Le Petit Cheval Blanc 2020 Ερυθρός

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

213.90
Αυστηρά περιορισμένος αριθμός φιαλών
Το κρασί προέρχεται από επιλεγμένα parcel του διάσημου terroir του Château Cheval Blanc που δεν εντάσσονται στο Grand Vin. Δεν ανακοινώνεται επίσημα το χαρμάνι, αλλά πρόκειται για Bordeaux Blend Red, με κυριαρχία Merlot και Cabernet Franc. Η οινοποίηση πραγματοποιείται parcel‑by‑parcel, με επιλογή γηγενών ζημών με ήπια πίεση και μακρά εκχύλιση. Η ωρίμαση γίνεται για 16 μήνες σε γαλλική δρύινα βαρέλια, 50% νέα και 50% 2ης χρήσης. Η χρονιά του 2020 έχει βαθμολογηθεί με υψηλά σκορ, χαρακτηρίζοντας το κρασί ως  “Mini Cheval Blanc” με εντυπωσιακή καθαρότητα, ενέργεια, φινέτσα. Αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο σοβαρά second wines του Bordeaux, με ανερχόμενη θέση σε fine dining και συλλογές. Στην παρούσα φάση του το κρασί έχει εισέλθει απλά στην περίοδο που μπορεί κανείς να το απολαύσει στο πρώτο του μεγαλείο, χωρίς να κατηγορηθεί για υπέρμετρη ανυπομονησία. Οι εκτιμήσεις πάντως λένε ότι τόσο η συλλεκτική, όσο και η απολαυστική του αξία θα ανέβουν με τον χρόνο.

Pavillon Rouge du Chateau Margaux 2019 Ερυθρός

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

271.30
Αυστηρά περιορισμένος αριθμός φιαλών
Το Pavillon Rouge θεωρείται από τους επαγγελματίες του χώρου ως ένα από τα πιο συνεπή και υψηλής ποιότητας second wines του Bordeaux. Το γεγονός ότι παράγεται στο ίδιο terroir και υπό την ίδια τεχνική καθοδήγηση με το Grand Vin το καθιστά ιδανική εναλλακτική με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, ενώ έχει αποκτήσει δικό του φανατικό κοινό. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1908 με το όνομα «2e vin du Château Margaux» και πήρε τη σημερινή του ονομασία «Pavillon Rouge du Château Margaux» τη δεκαετία του 1920. Από τις αρχές του 21ου αιώνα, υπό την καθοδήγηση του Paul Pontallier (μέχρι το 2016), το Pavillon Rouge απέκτησε πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Η χρονιά του 2019 θεωρείται από τις καλές και έχει αποσπάσει υψηλές κριτικές. Η οινοποίηση πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονο οινοποιείο που σχεδίασε ο Norman Foster, με απόλυτο έλεγχο θερμοκρασίας και διαχωρισμένες δεξαμενές για κάθε parcel. Η ζύμωση γίνεται σε inox δεξαμενές με φυσικές ή επιλεγμένες ζύμες. Η μηλογαλακτική ζύμωση ολοκληρώνεται σε βαρέλια. Όλη η οινοποίηση διέπεται από ελάχιστες παρεμβάσεις και αυστηρή διαλογή. Η ωρίμαση διαρκεί 18 μήνες σε γαλλική δρυ, 50% νέα.