Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Klados Winery
The Great Hawk
Μοσχάτο Σπίνας & Βιδιανό 2021
Λευκός Ξηρός
750ml

8.20
Το γεράκι της ετικέτας, που είναι ένα επιβλητικό και μεγαλοπρεπές πτηνό, συναντάται σε αφθονία στην φύση γύρω από το οινοποιείο καθώς ψάχνει την τροφή του. Επίσης, το συγκεκριμένο πουλί προστατεύει τον αμπελώνα του κτήματος, αποτρέποντας τις επιθέσεις άλλων πτηνών εναντίον των ώριμων σταφυλιών. Τέλος, μεγάλη είναι η ιστορική και μυθολογική σημασία που έχει το γεράκι αφού, σύμφωνα με μια Κρητική παράδοση, ανέλαβε την προστασία και ανατροφή του Δία στο Ιδαίο Άντρο, μία σπηλιά λίγα χιλιόμετρα μακριά από το οινοποιείο. Το Great Hawk προκύπτει από την οινοποίηση του Μοσχάτου Σπίνας που προσδίδει ένα τόσο λεπτό χαρακτήρα στα κρασιά, που έχει σαν αποτέλεσμα εξαιρετικούς ξηρούς οίνους & γοητευτικά ξηρά χαρμάνια και του Βιδιανού που είναι ο πιο φημισμένος εκπρόσωπος του Κρητικού αμπελώνα και θεωρείται, όχι άδικα, ως η «λευκή ντίβα» του νησιού. Στο στόμα διακρίνεται η πλούσια γεύση του κρασιού σε συνδυασμό με την ισορροπημένη οξύτητα. Η επίγευση είναι έντονη με μεγάλη διάρκεια.

Michaelidi
Κτήμα
Κλειδί
Μαλαγουζία 2021
Λευκός Ξηρός
750ml

14.90
Η ποικιλιακή σύνθεση του είναι αποκλειστικά από Μαλαγουζιά. Εφαρμόζεται σύγχρονη λευκή οινοποίηση με πραγματοποίηση της αλκοολικής ζύμωσης σε ελεγχόμενες διαβαθμισμένες θερμοκρασίες & παραμονή με λεπτές οινολάσπες για 4 μήνες. Η αρωματική σύνθεση του χαρακτηρίζεται από βάθος και πολυπλοκότητα. Πλούσια δομή στη γεύση που υποστηρίζεται από λεμονάτο φρούτο, κομψή οξύτητα και μακρά επίγευση.

Μέγα Σπήλαιο
Κτήμα
Sauvignon Blanc 2022
Λευκός Ξηρός
750ml

10.20
Το Sauvignon Blanc Mega Spileo προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες στην επαρχία Καλαβρύτων σε υψόμετρο 935 μέτρα και ο τρύγος πραγματοποιείται στα μέσα Σεπτέμβρη. Όσον αφορά τις οινολογικές τεχνικές, εφαρμόζεται προζυμωτική εκχύλιση για 4 ώρες. Ακολουθεί στατική απολάσπωση μετά από 48 ώρες . Ένα μέρος του γλεύκους οδηγείται σε μεγάλα βαρέλια, ενώ το υπόλοιπο ζυμώνει σε μικρές δεξαμενές από επιλεγμένες ζύμες, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ακολουθεί ωρίμανση για 3 εβδομάδες με τις οινολάσπες της ζύμωσης.  Χαρακτηρίζεται από έντονο αρωματικό χαρακτήρα εξωτικών φρούτων, που δένουν αρμονικά με τις νότες του σπαραγγιού. Στο στόμα είναι γεμάτο και απολαυστικό με τονισμένη οξύτητα και με έντονη φρουτώδη επίγευση, στο τελείωμα.