Προβολή όλων των 8 αποτελεσμάτων

Kτήμα Γράμψα
Ηλίου Φώς
Ερυθρός Φυσικώς Γλυκύς 2017
Αυγουστιάτης
500ml

23.00
Ακολουθώντας μια παράδοση χρόνων για την παραγωγή του γλυκου οίνου τα σταφύλια του Αυγουστιάτη από τους ημιορεινούς αμπελώνες της Ζακύνθου απλώνονται στον ήλιο για 7-10 για να συμπυκνωθούν τα σάκχαρα και τα αρώματα τους. Στη συνέχεια το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 1 χρόνο. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα από μαρμελάδα φράουλα και φρούτων του δάσους, καραμέλα γάλακτος και νότες γλυκών μπαχαρικών να ολόκληρονουν την παλέτα. Το στόμα γεμάτο, με οξύτητα που ισορροπεί η γλυκιά του γεύση. Συνδυάζεται ιδανικά με παλαιωμένα τυριά, καπνιστά αλλαντικά και επιδόρπια γλυκίσματα. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 12ο C.

Κτήμα Γκότση Καμί 2021 Αυγουστιάτης Ροζέ Ημίξηρος 750ml

6.90
Από επιλεγμένα σταφύλια Αυγουστιάτη, ένα φρέσκο και νόστιμο ημίξηρο ροζέ. Στην όψη το χρώμα είναι λαμπερό τριανταφυλλί. Στην μύτη κυριαρχούν αρώματα φράουλας, κόκκινων φρούτων και τριαντάφυλλου, ενώ στο στόμα είναι πλούσιο, με ισορροπημένη οξύτητα και φρουτώδη γλυκιά επίγευση που διαρκεί. Ταιριάζει θαυμάσια με ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, πίτσες και ανάλαφρα γλυκά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβίρίσματος στους 8-10οC.

Κτήμα Γράμψα Sun Rose Ροζέ Ξηρό Αυγουστιάτης 2021 750ml

14.10
Από τον σπάνιο Ζακυνθινό Αυγουστιάτης οποίος εντυπωσιάζει με τα υψηλής ποιότητας κρασιά που δίνει, το κτήμα Γράμψα παρουσιάζει την ροζέ εκδοχή του με το Sun Rose. Χρώμα απαλό ροζέ που παραπέμπει σε Ροζέ τύπου Προβηγκίας. Στη μύτη ξεχωρίζουν αρώματα από τριαντάφυλλο και κόκκινα φρούτα όπως πετροκέρασο και φράουλα σε συνδυασμό με νύξεις καραμέλας βουτύρου. Το στόμα κομψό και έντονο, με φρεσκάδα, φρουτώδες και δροσερό, με ισορροπημένη οξύτητα και ανεπαίσθητες τανίνες. Συνδυάζεται ιδανικά με ζυμαρικά, πιάτα με ελαφριές σάλτσες, λαδερά φαγητά και κρεμώδη τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 10 oC.

Κτήμα ΓΡΑΜΨΑ ΟΙΝΟCENCE Ροζέ Ημίγλυκο Αυγουστιάτης 2021 750ml

12.00
Ένας Αυγουστιάτης στην ημίγλυκη ροζέ εκδοχή του από το κτήμα Γράμψα, φρέσκος, δροσερός και έντονα αρωματικός. Στην όψη το χρώμα του λαμπερό ροδι. Στη μύτη αισθητά τα αρώματα από φρέσκιες φράουλες, ζουμερά βύσσινα, εσπεριδοειδή, ροδάκινα και καραμέλα βουτύρου. Το στόμα είναι ισορροπημένο με δροσερή οξύτητα και απολαυστική γλυκιά επίγευση. Συνδυάζεται ιδανικά με κάθε κουζίνα απλή ή σύνθετη καθώς επίσης και με φρούτα ή επιδόρπια γλυκίσματα. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 8-10ο C.

Κτήμα Γράμψα
ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 2019
Ερυθρός Ξηρός
Αυγουστιάτης
750ml

19.30
Το Κλήμα Γράμψα δημιουργήθηκε με σκοπό να αναδείξει τον ανεξερεύνητο πλούτο των σπάνιων Ζακυνθινών ποικιλιών και ο Αυγουστιάτης είναι η ποικιλία σήμα κατατεθέν του κτήματος. Προερχόμενος από επιλεγμένα αμπελοτόπια στη ριζα του βουνού 'Βραχίονας' το κρασί αυτό εκφράζει με εκπληκτικό τρόπο τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και το οικοσύστημα της περιοχής, κάτι που επιβεβαιώνεται σε διηγήματα των Ενετών την εποχή που επικρατούσαν στο νησί (1485) αναφέροντας την άριστη ποιότητα οίνου απο την συγκεκριμένη περιοχή. Χρώμα βαθύ ρουμπινί, γεμάτο αρώματα από ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, βιολέτα, βανίλια, σοκολάτα, φυτικές νότες και νότες πιπεριού, με μια απαλή αίσθηση δρυ να ολοκληρώνει το αρωματικό σύνολο. Στόμα γεμάτο, πολύπλοκο και ισορροπημένο, με καλοδουλεμένες νόστιμες τανίνες και μακρά επίγευση. H Ρίζα του Βουνού είναι ένας Αυγουστιάτης στα καλύτερα του, έτοιμος προς κατανάλωση αλλά και δυνατότητες εξέλιξης για την επόμενη δεκαετία. Συνδυάζεται ιδανικά με κοκκινιστά κρέατα, κιμάδες, μουσακά, μπαρμπεκιου κίτρινα τυριά, ζυμαρικά και σούπες. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-18 οC.

Κτήμα Μερκούρη Αντάρης2018 Ερυθρός Ξηρός Mourvedre
Αυγουστιάτης 750ml

14.60
Ο «Αντάρης» είναι ένα blend από τις ερυθρές ποικιλίες Αυγουστιάτης και Mourverde, με ένα βαθύ βελούδινο ερυθρό χρώμα στην όψη και ένα εξαιρετικό μπουκέτο αρωμάτων μπαχαρικών, πιπεριού και βιολέτας συνδυασμένα αρμονικά με την βανίλια του δρύινου βαρελιού μέσα στο οποίο ωριμάζει για 6 μήνες. Στο στόμα ξεκινάει με μια ελαφρά γλυκύτητα, ισορροπημένο κρασί, μεσσαίου σώματος, με βελούδινες  «Γλυκό» στο ξεκίνημα, με ευλύγιστες ταννίνες και επίμονο τελείωμα. Συνοδεύει αρμονικά κόκκινα και λευκά ψητά κρέατα, κυνήγι, πουλερικά, σκληρά τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 16-18ο C.

Κτήμα Μερκούρη Κόκκινο Ξηρό Αυγουστιάτης 2017 750ml

19.90
Ο “Αυγουστιάτης” παράγεται από σταφύλια της τοπικής ομώνυμης ποικιλίας της Ζακύνθου και η ετήσια παραγωγή του ανέρχεται σε περίπου 900 φιάλες. Πρόκειται για ένα πλούσιο κρασί με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, βαθύ κόκκινο χρώμα και φίνα αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες κακάου και ώριμου καρυδιού. Στο στόμα νόστιμο με γεύσεις από ώριμα κόκκινα φρούτα με κυρίαρχο το βύσσινο και μακρά επίγευση. Συνδυάζεται με κόκκινα και λευκά ψητά κρέατα, πουλερικά, σκληρά τυριά. Κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 18-20ο C.

Οινοποιείο Βακάκης Pythagorean Tetractys Kόκκινο Ξηρό Αυγουστιάτης 2017 750ml

13.00
Ένας Αυγουστιάτης γοητευτικός με  κόκκινο-μαύρο χρώμα και με μύτη πυκνή και με αρώματα μαύρου φρούτου, μαρμελάδας κεράσι σοκολάτας και καπνού που φανερώνουν την παραμονή του στο βαρέλι. Στόμα καλοδομημένο με μέτρια οξύτητα, γεύση βελούδινη, μαλακό και ισορροπημένο με φίνες τανίνες και κομψή, μακρά επίγευση γεμάτη φρούτο και πιπεράτα αρώματα μπαχαρικών. Συνοδεύει εξαιρετικά κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, μακαρόνια με κιμά, τυριά ωρίμανσης. Σερβίρεται στους 16 – 18 °C.