά δεμένα με τα αρώματα βανίλιας και κανέλλας από την 12μηνη παραμονή του σε δρύινα βαρέλια. Μέτριο+ στο σώμα, πικάντικο και ισορροπημένο, με γεμάτες αλλά μαλακές ταννίνες συνοδεύει εξαιρετικά ψητά κρέατα, λευκά και κόκκινα, μαγειρευτά κοκκινιστά και σκληρά τυριά. Σερβίρεται στους 16-18ο C.

Κτήμα Σκλάβος Οργίων Κόκκινο Ξηρό Μαυροδάφνη 2020 750ml

18.90
Η Μαυροδάφνη του Ευρυβιάδη Σκλάβου είναι πιστοποιημένο βιολογικό. Η φιλοσοφία του στηρίζεται στο σεβασμό και στην αγάπη για τη φύση για αυτό και στην οινοποίηση οι παρεμβάσεις είναι μηδαμινές. Η ζύμωση όπως και η ωρίμανση γίνονται σε δρύινα βαρέλια, ενώ εμφιαλώνεται αφιλτράριστο χωρίς επιπλέον θείωση.  Χρώμα βαθύ ρουμπινί. Αρώματα μπαχαρικών και φρούτων του δάσους με αρκετά έντονη την σοκολάτα αλλά και κάποιες νύξεις δέρματος και κακάο και καπνού. Σώμα συμπυκνωμένο, με καλό όγκο, βελούδινες τανίνες και φινετσάτη οξύτητα. Στο στόμα τα αρώματα συναντούν αυτά της μύτης δίνοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο με ευχάριστη μακρά επίγευση. Συνδυάζεται με κρέατα στο φούρνο, κυνήγι, σουτζουκάκια,  ριζότο μανιταριών, κρεατόπιτες,  στιφάδο και ώριμα τυριά. Σερβίρεται στους 16 - 18 °C.

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ CUVEE ΙΙΙ Κόκκινο Ξηρό Cabermet Sauvignon
Αγιωργίτικο
Μαυροδάφνη 2022 750ml

12.10
Μαυροδάφνη, Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικο ενώνονται και δίνούν ένα εξαιρετικό ερυθρό blend, αρωματικό και γευστικό, ένα κρασί με βαθύ ιώδες χρώμα και πολύπλοκη μύτη. Αρώματα μαύρων φρούτων με το βατόμουρο και το δαμάσκηνο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να ακολουθούν νότες γλυκών μπαχαρικών, βανίλιας, βουτύρου, καπνού και γραφίτη. Στόμα πληθωρικό και ζεστό, με μέτριες τανίνες και μακρύ τελείωμα που αφήνει μια γλυκιά αίσθηση. Συνοδεύει εξαιρετικά κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρευτά με πλούσιες κόκκινες σ΄λατσες, κυνήγι και κίτρινα τυριά ωρίμανσης. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-18 οC.

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ Grand Cave Κόκκινο Ξηρό Μαύρο Καλαβρυτινό
Μαυροδάφνη 2014 750ml

19.20
Βαθυκόκκινο χρώμα με ζωηρές ερυθρές ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα δάφνης, λευκού πιπεριού, μαρμελάδας φραγκοστάφυλου, φρέσκο-κατεργασμένου δέρματος σε συνδυασμό με τα γλυκά αρώματα βανίλιας και σοκολάτας προερχόμενα από την ωρίμανση του κρασιού σε καινούργια, δρύινα, γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για περίπου 2 χρόνια! Στόμα γεμάτο και ισορροπημένο με λείες ταννίνες, καλή δομή και μακρά, ευχάριστη επίγευση.  Συνοδεύει μαγειρευτά κόκκινα κρέατα με πλούσιες σάλτσες, κυνήγι και ώριμα κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18 οC. Προτείνεται προσεκτική μετάγγιση σε καράφα 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.